ТОП 15 игри, подобни на Skyrim

Ако някога сте играли Skyrim, вероятно знаете колко тъжно се чувствате, когато преминавате през всички налични куестове. Skyrim е масивен RPG екшън свят, разработен от Bethesda Game Studios. Тази игра е 15-тата игра във франчайза на The Elder Scrolls.

Първоначално Skyrim беше пуснат през 2011 г., но хората все още са луди по тази игра. Ако играете на компютър, огромна общност от модери ще поддържа интереса ви към този проект за дълго време. Ако предпочитате да играете на конзоли от ново поколение, тогава не забравяйте да закупите скорошното преиздаване на Skyrim за себе си: той има подобрена графика, по-висока честота на кадрите и дори поддръжка за 4K резолюция.

Не го разбирайте погрешно, Skyrim има огромна стойност за преиграване. Ще бъдете шокирани от това, което може да се намери в играта, когато, изглежда, не е останало нищо. Въпреки това, с течение на времето абсолютно всяка игра може да се отегчи и Skyrim не е изключение от случая. Гарантирано е, че след 200+ часа няма при никакви обстоятелства да се насилвате на тази, макар и отлична, игра. И тук нашата статия идва на помощ, тъй като в нея можете да намерите ТОП-15 игри, подобни на Skyrim ... в някои аспекти, разбира се. Кажете „Сбогом!“ На свободното си време.

Вещер 3: див лов

 • Разработчик: CD Projekt RED
 • Издател: CD Projekt
 • Жанр: Action-RPG в отворения свят
 • Дата на издаване: 19 май 2015 г.
 • Платформи: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows

В момента не се опитваме да нараним феновете на Skyrim, но разработчиците на CD Project Red твърдят, че тяхната карта за игри надминава картата на Skyrim с цели 20%. Ок, размер по размер, но това не е смисълът, нали? Нека да видим дали Witcher 3: Wild Hunt може да запълни празнотата, останала след преминаване на Skyrim.

Веднага трябва да кажете, че в тази игра можете незабавно да намерите понятия, подобни на Skyrim. За начало и двете игри имат невероятно красив открит свят с фантастична обстановка. Точно като в Skyrim, имате огромно разнообразие от опции за персонализиране и можете да изпълнявате едни и същи задачи по различни начини. Имате и свободата на избор, която определено ще се отрази на целия геймплей и най-важното - на края.

В сравнение със Skyrim, Witcher 3: Wild Hunt няма толкова много възможности за създаване на герои. Джералт, главният герой, използващ два меча: сребърен меч е полезен за убиване на чудовища и стоманен меч за убиване на хора. Както и в Skyrim, имате богат набор от магически заклинания, но нищо толкова привързано като Fus Ro Dah. От друга страна, в Witcher 3 има революционна система за растеж на брадата за главния герой, която определено ще се хареса на всеки играч.

Ако решите да се потопите в прекрасния свят, създаден от Анджей Сапковски, тогава трябва да знаете, че този франчайз за игри е трилогия. Освен това, ако искате да видите цялата картина на приключенията на Гералт от Ривия, препоръчваме ви да започнете с първата игра.

Fallout 4

 • Разработчик: Bethesda Game Studios
 • Издател: Bethesda Softworks
 • Жанр: Action-RPG в отворения свят
 • Дата на издаване: 10 ноември 2015 г.
 • Платформи: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows

Не се заблуждавайте от постапокалиптичната настройка, тъй като тази игра ще ви напомня на Skyrim с цялата си външност. Fallout 4 е създаден от същия разработчик като Skyrim, така че наличието на огромен брой подобни механики в тези игри е оправдано. Точно като Skyrim, Fallout 4 е рай за различни модификации, така че ако решите да го възпроизведете на вашия компютър, ще получите достъп до куп допълнително съдържание, което между другото е одобрено от разработчиците на проекта.

Ако сте харесали геймплея в Skyrim, тогава ще харесате и Fallout 4. Ако сте използвали мечове и магия в скандинавските земи, тогава в пустините на Бостън ще трябва да оцелеете чрез различни оръдия. Настройката за Fallout 4 е предимно сива и кафява, така че не е почти толкова красива, колкото света Skyrim. Ако обаче не ви притесняват купища отломки и планини от стомана, тогава определено ще ви хареса Fallout 4.

Никой не дава толкова огромна свобода на своите играчи като Bethesda Studios. Поредицата Fallout не се различава в това отношение. Ще изпълнявате купища куестове, ще изследвате обширен и разнообразен свят, ще повишите нивото на своя характер и т.н. Ако не сте играли нито една игра от серията Fallout, горещо препоръчваме да поправите това спешно.

Средна Земя: Сянка на Мордор

 • Разработчик: Monolith Productions
 • Издател: Warner Bros. Интерактивни забавления
 • Жанр: Действие в открития свят
 • Дата на издаване: 30 септември 2014 г.
 • Платформи: PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360, Microsoft Windows, Linux, OS X

Ние знаем какво мислите в момента: „Защо тази игра е в този списък, защото дори не се смята за RPG?“ Е, определено имате здрави мисли. Skyrim е дълбок Action-RPG (ако изобщо има някакъв смисъл), в който прекарвате няколкостотин часа, без дори да завършите основния квест. Shadow of Mordor не може да се нарече RPG напълно, но все пак има някои RPG елементи, които разнообразяват играта.

Играта се провежда във Вселената „Властелинът на пръстените“, което веднага добавя няколко точки към своята привлекателност. Shadow of Mordor обаче не е игра за безкрайното убийство на орки. Той има висококачествен сюжет и герои, познати на мнозина, както и уникална система Nemesis, която ще ви завлече в света на Средната земя за много дълго време.

Наред с други неща, бойната система в Shadow of Mordor е много по-добра в сравнение със Skyrim. Ако сте играли игри като Batman Arkham Asylum или Assassin's Creed, ще трябва да откриете подобна система в действие веднага. Да, играта може да се подхранва понякога и е разбираемо защо. Въпреки това, имайки предвид, че не е нужно да го играете дълго време (около 30-40 часа), можете да простите известна степен на еднообразие.

Драконова епоха: Инквизиция

 • Разработчик: BioWare Edmonton
 • Издател: Електронни изкуства
 • Жанр: Action-RPG в отворения свят
 • Дата на издаване: 18 ноември 2014 г.
 • Платформи: PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360, Microsoft Windows

Dragon Age: Inquisition, въпреки че е обичайно някои играчи да разглеждат игра с отворен свят, но това изобщо не е така. Играта има огромни пространства, да, но това са само свързани помежду си места. Това обаче не прави играта лоша. Можете спокойно да изследвате всички тези местоположения и да правите каквото искате на тях.

Освен факта, че Dragon Age: Inquisition и Skyrim са RPG, веднага ще разберете, че това са съвсем различни игри. Драконовата епоха: Инквизицията има много по-развита система на взаимоотношения с партньорите, в сравнение с Skyrim. Заслужава да се спомене и коренно различни бойни системи. Ако Skyrim е много по-ориентиран към действията (поне малко тромав), тогава Dragon Age: Inquisition е по-тактичен и дори, в някои отношения, подобен на старите изометрични RPG (но само много отдалечени).

Ще се насладите на ролята на инквизитора, но бъдете подготвени за монотонна работа. Ще трябва да събирате цветя, камъни и други неща, които, изглежда, лидерът на инквизицията лично не трябва да събира. В допълнение, някои от вас вероятно ще намерят местните куестове доста досадни и монотонни. Затова препоръчваме да преминете към някои по-приятни неща по-често, например лов на дракони.

Възкръснал 3: Господари на титаните

 • Разработчик: Piranha Bytes
 • Издател: Deep Silver
 • Жанр: Action-RPG в отворения свят
 • Дата на издаване: 12 август 2014 г.
 • Платформи: PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360, Microsoft Windows

Risen 3: Titan Lords може да не е най-добрата игра, но все пак е достойна за вниманието на онези, които търсят игровото преживяване, осигурено от RPG жанра. Определено ще срещнете куп грешки и досадни бъгове в Risen 3: Titan Lords, което ще повлияе на общата ви оценка за играта. Този проект от Piranha Bytes обаче ще ви даде усещането за незабравимо приключение.

Ще играете ролята на невъоръжен авантюрист, пътувайки от един остров до друг, който живее пълен пиратски живот. Както в Skyrim, вие имате избор от няколко фракции, които ще помогнат на героя ви да стане по-силен. Няма да имате оглед от първо лице, но можете да намерите много познати механици в Risen 3: Titan Lords.

Ако обаче искате бойна система, която поне наподобява Skyrim, тогава Risen 3: Titan Lords определено не е за вас. Не е нужно да мислите дълго за тактиката по време на битката, тъй като много противници са лесни за четене и лесни за победа. Ако търсите екзотично RPG изживяване или сте голям фен на пиратската тема, тогава дайте шанс на Risen 3: Titan Lords.

Догмата на Дракона: Тъмният възкръснал

 • Разработчик: Capcom
 • Издател: Capcom
 • Жанр: Action-RPG в отворения свят
 • Дата на издаване: 23 април 2013 г.
 • Платформи: PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360, Microsoft Windows

Догмата на дракона: Dark Arisen е преиздаване на вече издадената и великолепна догма на Дракона. Новата версия на играта включва и малко ново съдържание. Една от основните иновации е напълно ново място.

Съществата, които са ваши опоненти в Догмата на Дракона: Тъмният възкръснал, са нещо изключително и определено няма да намерите такива в Skyrim. В играта от Бетесда драконите изглеждат почти неразличими един от друг (с изключение на цвета), но в Догмата на Дракон: Тъмно Арисен всеки шеф изглежда съвсем различно. За съжаление, бойната система не е силна точка на играта, тъй като всяко същество непрекъснато се опитва да запази позицията си, което води до бързото изчисляване на тактиките за борба с нея.

Въпреки това, Догмата на Дракона: Dark Arisen наследи някои нотки на жестокост към играча от поредицата игри Dark Souls. Играта може да ви накара да бягате до някакъв момент в рамките на 20 минути, за да бъдете убит впоследствие, след което ще трябва да повторите целия път отново. Като цяло, Dogma: Dark Arisen е много по-сложен от Skyrim, главно поради факта, че играта няма да ви води за ръка по време на цялото ви пътуване.

Царства на амалур: разчитане

 • Разработчик: 38 студия, големи огромни игри
 • Издател: 38 студия, електронни изкуства
 • Жанр: Action-RPG в отворения свят
 • Дата на издаване: 7 февруари 2012 г.
 • Платформи: PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows

Вероятно не сте играли тази игра и никога дори не сте чували за нея. За съжаление Kingdoms of Amalur: Reckoning не получи популярността и признанието, което заслужава. Започнете да играете Kingdoms of Amalur: Reckoning, ще разберете, че ще намерите RPG с интригуваща история и цял куп търсения на трети страни, които ще ви завлекат с глава.

Бойната система не прилича много на Skyrim, но това е само плюс за нея, тъй като е изненадващо невероятно напреднала за RPG жанра. Най-големият недостатък на тази игра е, че тя няма пълен отворен свят. Ако веднъж сте играли MMORPG, веднага ще разпознаете местата, подобни на червата. Това обаче не разваля цялостното впечатление от прекрасната RPG. Ако сте опитвали Кралства на Амалур: Изчисляване, тогава горещо ви го препоръчваме.

Готически 3

 • Разработчик: Piranha Bytes
 • Издател: JoWooD Productions, Deep Silver, Aspyr Media
 • Жанр: Action-RPG в отворения свят
 • Дата на издаване: 13 октомври 2006 г.
 • Платформи: Microsoft Windows

Готическата поредица от игри вече придоби наистина култов статус сред геймърите. Дори хора, които не са запознати с поредицата или не се интересуват от игри, са чували поне нещо за Gothic. Казано по-просто: Gothic е невероятно сложна версия на Skyrim (или Skyrim е невероятно опростена версия на Gothic). Играта е доста стара, така че ако не се притеснявате от остаряла графика, тогава ще харесате героите и куестове, които Gothic 3 ще ви предложи.

Ако решите да играете Gothic 3, препоръчваме ви да изтеглите и инсталирате общностния кръпка за него без да се проваля. Първата версия на тази игра беше толкова бъги, че буквално беше невъзможно да се премине напълно. Ако сравните Gothic 3 със Skyrim, първият държи ръката ви много по-малко. Няма да можете да видите притежателите на задачи на компаса, както и посоката, указваща местоположението на тези задачи. Трябва ви само карта и описание на местоположението на търсенето.

пренасяни по кръвен път

 • Разработчик: FromSoftware
 • Издател: Sony Computer Entertainment
 • Жанр: Action-RPG в отворения свят
 • Дата на издаване: 24 март 2015 г.
 • Платформи: PlayStation 4

Bloodborne е създаден от разработчиците, отговорни за поредицата от игри на Dark Souls, така че ако търсите нещо небрежно, по-добре да минете. Тази игра не прощава на слабите, а възнаграждава силните.

Ще търсите отговори в Ярнама, в град, по улиците на който се разпространява странна епидемия. Екипировка, огнестрелно оръжие и меле оръжие ще ви се притекат на помощ. Въпреки това знанието е най-мощното оръжие и помощник в тази игра.

В Bloodborne няма указатели за търсене на карта, така че не очаквайте да бъдете ръководени от ръката. Вие ще бъдете напълно сами, а смъртта ще стане нещо обичайно. Bloodborne е изключително необичаен RPG, който ще ви отнеме дълги часове.

Басня iii

 • Разработчик: Lionhead Studios
 • Издател: Microsoft Games Studios
 • Жанр: Action-RPG в отворения свят
 • Дата на издаване: 26 октомври 2010 г.
 • Платформи: Microsoft Windows, Xbox 360

Fable в никакъв случай не е обикновен RPG. Питър Мулен успя да създаде наистина уникална поредица от видеоигри, която остава популярна и до днес. В Fable III ще играете ролята на герой, който ще се опита да свали тирана от трона на царството Албион. Много уникални герои ще ви помогнат в това, с което ще трябва да се обедините в съюзи.

Ако сравним Fable III със Skyrim, веднага ще разберете, че първата е много по-небрежна по природа. Дори и да сте нови в RPG жанра, няма да имате проблеми по време на игра, тъй като всичко е просто и ясно. За съжаление, във Fable III не можете да създадете свой собствен герой, но можете да го персонализирате в бъдеще. Ще бъдете доволни и от сюжета, който няма да остави никого безразличен.

The Elder Scrolls IV: Oblivion

 • Разработчик: Bethesda Game Studios
 • Издател: Bethesda Softworks
 • Жанр: Action-RPG в отворения свят
 • Дата на издаване: 20 март 2006 г.
 • Платформи: PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows

Ако търсите игра, подобна на Skyrim, тогава няма да намерите по-добър предизвикател от The Elder Scrolls IV: Oblivion. Този проект е предшественикът на Skyrim, следващата игра от поредицата The Elder Scrolls. Разбира се, Skyrim графично надминава Oblivion многократно, но, както твърдят феновете на сериала, вторият е много по-силен по отношение на ролевата игра.

Въпреки вече доста почитателната възраст, Oblivion има все още активна общност, която подобрява играта и до днес. Ако решите да го играете, веднага ще разберете, че играта има много познати вече ви механика. Освен това някои хора са склонни да твърдят, че Oblivion превъзхожда Skyrim, както в последния, разработчиците са опростили и намалили много неща. Все пак зависи от вас. Горещо препоръчваме да използвате модове, за да освежите играта малко.

Възрастният превърта онлайн

 • Разработчик: ZeniMax Online Studios
 • Издател: Bethesda Softworks
 • Жанр: MMORPG в отворения свят
 • Дата на издаване: 4 април 2014 г.
 • Платформи: PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows

Много играчи говорят за Elder Scrolls Online като Skyrim Online, но това може да изглежда само на пръв поглед. Да, и в двете игри има сходна механика, но Elder Scrolls Online е MMO проект, който му дава много функции на този труден жанр.

Elder Scrolls Online е първата мултиплейър игра от серията TES. Вие играете ролята на Драконицата и ще трябва да поглъщате души, за да станете по-силни. Звучи познато, нали? Времето на събитията в Elder Scrolls Online датира от 1000 години преди събитията на Skyrim. Така че може да се счита, че Elder Scrolls Online е безкраен предлог към Skyrim. Ако светът на Skyrim не беше достатъчен за вас, тогава Elder Scrolls Online определено ще ви зарадва.

Morrowind

 • Разработчик: Bethesda Game Studios
 • Издател: Bethesda Softworks
 • Жанр: Action-RPG в отворения свят
 • Дата на излизане: 1 май 2002 г.
 • Платформи: Microsoft Windows, Xbox

Ако наистина не искате да напускате игралната серия TES, можете да опитате да се върнете към самия Morrowind. Благодарение на този проект от Bethesda жанрът RPG успя да се промени в нещо безпрецедентно по онова време. Той беше един от първите по рода си в RPG с безплатен стил на игра.

В тази ера RPG бяха фокусирани върху разказване на играча за историите, вградени в тях. След излизането на Morrowind, което получи куп награди и дори заглавието на Game of the Year, разработчиците на RPG започнаха да се фокусират повече върху разклоняването на сюжета и различни търсения на трети страни. Ако не сте се опитвали да играете Morrowind, тогава не забравяйте да опитате. Стотици часове игра са гарантирани, ако не се страхувате от остаряла графика.

Божественост: Оригинален грях II

 • Разработчик: Larian Studios
 • Издател: Larian Studios
 • Жанр: Открит свят Изометрична RPG
 • Дата на издаване: 14 септември 2017 г.
 • Платформи: Microsoft Windows

В серията от игри на Divinity ще намерите всички най-важни елементи за солиден RPG. Както в Skyrim, вие имате възможността да изберете характеристиките на вашия характер, раса и дори произход. По време на пасажа можете да вземете в съотборниците си до три знака, които ще ви помогнат да преодолеете трудностите по пътя.

Ако искате наистина класически RPG с истински ролеви елементи, тогава определено опитайте Divinity: Original Sin II, най-новата игра от серията Divinity в момента. Освен всичко друго, тя има елементи на мултиплейър, така че можете да вземете друго копие на приятеля си и да отидете на екскурзия с него.

плячка

 • Разработчик: Arkane Studios
 • Издател: Bethesda Softworks
 • Жанр: Shooter от първо лице с RPG елементи
 • Дата на издаване: 5 май 2017 г.
 • Платформи: Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One

Това е поредната игра на Bethesda Softworks, но тя е много различна от останалите игри в този списък. Работата е там, че Плея е стрелец. Решихме да добавим играта към нашата статия поради факта, че тя има куп елементи от RPG.

Вы управляете Морганом Ю и исследуйте Талос 1, космическую исследовательскую станцию, которая расположена на орбите Луны. Вы будете получать доступ к различным участкам станции при нахождении определенных ключей и способностей.

Prey является духовным наследником System Shock, а это означает, что вариативность во время прохождения вам стопроцентно обеспечена. Плюс, спасибо издателю Bethesda, вы обнаружите в Prey кучу ролевых элементов, которые разнообразят игровой процесс.

Интересни Статии