Всичко за AMD Start Now Technology

За компютри, оборудвани с хибриден процесор AMD, можете да използвате AMD Start Now Technology, която ви позволява да управлявате настройките за сън и хибернация въз основа на лични схеми за разпределение на работното време. Настройките на захранването позволяват промяна на скоростта на реакция на вашата система чрез промяна на баланса на консумацията на енергия (и живота на батерията за мобилни устройства).

Забележка: AMD Start Now Technology е налична в Windows® 8.1 и по-нова версия с поддръжка за вашия хибриден процесор AMD.

Активиране на AMD Start Now Technology

AMD Start Now технологията използва функцията Smart Sleep за управление на настройките за сън и хибернация въз основа на персонализирани модели на разпределение на времето за всеки отделен потребител на компютър.

Отидете на страницата AMD Start Now Technology, за да активирате или деактивирате интелигентния сън. Когато този режим е активиран, се събира и анализира информация за това как и кога се използва системата. След това тази информация се използва с настройките за захранване на страницата, за да се определи кога да се включи системата в режим на заспиване или хибернация. Тези опции за захранване са подобни на плановете за захранване на Windows®, но имат допълнително ниво на персонализация. Използвайте тези опции, за да увеличите енергийната ефективност, да оптимизирате работата на системата или да постигнете баланс между тези два фактора.

Забележка: Тази функция е достъпна само на Windows® 8.1 и по-нова, ако се поддържа от вашия AMD Hybrid Processor.

 1. В стандартния или разширения изглед, отидете на страницата Power> AMD Start Now Technology.
 2. Включете или изключете интелигентния сън, като изберете една от следните опции:
  • Активиране на интелигентния режим на заспиване - Събира се информация за вашия модел на използване и областта на състоянието се актуализира, като се използва текущото състояние на функцията. Зоната за настройки на захранването също става конфигурируема.
  • Изключете интелигентен режим на заспиване - Информацията за използването не се събира и управлението на захранването на системата се основава на схемата за управление на захранването на Windows, която се използва в момента.

  Съвет: Включването и изключването на интелигентния режим на заспиване се отнася за всички потребители на системата.

 3. Ако този режим е активиран, изберете метод за контрол на консумацията на енергия в областта Настройки на захранването. Тези настройки отменят плановете за захранване на Windows:
  • Пестене на енергия - Когато системата не се използва, тя преминава от режим на заспиване в режим на хибернация по-рано, отколкото Windows е създала схеми за управление на мощността (които определят по-дълги периоди на сън), ако историята на използване показва, че системата няма да бъде възобновена в близко бъдеще, Това е най-ефективният начин за пестене на енергия.
  • Балансиран - Когато системата не се използва, тя преминава в режим на заспиване, ако данните от историята на използване показват, че има голяма вероятност да продължите да работите със системата в близко бъдеще. Наличието на система и енергийната ефективност са балансирани.
  • Отговор - Когато системата не се използва, тя преминава в режим на заспиване, вместо хибернация, ако има най-малка вероятност работата с системата да бъде възобновена в близко бъдеще. Бързият достъп има предимство пред настройките за пестене на енергия.
 4. Кликнете върху Прилагане, за да запазите промените.
 5. Щракнете върху бутона Reset my use model, ако искате да изчистите историята на записаното използване. След като натиснете бутона, ще трябва да потвърдите, че искате да извършите това действие.

Интересни Статии