Tricolor TV грешка 4: как да се поправи

Някои абонати на руската сателитна телевизия Tricolor TV срещат грешка 4. Грешка 4 се появява на телевизора Tricolor, като правило, при преобръщане на каналите на инсталирания приемник. На екрана на телевизорите си потребителите виждат следното съобщение:

Няма достъп за преглед.

Телевизионният канал не се излъчва

оператор

(грешка 4).

Когато се появи този проблем, много хора веднага ще изпаднат в лека паника и дори ще се опитат да се свържат с техническата поддръжка на Tricolor, за да изяснят ситуацията и да отстранят грешката. Все пак, няма нужда от това, тъй като грешка 4 е невероятно прост проблем за решаване и не изисква никакви технически познания от страна на абоната.

И така, за начало трябва да разберем какво общо означава четвъртият код. Грешка 4 - преминахте към канал, който не е включен в пакета за услуги (избрана тарифа) Tricolor TV. Всъщност тази информация ви се съобщава в горното съобщение: телевизионният канал не се излъчва от оператора . В редки случаи причината за грешка 4 е неизправност в софтуера на приемника.

За да коригирате грешка 4, трябва да опитате да извършите някои действия.

  • Актуализиране на списъка с канали. Основната причина за грешката е, че каналът не е включен в пакета за услуги на Tricolor TV. От това следва, че трябва да се върнете към каналите на вашия оператор и тарифа. За да изпълните тази задача, отидете на Меню → Трикольор за търсене ;
  • Рестартиране на приемника. В редки случаи може да се получи грешка 4 поради някаква програмна неизправност, която се лекува чрез елементарен рестарт на приемника.
  • Възстановяване на фабричните настройки. Обикновено проблемът се решава от двете горепосочени стъпки (потвърдени на практика от много абонати на Tricolor TV), но има случаи, когато те са неефективни. Тук се стига до спасителната опция, като възстановяване на фабричните настройки на приемника. Изпълнява се елементарно: Меню → Настройки → За приемника → Нулиране на настройките . В края на нулирането ще трябва да търсите отново триколорските канали, но грешка 4 трябва да бъде поправена.

Какво трябва да направя, ако Tricolor TV покаже грешка 4 след актуализиране на софтуера на приемника?

Трябва да се докоснете и до друга, не най-приятната ситуация: тази грешка може да възникне след актуализиране на софтуера на приемника. Ситуацията е доста тревожна, но въпреки това доста разрешима. Всичко, което трябва да направите, е да отидете на номер 333 на канала и да опитате отново да актуализирате софтуера на приемника. Ако не успяхте да намерите канала с този номер, тогава ще трябва да актуализирате софтуера с помощта на USB устройство и фърмуера, от който се нуждаете.

заключение

Е, ако грешка 4 на Tricolor TV не изостава дори след всички препоръчани действия, тогава имате директен път до сервизния център. Може би ситуацията с тази грешка е много по-сериозна, отколкото първоначално се предполагаше.

Интересни Статии