Съвети за създаване на страхотни каскадьорни надпревари в GTA Online - част 1

Тази седмица издателят на състезателните каскади излезе със стотици уникални каскадьорски обекти и разширени функции, така че сега лудите гении от фенската общност ще имат с какво да експериментират.

С каскадния състезателен редактор вашите възможности са ограничени само от вашето въображение.

Преди да започнете да проектирате свои собствени шедьоври, прочетете официалното ръководство за създаване на каскадьорски състезания, в което подробно се описва целта на новите инструменти. И ако никога досега не сте пускали редактора на GTA Online или искате да обмислите правилата за създаване и публикуване на потребителски дела, препоръчваме ви да прочетете официалните ръководства, достъпни на уебсайта на Social Club, включително първото ръководство за състезателния редактор.

В този специален брой на Rockstar Games Tips, разделен на две части, ще споделим с вас съвети от опита на нашите усъвършенствани разработчици, за да можете напълно да отключите потенциала на новия инструментариум. Ако искате вашата каскадьорска надпревара да бъде спомената в един от следващите епизоди на News Feed, или ако възнамерявате да участвате в предстоящото състезателно състезание по каскадьор, информацията по-долу ще бъде особено полезна за вас.

ПОДГОТОВКА

Не е необходимо да се използват строго обектите по предназначение: опитайте се да ги разгърнете и да ги използвате с някакво неочаквано качество, например като декорация.

И така, вдъхновението ви е посетило и вие вече ще протегнете пръсти, подготвяйки се да започнете да създавате маршрута на мечтите си. Ето някои препоръки.

Стотици каскадьорски обекти са представени в редактора и е препоръчително да разгледате целия списък, преди да работите и да разберете кой от тях е полезен за вас. Ако обмислите план за маршрута предварително, не е нужно да решите мозъците си, сортирайки произволно наличните елементи.

Имайте предвид: до 150 предмета могат да участват в надпреварата, но в допълнение към обикновените обекти има и 20 динамични, като гигантски скейт и футболни топки. Ако превишите лимита на памет, разпределен за модела, не можете да поставите нищо друго на пистата, дори ако броят на обектите е по-малък от 150. С други думи, помислете за това, преди да използвате този или онзи елемент!

След като всички обекти са поставени, проверете отново маршрута и изберете правилната кола или мотоциклет. Този избор е много важен: би било неприятно по време на пробното състезание да разберете, че избраният транспорт абсолютно не е подходящ за шофиране по тази магистрала.

Същото се отнася и за избора на цветова схема за каскадьорски обекти: по-добре е да се определи това предварително, отколкото да се променя цветът на всеки обект поотделно. Когато поставяте нов обект, веднага можете да видите в какви цветове е наличен.

И още нещо. Състезанията, създадени от Rockstar, са предназначени само за стандартния режим на състезание, но когато създавате състезанието, можете да изберете всеки режим: стандартно състезание, състезание по GTA, рали или безконтактно състезание. Освен това, ако поставите обект на каскадьор в нормално състезание, той автоматично ще се преобразува в каскадьор.

НОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Тръбите са отличен инструмент за преминаване от един участък от маршрута в друг, тъй като те могат да бъдат огънати във всяка посока. Можете да създадете спирала, издигаща се в небето или слизаща към земята, а също така да изградите тунел над хълмовете и покривите на къщите.

Освен стотици нови обекти, вие също имате достъп до редица изключително полезни функции, които ви позволяват да правите състезания на ново ниво: свързване, подреждане и задаване на посоки и позиции. Ето няколко съвета как да ги използвате.

свързване

 • Подвързването ви позволява автоматично да блокирате поставени обекти помежду си, което значително ускорява процеса на полагане на маршрута. Уверете се, че тази функция е активирана и след това използвайте страничните бутони на геймпада, за да зададете наклона на следващия елемент.
 • Ако искате да контролирате по-точно адхезията на обектите, използвайте функцията "Щракнете при щракване". В този случай обектите ще бъдат свързани чрез натискане на квадратния бутон (PS4), бутона X (Xbox One) или интервал (PC).
 • Обектите от онези категории, за които е достъпна функцията за щракване, също могат да бъдат свързани с обекти от други категории. Това означава, че можете лесно и лесно да свържете заедно елементи на каскади, калъфи, тръби и блокове за каскади.
 • Когато използвате функцията „Снепване към верига“, последният включен обект се повтаря и автоматично се свързва с пистата, така че лесно можете да поставите няколко копия на един и същ обект на картата. Струва си да се помни, че когато активирате щракане, функцията „Прихващане по верига“ също е включена по подразбиране. Ако не искате да свързвате обекти заедно, тази опция може да бъде деактивирана в менюто на обектите, в секцията „Разширени настройки“.

трупат

 • Искате повече гъвкавост при поставянето на обекти? Тогава не забравяйте да се уверите, че функцията ви за подреждане е включена!
 • КАКТО, когато редактирате вече поставен обект, е по-добре да го изключите, в противен случай чрез натискане на бутона „кръст“ (PS4), бутон A (Xbox One) или клавиша Enter (PC), друг обект ще бъде поставен върху обекта, който се опитвате да редактирате.
 • Също така трябва да следите какво име се показва на подсказката - това ще ви помогне да не сгрешите с избора на обекта.

Задаване на посока и позиция

 • Ако имате затруднения с локализирането на обекта, използвайте функциите за определяне на посоката и позицията: можете да преместите обекта до желаната точка, като зададете ръчно координатите по осите X, Y и Z.
 • КАКВО, имайте предвид: след поставянето на обекта вече не можете да променяте неговото положение и посока, като използвате тази функция - обектът ще трябва да бъде редактиран.
 • Функцията „Присвояване на позиция“ е изключително полезна: тя ви позволява да прилягате перфектно елементи от маршрута един към друг.
 • Когато поставяте обект, използвайте бутона за триъгълник (PS4), бутона Y (Xbox One) или левия клавиш Ctrl (PC) за бързо увеличение на изображението.
 • Ако сте перфекционист, когато използвате функцията „Присвояване на позиция“, изберете „локално“ позициониране: по този начин можете да прецизирате позицията, като преместите обекта в локалната координатна система в съответствие с неговата пространствена ориентация.

Скоро ще публикуваме в „News Feed“ втората част от съветите, които ще се съсредоточат върху обекти, елементи от маршрута, маршрути и терен.

Интересни Статии