Съвети за създаване на дръзки състезания с каскадьор в GTA Online (част втора: обекти, писти, маршрути и терен)

Ако все още не сте го направили, не забравяйте да прочетете първата част от нашите каскади за състезателни състезания от разработчиците на Rockstar, които говориха за компетентното планиране и дизайн на вашата писта. Днес представяме на вашето внимание втората част, от която ще се запознаете с оптималната комбинация от обекти, маршрути, маршрути и терени на Лос Сантос и окръг Блейн.

СЪВЕТИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ОБЕКТИ

Стратегически поставените табели за ускорение ще помогнат на играчите да преодолеят трудни участъци от пистата, като плитка вода.

Състезателният редактор е пълен с нови каскадьорски обекти и със стотици опции за избор, феновете на състезанията GTA Online ще могат да създадат безкраен брой страхотни писти. Ето няколко съвета за използване на отделни обекти.

 • Шаблоните (разположени сред категориите обекти) ви позволяват да създавате готови комбинации от обекти, които могат да бъдат копирани и използвани повторно в състезанието. Много полезно нещо, ако искате да повторите особено готин участък от песента си.
 • След като изберете обект, можете да използвате функцията за бързо увеличение, за да промените незабавно височината на обекта. За целта използвайте бутона за триъгълник (PS4), бутона Y (Xbox One) или левия клавиш Ctrl с колелото на мишката (PC).
 • Не е необходимо каскадните обекти да се използват по предназначение и очевидно предназначение. Експериментирайте с тях, обръщайте ги по ваше желание, използвайте ги като декорации, бариери и като части от още по-големи елементи - няма ограничение за въображението!
 • Ако е възможно, използвайте един голям обект вместо няколко малки, за да намалите броя на обектите. Например „Straight Pipe XL“ е най-дългата секция на пистата, затова я използвайте за дълги прави участъци.
 • По-малки обекти, като каскадьорски блокове, помагат за свързване на различни участъци от пистата.
 • Тръбите за каскади са отличен инструмент за преминаване от един участък на маршрута в друг, тъй като те могат да бъдат огънати във всяка посока. Можете да създадете спирала, която да се издига в небето или да се спуска към земята, да изградите тунел, който минава над хълмовете и покривите на къщи или дори отива под земята.
 • Бъдете внимателни и много внимателно присъединете тръбите за каскади. Ако ги поставите неравномерно, могат да възникнат нежелани възвишения и препятствия, които рязко намаляват скоростта (освен ако, разбира се, не се стремите към този ефект).
 • Вертикалните контролни точки се вписват перфектно с каскадни тръби.
 • Каскадите блокове ви позволяват да попълните нежелани пропуски на пистата. И ако ги сложите заедно под прав ъгъл, те правят отлични рампи.
 • Рампите не са подходящи само за скачане; те осигуряват плавен преход при пристигането си към стръмни или вертикални участъци от маршрута.
 • Специални каскадьорски обекти, като табели за ускорение и ускорение, могат фундаментално да променят цялата динамика на състезанието.
 • Платките за ускорение ще помогнат на играчите да преодолеят трудни участъци от пистата, като плитка вода или рязко покачване. Няколко табели за ускорение, подредени в един ред, са в състояние да дадат на играча достатъчно бърза скорост, за да завърши ценния перфектен скок.
 • За разлика от това, табелите за намаляване на скоростта се поставят отгоре, преди да започне рязко спускане, така че играчите да не летят по-нататък по права линия.

ПЪТИ И ПЪТИ

Ако искате да се откроите от тълпата и да впечатлите всички със своята каскадьорска надпревара, не забравяйте: по-шантав, по-рискован и по-великолепен.

Когато създавате главозамайващите си песни, помнете следните съвети:

 • Тестване на следи ще помогне да се премахнат проблемите, които възникват в първите етапи на създаването. За да тествате бързо песента, щракнете върху сензорния панел (PS4), бутона View (Xbox One) или клавиша Tab (PC) и ще се окажете на пистата в превозното средство, което използвате по подразбиране.
 • Бързо подреждайки обектите, преди да извършите точно напасване, можете да определите колко общи обекти са ви необходими за песента.
 • Ако искате да използвате няколко типа пистови сегменти във вашата раса, използвайте връзки. Те са особено полезни при продължаване на маршрута от сегмент, направен от тръби.
 • Използвайте обекта „Връзка към пистата“, за да преминете от каскадьорската песен към прелеза, така че всичко да изглежда красиво.
 • Една от новите функции на редактора са допълнителни точки на прекъсване. С тяхна помощ можете да създадете втори маршрут за състезания. За да ви е по-лесно да си представите къде ще бъде разделена пистата, първо поставете всички основни контролни точки от началото до края.
 • Не забравяйте да настроите решетката Stunt на първата контролна точка, когато използвате фрагмент от трасето Start Lattice.
 • Уверете се, че контролните точки са поставени така, че играчите да могат да преминат следващия раздел след прераждането. Проверете го в тестов режим, като ръчно се съживите в контролната точка.
 • Не ви харесва как са поставени контролните точки? Функцията Изтриване на всички сега също взема предвид допълнителни контролни точки в случай, че искате да зададете всички контролни точки по нов начин.
 • Когато задавате контролни точки, не забравяйте, че трябва да има не повече от 68.
 • Създавате ли състезание за изпълнение на трикове и салто? Включете опцията „RP Bonus Tricks“ в параметрите на състезанието, за да възнаграждавате играчите, изпълняващи трикове по време на състезанието. Помислете само къде ще кацнат играчите след завършване на дълги скокове.
 • За да придадете на състезанието си още повече цвят, поставете фойерверки, аларми и звуци, които ще отговарят на действията на играчите. Можете да определите кой и кога ще ги стартира (например играчът на първо място или всички участници, във всеки кръг или само в последния), както и колко пъти. В допълнение можете да промените разстоянието за активиране на тези обекти.

ОПТИМАЛНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА РЕГИОНАЛ НА ЮЖЕН САН АНДРЕЙ

Съществуващите пътища помагат за затваряне на пистата при създаване на състезание по ринг и в същото време намаляват броя на използваните обекти.

Понякога най-впечатляващите елементи за каскадьорски песни са точно под носа ви. Когато планирате идеален маршрут и се подготвяте да го създадете, се обадете за помощта на природата на Южен Сан Андреас.

 • Използвайте съществуващи сгради и атракции. Те много ще ви помогнат при свързване на участъци от маршрута и в същото време ще го направят по-запомнящ се и уникален.
 • Намирайки места, които се комбинират с вашите състезателни обекти, например, съществуващи пътища и мостове, можете не само да създадете по-дълги писти, но и да намалите броя на използваните обекти.
 • Използвайте прави участъци от пътя, за да прецените дължината на прави участъци от маршрута си.
 • Не забравяйте за водните бариери - те могат да направят вашата следа още по-опасна. Когато потапяте предмети във вода, помислете за влиянието на приливите и помислете как те ще повлияят на скоростта и динамиката на вашите ездачи.

Всичко изброено по-горе е само върхът на огромния айсберг от възможности, които каскадният редактор за състезания отваря. Работейки над собствената си раса, вие ще направите много открития.

Очакваме озадачаващи състезателни писти от нашите играчи, подготвяйки се да ги тестваме и да пишем за най-доброто от тях в „News Feed“.

Ако някой от създателите на каскадьорски песни иска да сподели своите тайни, не забравяйте да го направите в коментарите. И, разбира се, публикувайте своите състезания за каскади, така че другите членове на социалния клуб да ви помогнат в тестването.

Интересни Статии