Топ видео игри от последните 15 години на мобилни устройства

В средата на 2000-те беше трудно да си представим, че игри за конзоли и персонални компютри могат да се играят извън дома. Тази колекция внимателно събира мобилните версии на класически стратегии, RPG и екшън филми, които се пускат през последните 15 години, а днес ги играем на iPhone и iPad.

2003 - Star Wars ™: KOTOR

Star Wars: KOTOR е първата RPG, която се провежда във вселената на Star Wars. Разказва за случилото се няколко хилядолетия преди събитията, показани във филмите.

Изтеглете Star Wars ™: KOTOR на Android

2006 - Titan Quest HD

Ако харесвате фентъзи RPG, вижте хита от 2006 г. Titan Quest HD. Разработете герой, завършете опасни мисии и се бийте срещу чудовища от митовете на Древна Гърция и Древен Египет.

Изтеглете Titan Quest на Android

2012 г. - XCOM®: Врагът отвътре

XCOM: Врагът вътре е римейк на стратегията за отбрана от X-COM: НЛО от 1994 г. Водете отряд войници и освободете Земята от извънземни нашественици. Системата за управление на знаците в новата версия е напълно адаптирана за сензорни екрани iPad и iPhone.

Изтеглете XCOM®: Enemy Within на iPhone

2014 г. - Транзистор

Транзисторът е носител на множество награди. Критиците специално похвалиха оригиналния сюжет, дизайн и саундтрак на композитора Дарън Корб, така че е по-добре да играете със слушалки на iPhone и iPad.

Изтеглете Транзистор на iPhone

2014 г. - Банерна сага

Сюжетът на походовата стратегия Banner Saga се основава на норвежката митология и се развива в съответствие с решенията на играчите.

Изтеглете Banner Saga за Android

2015 - Нейната история

Нейната история е детективна игра в жанра на интерактивното кино от британския разработчик Сам Барлоу. Главната роля изигра актрисата и певица Вива Сейферт. Вашата задача е да анализирате видеоклипове на полицейски разпити и да разгадаете причината за изчезването на съпруга на героинята.

Изтеглете нейната история на iPhone

2016 - Crashlands

В Crashlands трябва да оцелеете само на враждебна планета. Съберете полезни ресурси, измислете инструменти и унищожете местните чудовища. Играта поддържа кросплатформено спестяване.

Изтеглете Crashlands за Android

2016 - Oxenfree

В мистичния трилър OXENFREE група тийнейджъри се оказват на безлюдния остров Едуардс. Дали героите могат да преминат през всички куестове и да се върнат у дома, зависи от вас.

Изтеглете OXENFREE за Android

2016 - Вътрешността на Playdead's

Платформата с елементи INSIDE пъзел е създадена въз основа на играта LIMBO от датското студио Playdead. Вашият герой е обикновено момче без оръжия или свръхестествени способности, което се опитва да оцелее в пост-апокалиптичен свят.

Изтеглете Playdead's INSIDE на iPhone

2017 - Fortnite

Fortnite е една от най-популярните игри с биткойни на роял: броят на регистрираните потребители надхвърля 200 милиона. Бийте се с други играчи, разрушавайте и изграждайте сгради и, разбира се, участвайте в партита на плажа. Можете да играете едновременно на Mac и iOS устройства. За iPad Pro е предвидена версия с честота 60 кадъра в секунда.

Изтеглете Fortnite за Android

Интересни Статии