Във Fallout 76 не мога да започна играта, няма реакция на бутоните

В Fallout 76 има много различни грешки, поради което играта беше силно критикувана от играчите. Повечето от недостатъците са свързани с геймплея, но има и такива, които не ви позволяват да стартирате играта. Един от тези проблеми е заключването на мишката и клавиатурата при стартиране на Fallout 76. След като кликнете върху произволни бутони, нищо не се случва. Подобен проблем е типичен за PC версията на играта.

Какво да направите в случай на грешка?

Често потребителите започват да се оплакват от този проблем след актуализиране на Fallout 76 до най-новия пластир. Поради това можем да заключим, че причината е грешка в софтуера. Веднага има желание да актуализирате драйвера или да инсталирате отново играта, но тези методи няма да доведат до нищо.

Истинската причина за катастрофата е, че играта е блокирана от защитната стена. Обикновено защитата на Windows пита потребителя дали да разреши или блокира приложението. Поради повреда, прозорец с грешка не се появява или се показва с голямо закъснение, след като влезе в самата игра. И в двата случая играчът не забелязва известието на защитната стена, тъй като се появява под прозореца на играта. След спешното затваряне на приложението, известието се затваря с него.

Ако защитната стена блокира Fallout 76 точно преди решението на потребителя, просто сведете до минимум прозореца и кликнете върху елемента „Разреши“ в прозореца на защитника. Това е най-простото решение, което помага в половината от случаите. Някои потребители съобщават, че защитната стена не се показва при първото стартиране на играта. Ако Fallout 76 не отговори на бутоните и няма известие, можете да опитате да рестартирате играта 2-3 пъти.

Защитната стена може да не пита за разрешението за работа на Fallout 76 или потребителят случайно е избрал „Блокиране“. И в двата случая ще трябва ръчно да отворите настройките на защитната стена и да активирате Fallout 76 да работи.

Как да поправите грешката:

  1. Кликнете върху бутона „Старт“ и изберете „Контролен панел“.

  2. Кликнете върху плочката „Защитна стена на Windows“.

  3. Кликнете върху опцията от менюто "Разрешаване на взаимодействието с приложението ...".

  4. В списъка с различни компоненти и програми трябва да намерите Fallout 76.

  5. Поставете отметки в двете колони в близост до играта.

След като отключи играта в защитната стена, Fallout 76 започва правилно да се справя с всички натискания на бутони.

Интересни Статии