ТОП 10 най-добри стелт игри на компютър

Стелт е една от най-вълнуващите категории игри, често разположени в пресечната точка на различни жанрове. Започвайки с високобюджетни екшън игри и завършвайки с малки стратегии от инди разработчиците, има много страхотни игри, които използват стелт механика. Вместо да продължат напред, да си пробият път с оръжия, стелт игри предлагат да се скрият в сенките и да използват своите тактически умения. Можете да опитате в ролята на неуловим шпионин или коварен убиец, който остава незабелязан до последния, решаващ момент. Основната атракция на тези игри е, че те ни предизвикват, принуждавайки ни да озадачаваме възможностите за преминаване и в същото време често, без да прощаваме грешки. За да спечелите, ще трябва да бъдете много внимателни и внимателно да обмисляте всяка стъпка от своя характер.

В тази колекция ще ви запознаем с най-добрите представители на стелт жанра за всички времена.

Тактика на сянка: Остриета на шогуна

Една от най-добрите тактически игри за стелт през последното десетилетие, в която играчът поема контрола над отбора на нинджа. Според сюжета, през XVII век в Япония настъпи смяна на властта и група влиятелни личности искат да свалят законния император. Тогава новият шогун изпраща своите хора, като им поставя задачата тайно да елиминират заговорниците. Геймплеят на Shadow Tactics: Blades of Shogun осигурява максимален стелт, тъй като играчът трябва да действа на територията на врага. Играта може да се похвали с красив дизайн на околната среда, невероятна атмосфера, интензивна и взискателна тактика на геймплей. Феновете на изометричните стелт екшън игри определено ще са доволни.

Невидимо, Инк

Разработчиците от Klei Entertainment вече са взели навика да правят добри игри, но Invisible, Inc може да се счита за почти перфектно въплъщение на жанра. Играчът трябва да управлява шпионски отряд, състоящ се от 10 агента, чиято цел е тайно да проникне във вражеската база и да зареди там изкуствен интелект. Покровият геймплей изисква задълбочено проучване на картата, внимателно планиране на всяко действие и внимание към детайлите. Играта предоставя различни опции за преминаване, има оригинален визуален дизайн и фантастичен саундтрак, който ще ви помогне напълно да се потопите в стресиращ сценарий.

Desperados: Искан мъртъв или жив

Desperados: Wanted Dead or Alive е друга страхотна игра, в която изометричният геймплей е комбиниран с взискателна и наказателна липса на стелт механика. Играта има интересни герои, а обмислен дизайн на средата създава надеждна атмосфера на Дивия Запад. В хода на сюжета е необходимо да се контролират шестима членове на екипа, действащи главно в стила на стелт, въпреки че геймплейът предвижда и участие в динамични схватки.

обезчестени

Безчестната става в измислен фентъзи свят с викториански стимпанк елементи. Главният герой е Корво, лорд протектор, несправедливо обвинен в убийството на императрицата и отвличането на дъщеря й. В хода на заговора той отмъщава на заговорниците, използвайки магическите си умения в комбинация с острие и огнестрелно оръжие. Играчът очаква отлични визуални ефекти, нелинейно преминаване с различни опции за завършване, обмислена стелт-механика и широки възможности за комбинация от суперсили. Мрачното величие на викторианския град, в който бушува чумата, е идеалният фон за драматичните събития на играта.

преследване

Manhunt е брутална и наистина страшна екшън игра, но в същото време тя все още остава една от най-вълнуващите игри от студиото на Rockstar. Сюжетът на главния герой, осъден на смърт, беше принуден да участва в кърваво риалити шоу. За оцеляване трябва да изпълнявате различни задачи, в които ключов фактор е способността крадешком да приближавате врагове. Играта е пълна със сцени на изключително насилие, в резултат на което тя беше забранена в няколко страни. Независимо от това, Manhunt е силна класика на жанра и просто трябва да бъде в този списък.

Крадец: злато

Възможно е безкрайно да спорим коя игра от серията Thief е по-добра, но все пак даваме дланта на превъзходната версия на Thief: Gold, която включва шедьовъра Thief: The Dark Project плюс Gold Update, който представя три нови мисии, пет нови типа врагове и някои сюжетни допълнения. Играта дава уникално изживяване в света на измислената средновековна фантазия, изпълнена с магия и елементи на steampunk. Проходът е нелинеен и ви позволява да изпълнявате мисии, без да убивате други герои.

наемен убиец

Поредицата „Хитман“ имаше възходи и падения, но рестартът през 2016 г. е, без преувеличение, една от най-отличните стелт игри на всички времена. Тук има интригуващ сюжет, нива, разработени до най-малките детайли и огромно разнообразие от начини за изпълнение на задачата. Способността да бъдете невидими, като използвате пълноценно околната среда за маскиране, е ключът към бързото и точно изпълнение на агентурните мисии 47.

Commandos 2: мъже за храброст

Въпреки че има много игри с тематични игри от Втората световна война, малцина са в състояние да съпоставят Commandos 2: Men of Courage в техния уникален геймплей стил. Тежка тактическа игра, която изисква хитрост и сръчност, където винаги сте в малцинството, недостатъчно оборудвани и с постоянен риск от откриване. Стелтът е предпоставка за изпълнение на задачи, защото тук можете да оцелеете само като можете да планирате и да останете невидими. Поради способността да крадат вражески униформи, да се катерят на стълбове и да се движат по въжета, да влизат в сгради и също да плуват, има много възможности за умело преминаване на нивата.

Пришълец: Изолация

Ксеноморфите от филмовата поредица „Извънземни“ са едни от най-идеалните чудовища във филма. Студени, благоразумни и смъртоносни, те напълно надминават слабите и уязвимите хора във всички отношения, почти оставяйки последния шанс за оцеляване. Преди Alien: Isolation, никога не сме имали игра, която да изследва темата за ксеноморфите и ужасът да ги срещнем толкова внимателно. По отношение на напрежението, играта беше почти сравнена с култовия оригинален филм от 1979 г. Нямате начин да победите чуждо същество в битка; единственият ви вариант е да се скриете, да избягате и да се промъкнете, приемайки идеята, че сте само сирене в края на лабиринта, а плъхът е зад вас. В допълнение към целия този кошмар, главният герой може да бъде атакуван от Android роботи или други хора по всяко време, докато съюзниците могат да бъдат преброени на пръсти и като цяло те всъщност не помагат. С невероятни визуални ефекти и атмосфера, плашещо голям баланс на силите в полза на врага и взискателен геймплей, който ви кара да мислите бързо пред опасност от предстояща, това е наистина уникална игра за стелт, една от най-добрите по рода си.

Батман: Убежище в Аркам

Играта съчетава в себе си детективска история и солиден стелт, като от време на време се превръща в динамична екшън игра с елементи на бойна игра. В ролята на Батман играчът трябва да изследва средата в търсене на доказателства, постоянно да се крие в сенките, да събира информация и да формулира план и след това да го изпълнява с хирургическа точност. Въпреки че в игрите, стелт често се използва, за да покаже уязвимостта на героя, в Batman: Arkham Asylum той се използва, за да накара играча да се чувства като силно, опасно същество в тъмното, от което всички злодеи се страхуват. Количеството забавление, което преследва изплашените врагове, е достатъчно, за да се чудите как Брус Уейн се бори с изкушението да се превърне в истински психопат.

Каква игра според вас липсва в този топ? Споделете списъка си в коментарите по-долу!

Интересни Статии