Важни съвети за начинаещи в Days Gone

Въпреки че механиката и играта на Days Gone са доста познати, тук има някои особености. Това не е съвсем игра с отворен свят, с която мнозина са свикнали. Това ръководство засяга основните моменти за бързото развитие на характера и извличането на полезни ресурси. Трябва да споменете и бързото пътуване, това не е проста телепортация, както в другите игри от този жанр.

Как да пътуваме бързо в Days Gone?

Бързото движение работи малко по-различно, има и точки за пътуване, но те първо трябва да бъдат активирани. В началния етап на играта героят може бързо да стигне изключително до собствената си база - единственото безопасно място в света. Тъй като играта напредва все повече и повече, ще може да се отключат точки за бързо телепортиране. Най-вече, за да ги активирате, първо ще трябва да извършите допълнителна мисия. След това ще се появи нова опция за незабавно пътуване.

Условията за активиране на нова точка могат да варират, но най-често трябва да намерите кеш. Първо трябва да почистите заразената зона. Често, веднага след елиминирането на ордата, мястото става достъпно за бързо движение.

Следващата особеност на пътуването е, че консумира гориво. Играчът ще трябва точно толкова, колкото е необходимо, за да пътува до това място на мотора. Предвид този факт, телепортацията е необходима само за да спести време, но не и ресурси. Ако няма достатъчно ресурси, пътуването ще бъде блокирано.

Къде да вземем гориво в Days Gone?

Горивото е ключов ресурс в играта, без която велосипедът не може да кара. Най-лесният начин да получите гориво в големи количества е да го закупите в лагерите. Съществува обаче безплатен начин за извличане на ресурса, същността на който е да изследвате отворения свят. Понякога героят ще срещне бензиностанции, те са разпръснати по целия свят.

Намирайки една от бензиностанциите, не бива да се отпускате. Много е вероятно изроди да обикалят. По-добре е да ги убиете предварително и едва след това отидете на бензиностанцията. Горивото в играта е представено под формата на консерви. Между другото, бензинът в малки количества се намира на други места. Най-голямата му концентрация е на места, където има много превозни средства.

Как да получите повече скрап?

Скрапът е един от най-използваните материали за изработка. Не е твърде трудно да го намерите, защото части от този ресурс лежат почти навсякъде. Най-добре и лесно обаче е да спечелите, като ограбите автомобили, които могат да бъдат намерени навсякъде в света на игрите. Вярно, не всички коли могат да бъдат ограбени. Струва си да се помни за ограничението на теглото, един персонаж може да отнеме не повече от 10 единици скрап. За да увеличите лимита си струва да научите умението „Носете това бреме“.

Най-добрите начини да печелите пари и да надстроите в Days Gone

Парите или заемите са средства за плащане за цялото време, за които се предлагат различни елементи на оборудване за закупуване. Всеки лагер има собствен лимит на кредита от 10 000. Ако имате заем за един лагер, няма да можете да получите нещо в друг.

Ето най-бързите начини за набиране на пари / заеми и помпа:

  • преминаване на основните мисии;
  • повишаване на нивото на доверие до 3, за което трябва да изпълнявате допълнителни задачи и да унищожавате орди наблизо;
  • атака на противникови застави (засадни лагери);

  • почистване на заразени зони;
  • унищожаване на изроди, събиране на ушите им и продажба в лагера;
  • лов на диви животни и продажба на техните части;
  • тайни убийства, които осигуряват допълнително преживяване;
  • убиването на противници в главата увеличава количеството опит с един и половина пъти.

Тези прости съвети ще ви помогнат да станете по-бързо в играта. Намирайки се и събирайки прилично оборудване, можете да отидете да убивате орди в Days Gone. Това е най-трудният и в същото време интересен урок. Местоположенията на всичките 40 орди вече са описани в един от нашите минали материали.

Интересни Статии