Всичко, което трябва да знаете за SD картата и Приемното съхранение

Приемно съхранение - ви позволява да използвате обикновена microSD карта, сякаш това е вътрешното (системно) съхранение на телефона. Процесите са по-бавни, отколкото в реалната вътрешна памет и при честа употреба може да възникне срив в системата. Когато свързвате тази функция, е строго забранено да изваждате SD картата, докато телефонът не се рестартира отново. В резултат на това много производители на устройства с Android не предоставят използването на тази опция.

По-подробно разглеждане на функцията за възприемане на съхранение

Android има функция за вътрешно съхранение и възможност за използване на SD карта, но благодарение на Android Marshmallow се появи нов начин за използването им. Когато включите устройството за първи път, той ви предлага комбинацията от основната памет със SD карта. Активирането прави възможно запазването на почти всички програми и приложения във външна памет.

Подобна идея възникна много отдавна, но има някои съществени недостатъци.

Когато използвате SD карта като системно хранилище, премахването й от устройството не е възможно! До момента, в който телефонът е напълно нулиран до фабричните настройки. Това е така, защото системните файлове на приложения и настройки вече се съхраняват на SD картата и ако включите телефона без него, тогава цялото съдържание ще стане безполезно и никога няма да бъде възстановено; системата се нуждае от определени файлове, които трябва да бъдат разположени на определени места, за да изпълняват стабилна работа.

Функцията за системно съхранение лишава SD картата от нейната мобилност и не е подходяща за потребители, които постоянно правят грешки в конфигурацията.

Друг недостатък е, че дори и най-бързата microSD карта е по-бавна от вътрешната флаш памет. Системата показва скорост на работа от 300 M / s, но в действителност тези числа са приемливи само при четене на един голям файл. Системата, прехвърлена на SD картата, последователно чете голям брой малки файлове, което прави реакцията на вашите действия много по-бавна. Достатъчно бавно, за да видите разликата.

Всички SD карти (дори и най-добрите) имат ограничен брой пъти да презаписват данни, преди да се провалят. Вярно е, че вътрешната памет на телефона ви също не е вечна, но ще живее достатъчно дълго, че до този момент със сигурност ще смените телефона на друг.

Предимства на използването на приемливо съхранение

С появата на функцията Adoptable Storag можете да добавите до 128 GB памет в телефона си и да я използвате не само като място за съхранение на документи, снимки, филми или музика, но и за инсталиране на приложения.

Експертите на Google направиха тази стъпка, защото всички устройства се предлагат с ограничен обем вътрешна памет и потребителите се нуждаят от повече пространство за инсталиране на приложения и съхраняване на свързани данни. Това е достойно решение на горния проблем. Паметта, която работи малко по-бавно и може да се провали, решен чрез рестартиране на телефона, е по-добра от телефон с малко количество памет, което напълно предотвратява инсталирането на сериозни приложения.

Активиране и използване на приемливо съхранение

Някои производители на телефони умишлено деактивират устройството за съхранение, обяснявайки, че тази функция може да обърка собственика на устройството и да доведе до лошо изживяване, което може да съсипе добрата репутация на компанията.

Това поведение на производителите на телефони с Android е едновременно правилно и грешно. Настройка на приемливо съхранение е много проста. SD слот се вмъква в слота и ако телефонът поддържа използването му, се появява изскачащ прозорец с въпрос: „Искате ли да използвате картата като подвижно устройство или да прехвърляте системни данни към нея?“ Остава само да направите избор. Следващата стъпка може да е малко объркваща.

По-горе е описано, че премахването на SD карта без рестартиране на телефона не е възможно, което плаши известните производители, когато става въпрос за техническа поддръжка. Целта им е да направят клиентите щастливи и те не са нетърпеливи да обяснят на потребителите, че трябва да нулират телефона, когато изваждат картата, за да просто копират снимките си на лаптоп.

Приемното съхранение не е идеално решение, но тази опция е подходяща за телефон, в който има малко място за приложения или игри. SD картата спира да работи по предназначение, сега тя е системно съхранение на всички файлове и документи. Ако инсталираните приложения са бавни, ще трябва да нулирате настройките.

Интересни Статии