Трябва ли да надстроя до iPhone 8 или iPhone X?

Лятото бавно се превръща в есен, листата пожълтяват и Apple обявява нови модели на своите смартфони. Процесът на пожълтяване на листата, разбира се, е много забавен процес, но все още се интересуваме от нови устройства от Apple, които този път се появяват под имената iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X. В тази статия ще разгледаме един доста интересен въпрос, който почти всички потребители започнаха да се чудят, когато видяха обявяването на нови смартфони: трябва ли да премина към iPhone 8 или iPhone X?

Какво ново има в iPhone 8 и iPhone 8 Plus?

IPhone 8 и iPhone 8 Plus, в допълнение към новия дизайн и безжичното зареждане, всъщност са подобрени версии на iPhone 7 и 7 Plus. IPhone 8 има 4, 7-инчов дисплей, докато iPhone 8 Plus от своя страна има 5.5-инчов дисплей.

И двата модела имат по-бърз чип A11 Bionic, екран Retina True Tone и подобрена камера до 12 мегапиксела. Версията Plus има набор от две камери, които ще бъдат доста интересни и полезни за потребителите, които се интересуват от фотография, особено като се има предвид новият портретен режим Lighting Portrait.

Новият дизайн на устройството обаче остана основната тема при представянето на Apple. Стъклено покритие за гърба и предната част на кутията, алуминиеви вложки отстрани - усеща се, че смартфон като iPhone 4 ще бъде във вашите ръце.

Безжичното зареждане също е невероятно интересна иновация. Apple се отказа от отворения стандарт Qi, така че новите им смартфони ще работят с безжично зареждане от други компании.

Освен всичко друго, Apple също се опита много да популяризира разширената реалност и демонстрира огромен брой други, също толкова забавни функции. Въпреки че всички те бяха обявени за iPhone 8, тези функции ще се появят и при други по-стари модели iPhone.

iPhone 8 и 8 Plus се предлагат в 64GB и 256GB модели, а първоначалната цена ще бъде $ 699.

Какво е новото в iPhone X?

Както се очаква, Apple обяви още един високотехнологичен модел за своя смартфон от модела - iPhone X. Той има стъклено покритие за гърба и предната част на кутията, а отстрани от своя страна са вложки от неръждаема стомана. Бутонът Home, а с него и Touch ID, изчезна.

Дисплеят на iPhone X изглежда наистина нещо необичайно. Този модел има Super Retina дисплей с диагонал 5, 8 инча. Разделителната му способност достига 2436 × 1125 пиксела, но в допълнение ще включва различни полезни функции. Може би дисплеят на iPhone X ще бъде един от най-добрите дисплеи на смартфони досега.

С предишния Touch ID можете да отключите iPhone X само като погледнете устройството и след това прекарате пръста си в долната част на екрана. Apple нарича тази технология Face ID. Те твърдят, че той осигурява още по-високо ниво на сигурност в сравнение с Touch ID и работи независимо от това коя част от деня е или как сте облечени.

Те също така декларират, че Face ID не може да бъде измамен с помощта на снимка и може лесно да се адаптира към различни видове прически, очила и т.н. Технологията Face ID все още не се представя добре по време на представянето на Apple, но все още не е ясно какви са причините за този проблем.

Apple представи и още една забавна функция, която изглежда използва Face ID технологията - Animojis. Просто казано, това са анимирани емоджи, които могат да бъдат контролирани от израза на лицето ви. Приятно забавление с вашите приятели и познати определено е гарантирано.

iPhone X има 64GB и 256GB модели, а цената му ще бъде $ 999. Това не е евтин смартфон, но определено е най-добрият в цялата линия на iPhone.

Трябва ли да надстроите до iPhone 8?

Ако мислите да преминете към по-модерен модел iPhone, тогава на първо място трябва да надградите устройството, което вече имате.

Ако имате iPhone 7

IPhone 8 е страхотен смартфон, но в по-голямата си част е актуализирана версия на iPhone 7. Той има нов дизайн и по-бърз процесор, но вашето потребителско изживяване няма да се различава много от iPhone 7.

Ако просто нямате нужда от конкретни функции на новия модел на смартфона от Apple, тогава обикновените потребители нямат причина да преминат към iPhone 8. Ако искате да преминете към най-добрия модел iPhone в момента, тогава трябва да разгледате по-отблизо iPhone X.

Ако имате iPhone 6S

Ако сте собственик на iPhone 6S, тогава решите да преминете към друг модел iPhone ще бъде най-трудно. В момента вашият смартфон е един от най-добрите в света. Вероятно обаче вече сте започнали да забелязвате, че капацитетът на вашата батерия започва бавно, но съвсем уверено да намалява. Преминаването от iPhone 6S към iPhone 8 е напълно разумно решение, което напълно се оправдава.

Ако имате iPhone 6 или по-стара версия

Ако имате в ръцете си iPhone 6 или пета серия, тогава определено трябва да помислите за преминаване към по-ново устройство. Да, iOS 11 ще бъде издаден за iPhone 5S, iPhone SE, iPhone 6 и 6 Plus, но тази операционна система в никакъв случай няма да може да се разкрие напълно на тези устройства.

Но това не означава, че по-старите модели iPhone ще изчезнат напълно в забвение. Те все още могат да се използват, но не разчитайте на същата производителност в iOS 11 като iPhone 8 и още по-малко на iPhone X.

Ако имате смартфон с Android

iPhone 8 и iPhone 8 Plus са две версии на един и същ модел, който е вторият най-добър iPhone смартфон. Ако искате да преминете от операционната система Android към iOS в близко бъдеще, тогава това е най-добрият момент.

Освен това много потребители, които купуват новини за себе си, ще пуснат за продажба своя iPhone 7 и други модели, и то с голяма отстъпка. Ако обаче първоначално не сте се замисляли да преминете към iOS, тогава iPhone 8 едва ли ще ви убеди.

Трябва ли да надстроите до iPhone X?

Добре, нека бъдем чисти: iPhone X е страхотно, но невероятно скъпо устройство. Огромен брой потребители искат да го притежават, но не всички ще го купят. Ако можете да си позволите покупка от хиляда долара, можете спокойно да си купите iPhone X; определено знаеш какво правиш. За други препоръчваме да разгледате по-отблизо iPhone 8 или iPhone 8 Plus.

Интересни Статии