Възникна грешка при актуализиране (запис на грешка на диск) на Steam

Когато използваме Steam за първи път, не подозираме, че много грешки и проблеми могат да възникнат в главата ни при използване на този клиент на услуга за дигитална дистрибуция. Различни проблеми с връзката, зареждане, стартиране на различни игри и подобни проблеми. В тази статия ще разгледаме една от грешките, поради която не можете нормално да изтеглите актуализацията за някои от вашите игри.

Например, изтегляте актуализации за Dota 2, започват изтеглянията и след това в самия край на изтеглянето изведнъж на екрана се появява съобщение, в което можете да видите следния текст:

Възникна грешка при актуализирането на Dota 2 (запис на грешка на диск)

Доста неприятна ситуация, съгласете се. Естествено, без да изтеглите освободената актуализация, няма да можете да стартирате играта, от която се нуждаете. Сега ще се опитаме да поправим тази ситуация, като преминем през пет метода, които дори начинаещият компютър може да направи.

При актуализирането възникна грешка (запис на грешка на диск)

Изчистване на кеша за изтегляне на Steam

Първото нещо, което трябва да опитате да направите в тази ситуация, е да изчистите кеша за изтегляне на Steam, тъй като това може да доведе до огромни проблеми при изтегляне на различно съдържание. За да се избегнат тези проблеми, има функция за изчистване на кеша. За да го изпълните, направете следното:

 • Отидете на Настройки на Steam.
 • След това отидете на раздела „Изтегляния“ .
 • Кликнете върху бутона „Изчисти кеш за изтегляне“ .
 • След щракване ще се появи съобщение, в което те ще показват, че ще трябва да влезете в акаунта си. Съгласни сме.
 • Отново отиваме в Steam и проверяваме за наличие на съобщението „Възникна грешка при актуализиране (запис на грешка на диск)“ .

Проверка на свободното дисково пространство

Следващият съвет може да ви се стори напълно безсмислен, тъй като знаете точно колко свободно пространство сте оставили на диска ... така ли е? Рядко се замисляте, особено когато имате на борда, например, 1TB твърд диск. Възможно е обаче да сте били много увлечени и сами да не сте забелязали как успявате да запълните цялото свободно пространство. Проверете дали имате поне десетина гигабайта дисково пространство за актуализацията за изтегляне. Ако не, почистете диска и проверете дали съобщението „Възникна грешка при актуализиране (записване на грешка на диск)“ .

Промяна на региона на зареждане

Ако не можете да изтеглите съдържание от Steam, можете да опитате региона за изтегляне, тъй като понякога има повреда, поради която изтеглянето в избрания регион престава да се изпълнява по неизвестна причина. В този случай можете просто да промените региона за изтегляне. За целта направете следното:

 • Отидете на Настройки на Steam.
 • Отидете в раздела „Изтегляния“ .
 • Променете региона за зареждане, например, в Швейцария или нещо подобно.
 • След това рестартирайте Steam и проверете за проблема в лицето „Имаше актуализация на грешка (запис на грешка на диск)“ .

Проверка на целостта на файловете на играта

Класическата версия. Винаги има шанс, че не всичко е в ред с вашата игра, т.е. файловете му бяха повредени и в резултат възникна проблем под формата на съобщението „Възникна грешка при актуализиране (запис на грешка на диск)“ . За да стартирате процеса на проверка, направете следното:

 • Отидете в библиотеката си на Steam.
 • Щракнете с десния бутон върху играта, която ви е необходима, и отидете на "Properties" .
 • След това отидете на раздела „Локални файлове“ .
 • Кликнете върху бутона „Проверете целостта на файловете за игри“ и изчакайте процеса на проверка да приключи.

Ако във файловете са открити отклонения, те ще бъдат коригирани. След това проверете отново проблема.

Деактивиране на антивируса

Има възможност, макар и малка, вашият антивирус по някаква причина да е блокирал изтеглените актуализации за играта, приемайки я за злонамерен елемент. Това се случва с умерена честота сред потребителите, така че няма да ви навреди да проверите тази вероятност. Изключете за известно време вашия антивирус и вижте дали той ще се зарежда нормално.

Интересни Статии