Топ 10 безплатни Steam игри

Онлайн услугата Steam е изпълнена с хиляди игри от различни жанрове и повечето от тях - започвайки от малко познати игри от амбициозни инди разработчици и завършвайки с големи блокбастери от категорията AAA - се опитват да привлекат вниманието на купувача. Някои предлагат усукан сюжет, други се отличават с оригиналната механика на играта, трети с цветно визуално съдържание. Въпреки това, не бързайте да харчите пари, защото Steam също има много интересни и вълнуващи безплатни игри.

Като се имат предвид такива огромни възможности за избор, понякога може да е трудно да се реши коя игра си заслужава вашето време и коя не. За да улесним тази задача, съставихме нашия списък, който включва най-добрите безплатни игри, достъпни за изтегляне на Steam. Ако се интересувате от нови игри, вероятно трябва да опитате поне няколко игри от тази колекция.

10 - Паладин

Докато някои несправедливо смятат Paladins за безплатна версия на Overwatch, това без съмнение е отлична самостоятелна игра, достойна за вашето внимание. Паладинс е екипна стрелба във фентъзи стил с възможност за избор на един от героите, всеки от които е надарен с уникални бойни и тактически умения. Динамично динамичното кръгово развитие изисква уменията и координацията на играча, за да успее, въпреки че присъства и елемент на стратегическото планиране. Играта е перфектна като първото запознаване със света на мултиплейър стрелците на героични теми.

Паладин на пара.

9 - Planetside 2

Впечатляваща игра, в която хиляди войници от три различни групи се бият на четири огромни континента. Има шест класа герои с техните уникални арсенали и стилове на игра, десетки различни сухопътни и самолетни превозни средства и огромен брой оръжия. Какво може да бъде по-добре за любителя на онлайн битки, отколкото да организирате свой собствен клан, да облечете брониран костюм и да отидете да превземете нова планета? Резултатът от битката зависи от тактическото планиране на координираните атаки, а малките победи се допълват до пълно господство.

Planetside 2 на пара.

8 - Светът на военните кораби

Войната в морето без съмнение е епично и грандиозно събитие. Огромни бойни кораби и техните смели екипажи, участващи в сблъсъци с изключително мощни оръжия, и всяко приплъзване може да се окаже гарантирана смърт на екипажа в дълбоки солени води. Въпреки че Steam предлага много подобни симулации, World of Warships се откроява със своя реализъм и екипен дух. Има голям брой опции за стила на играта, различни локации и видове кораби. Страхотната механика на играта поддържа постоянно напрежение, кара ви да обмисляте всеки ход, като вземате предвид всички фактори, включително промените във времето, които могат да повлияят на хода на битката.

Светът на военните кораби на пара.

7 - Duelyst

Тази игра си струва да опитате за всеки, който не е безразличен към стратегиите и съвременното пикселно изкуство. Duelyst е фантастична комбинация от стратегия за игра с карти и дъска. Вие избирате генерал, изграждате своята палуба, след което отивате на борда за борба с врага. Със стотици потенциални единици, безброй възможности за изграждане, много уникални тактики и най-интересното, кратка продължителност, тази игра е идеална опция за любителите на стратегията, които нямат много време.

Duelyst на пара.

6 - Smite

Smite предлага уникално игрово изживяване за хора, които не харесват изометричните игри, но искат да опитат своите сили в жанра MOBA. Тук можете да изберете своя герой от повече от 90 бога, взаимствани от различни митологии от цял ​​свят, да развиете свой собствен, уникален стил на игра, като отмествате уменията си на най-високо ниво. За да спечелите, ще трябва да комбинирате бързи действия с задълбочено проучване на стратегията и най-важното - да се научите да играете като екип през цялото време.

Удряйте на пара.

5 - Eve Online

Научнофантастична вселена с огромни размери, с жизнена и жизнена икономика, повлияна от базата на играчите. Управлявайте всичко - от минни кораби, малки фрегати или масивни космически кораби, предназначени да унищожат цели флоти. Тук имате възможност да се присъедините към други играчи и да създадете съюзи, които могат да променят лицето на целия игрови свят. Eve Online преживя най-зрелищните гейминг събития през последните години: от епични битки, в които активите на играта на обща стойност хиляди долари бяха изгорени, до икономически интриги, които костваха на някои играчи цели империи, които те изграждат десетилетия наред.

Eve Online на пара.

4 - Team Fortress 2

Оригиналният геройски стрелец Team Fortress 2 предлага аркадна стрелба и море от забавни изживявания. Играта има девет различни класа герои, всеки със собствените си способности, всички имат добре развит характер и уникално чувство за хумор. Редовните безплатни актуализации непрекъснато добавят ново оборудване, режими, карти и, което е особеност на играта, оригинални шапки за герои.

Team Fortress 2 на пара.

3 - Дота 2

Dota 2 е една от най-успешните игри в историята на Steam, която мнозина смятат за абсолютния връх в жанра MOBA. Тя спечели тази титла благодарение на постоянната и, изглежда, непоклатима база от играчи, чести актуализации, нови първенства и промени в играта, които ме карат да променя тактиката си. Всеки герой в играта може да избере свой собствен уникален път на развитие в динамичната конкурентна среда на света на Warcraft. Ще ви отнеме много време, за да станете опитен геймър в Dota 2, но упоритото желание за растеж е повече от възнаградено в състезания по време на ярки игрови моменти с вашия екип.

Дота 2 на пара.

2 - Път към изгнание

Пътят към изгнанието е може би най-доброто RPG за безплатни действия. Притежаваща огромен свят на игрите, изключително разгърната система за нивелиране на знания за умения, огромен брой артикули, почти безброй игрови мисии и постоянни актуализации, тази игра наистина се превърна в нещо напълно оригинално, тъй като беше пусната преди много години. Той ще достави много удоволствие на екшън ветерани от RPG, а в същото време ще бъде най-доброто въведение в жанра за новите играчи.

Път към изгнание на пара.

1 - Warframe

Игралната индустрия беше уверена, че Warframe никога няма да успее, но разработчиците на Digital Extremes успяха да докажат своята стойност, като създадоха дълбока и вълнуваща игра с фантастична бойна система, стотици оръжия и постоянен поток от актуализации. Действието на трето лице ви позволява да се почувствате като мощна космическа нинджа, използвайки екзотични оръжия и свръхестествени сили, за да донесете опустошение на враговете си. Всеки военен кадър в играта е клас на героите и има специален набор от характеристики, суперсили и специални маневри. За тези, които току-що са се присъединили към Warframe, има обширна общност с безброй видеоклипове, ръководства, уикита и кланове, които помагат на новодошлите да поемат контрола над играта.

Warframe в пара.

Интересни Статии