Възникна грешка при актуализиране (грешка при изтегляне) на Steam

Продължаваме да разглеждаме различни проблеми със Steam Digital Distribution Service. Този път на нашия „диван“ е доста често срещан проблем, който възниква при изтегляне на различни актуализации за игри в тази услуга.

Например, когато изтегляте актуализации за Counter Strike Global Offtack или Dota 2, може да бъдете блокирани от грешка, която съдържа следния текст:

При актуализиране на ******* (грешка при изтегляне) възникна грешка

Много играчи страдат от този проблем и когато той ги изпревари, почти винаги не знаят какво да правят в тази ситуация. Е, заслужава да се каже, че проблемът е доста сложен и прост в същото време. Всичко зависи от коя страна да я погледнем.

Какво обикновено се случва, когато възникне проблем? Вие поставяте актуализация за играта си за изтегляне, тя може да изтегли около няколко мегабайта и след това, вместо да продължава да изтегля, изтеглянето е поставено на пауза и на екрана се появява съобщението „ Възникна грешка при актуализиране (грешка при зареждане) “. И без значение колко пъти се опитвате да възстановите изтеглянето на актуализацията, резултатът ще бъде същият - няма да продължи.

Така че, тази статия ще бъде нещо като пристъп на методи за решаване на този проблем, които бяха събрани от целия интернет. Както винаги, ние ще подредим методите в ред на нарастваща сложност. Също така си струва да кажете, че не пренебрегвате такива методи като "включване / изключване" или "рестартиране", тъй като те "наистина" понякога могат да решат проблеми.

Методи за решение „Възникна грешка при актуализиране (грешка при изтегляне)“

Рестартиране на паровия клиент

Възможно е инсталираният Steam клиент на вашия компютър просто да срещне някакъв единичен провал в работата си. Например, това се случва, когато клиентът на Steam категорично откаже да стартира всякакви игри. Простата рестартиране на Steam помага да се реши проблема. С грешката „ Възникна грешка при актуализиране (грешка при изтегляне) “, може също да се случи. Опитайте да рестартирате клиента и да видите дали ситуацията се променя.

Рестартиране на компютър

Същата ситуация като при Steam. В операционната система може да възникне проста срив, поради която грешката „ По време на актуализацията възникна грешка (грешка при изтегляне) “. Опитайте да рестартирате и след това вижте дали ще бъде поправен.

Проверка на свободното дисково пространство

Вероятно знаете колко свободно дисково пространство имате, но е по-добре да проверите отново. Възможно е да се опитвате да изтеглите актуализация за вашата игра и да забравите, че на вашия диск са останали буквално няколко стотин или дори десетки мегабайта. Погледнете останалото свободно дисково пространство. Ако има достатъчно място там, тогава проблемът под формата на грешка „ Възникна грешка при актуализиране (грешка при изтегляне) “ определено не възникна поради този фактор. Но ако на диска има трохи, тогава отговорът е на вас.

Деактивиране на антивируса

Всеки знае, че във всяка статия за различни проблеми винаги можете да намерите банална точка, че виновникът за ситуацията е User Anti-Virus. Колкото и да е, Антивирусите наистина могат да причинят огромен брой проблеми, особено от трети страни. Опитайте да деактивирате вашия антивирус, тъй като той може да блокира актуализиращи файлове за вашата игра, като ги приема за злонамерени елементи. Може да звучи лудо, но понякога се случва. След като деактивирате Антивирус, започнете процеса на изтегляне на актуализацията отново и проверете дали той продължава и се появява съобщението „ Възникна грешка при актуализиране (грешка при зареждане) “.

Проверка на целостта на файловете на играта

Има възможност вашата актуализация да не може да бъде изтеглена и инсталирана, защото файловете на играта са били повредени. За да проверите тази теория, трябва да извършите проверка на целостта на файловете в играта. За целта направете следното:

 • Вижте библиотеката си с игри в Steam.
 • Щракнете с десния бутон на мишката върху нужната игра и изберете „Properties“.
 • Кликнете върху раздела „Локални файлове“.
 • След това кликнете върху бутона „Проверете целостта на файловете за игри“.

След натискане на този бутон започва процесът, с който Steam ще провери файловете на вашата игра. Ако нещо не се сближи, клиентът ви ще замени повредените файлове с нормални. След процеса на проверка, опитайте да започнете играта си отново, за да се уверите, че грешката „ Възникна грешка при актуализиране (грешка при зареждане) “ е била отстранена.

Стартиране на Steam Client като администратор

Както отбелязват някои от потребителите в мрежата, увеличаването на правата за Steam клиента помага да продължите да изтегляте актуализацията, от която се нуждаете. Така че, за да изпълните този метод, направете следното:

 • За да започнете, затворете Steam.
 • След това отидете в папката, в която сте инсталирали клиента Steam.
 • Намерете изпълнимия файл за него, т.е. Steam.exe.
 • Щракнете с десния бутон върху него и изберете „Свойства“.
 • След това отидете на раздела „Съвместимост“ и поставете отметка в квадратчето „Изпълнете тази програма като администратор“.

Сега опитайте да стартирате Steam и продължете отново да изтегляте актуализацията, от която се нуждаете. Може би този път съобщението „ Възникна грешка по време на актуализацията (грешка при изтегляне) “ няма.

Промяна на региона на зареждане

Steam понякога има проблеми със свързаността поради вашия регион за изтегляне. Не е ясно защо това се случва, но се случва. Опитайте се да го промените няколко пъти и може би можете да се отървете от тази досадна грешка. За целта направете следното:

 • Отидете на Настройки на Steam.
 • Отидете в раздела „Изтегляния“.
 • Кликнете върху падащото меню под „Регион за изтегляне“.
 • Променете региона за изтегляне няколко пъти и вижте дали грешката „ Възникна грешка при актуализиране (грешка при зареждане) “.

Рестартирайте Wi-Fi рутер

Някои потребители отбелязват факта, че успяха да отстранят проблем с невъзможността да изтеглят актуализация за своята игра с обикновен рестарт на Wi-Fi рутера. Така че, ако използвате Wi-Fi рутер и имате проблем, „ Възникна грешка при актуализиране (грешка при изтегляне) “, след това опитайте да го рестартирате. За да направите това, можете просто да изключите захранването на рутера за няколко секунди и след това отново да се свържете отново.

Проблеми с Wi-Fi адаптер

Най-накрая стигнахме до момента, който може да се счита за най-вероятната причина за проблеми с изтеглянето на актуализации за вашата игра. Работата е там, че най-вероятно използвате Wi-Fi адаптер, за да свържете вашия WiFi рутер към безжичната мрежа. Именно потребителите с тази конфигурация най-често се оплакват от проблеми със съобщението „ Възникна грешка при актуализиране (грешка при изтегляне) “.

Още по-често този проблем засяга потребителите с адаптери от производителя TP-LINK. Така че, ако използвате подобен Wi-Fi адаптер и имате този проблем, тогава най-вероятно е в него.

За съжаление, потребителите при такива обстоятелства решиха проблема, като продължиха да изтеглят актуализацията чрез кабелна мрежова връзка. Някои потребители твърдят, че са успели да отстранят проблема чрез актуализиране на драйвера за своя Wi-Fi адаптер.

Интересни Статии