Възникна грешка при актуализирането (сървърът на данни не е наличен) в Steam

Така че тази статия ще бъде последната в поредица от текстове, в които ние подредихме съобщение от типа „Имаше актуализация на грешка“. В същата статия ще разгледаме грешка със съобщението "(сървърите за данни не са налични) . "

Този проблем е най-рядко срещан сред потребителите на дигиталната дистрибуционна услуга Steam според броя на потребителите, които се оплакват в Общността. Например, можете да изградите малка верига от събития, които по правило предхождат появата на грешка със съобщението „Възникна грешка при актуализиране (сървърите за данни не са налични)“.

Отидете в библиотеката си с игри, изберете игра, която да изтеглите, кликнете върху „Инсталиране“ и Steam започва да отделя място за тази игра. Като цяло всичко е както обикновено. Веднага след като мястото е разпределено, скоро на екрана се появява малък прозорец със съобщението „Възникна грешка при актуализирането (сървърите за данни не са налични)“. Нека сега да разгледаме какво можете да опитате да направите с този смут. Няма да разделим статията на методи, а просто ще започнем да изброяваме действията и, ако е необходимо, да отидем по-дълбоко.

 • Парно рестартиране. Всичко е просто и ясно. Опитайте да рестартирате клиента и след това проверете ситуацията.
 • Рестартирайте компютъра. Всичко е абсолютно същото като с предишния параграф.
 • Проверете вашата интернет връзка. Често проблемът може да е с мрежовата връзка на потребителя. Особено си струва да обърнете внимание на скоростта на мрежата, тъй като е възможно тя просто да спадне до катастрофално ниски стойности, което доведе до ситуацията със съобщението „ Възникна грешка при актуализиране (сървърите на данни не са налични) “. Steam просто не може да установи стабилна връзка. Можете също да опитате да деактивирате прокси сървъра за локални връзки и да почистите файла Hosts.
 • Промяна на региона на зареждане. Ако имате проблем с изтеглянето на съдържание от Steam, промяната на района за изтегляне е едно от възможните решения на ситуацията. За целта направете следното:
  • Преминете през: Настройки - Изтегляния - Регион за изтегляне .
  • Опитайте да изберете няколко от три региона и проверете дали грешката е отстранена.
 • Инфекция с вируси. Всички знаем, че вирусите могат да направят много, веднага щом попаднат в потребителската система. Същите тези вируси и са в състояние да блокират мрежовата връзка за Steam. Проверете системата си с Антивирус и изтрийте всичко, което намери. След това проверете за проблема.
 • Изчистване на кеш паметта. Както всички знаем, кеш паметта може да доведе до огромно количество проблеми. Steam не е изключение и кешът може буквално да пречи на изтеглянията на игри. За да го изчистите, преминете през: Настройки - Изтегляния - Изчистване на кеша за изтегляне . След като изчистите кеша, рестартирайте Steam и след това проверете за проблема.
 • Рестартиране на рутера. Понякога маршрутизаторът има навика да "убива" връзката или да прекъсне скоростта на връзката. Това се третира чрез просто рестартиране на рутера, т.е. изключете го за няколко секунди и след това го включете обратно. Ако това не помогна за разрешаването на „ Имаше грешка по време на актуализацията (сървърите за данни не са налични) “, можете да опитате да нулирате настройките за вашия рутер.

Интересни Статии