Съучениците не отварят: защо и как да се поправят

Съучениците са една от най-разпространените социални мрежи. Често потребителите срещат проблеми в работата й. Причините за такива неуспехи могат да бъдат напълно различни фактори.

Защо Odnoklassniki не работят по телефона или компютъра, основните причини

Ако социалната мрежа не се отвори, касетата, музиката или видеото не се зареждат, тогава може да има няколко причини за това. Основните са следните:

 • грешка в браузъра;
 • правото на посещение беше блокирано от някой;
 • има проблеми с интернет връзката;
 • компютърът на потребителя е заразен с вируси;
 • неизправности на самия сайт;
 • проблеми с настройките на рутера;
 • липсата или нерелевантността на версията на Flash Player.

За да изясните защо съучениците не се отварят, трябва да разгледате всеки от случаите поотделно.

Съучениците не работят поради грешка в браузъра, какво да правя?

Често причината за неправилното функциониране на този сайт е самият браузър. Има проблеми не само с входа на страницата, може да възникне въпросът защо видеото не се отваря в съученици.

Опитайте да получите достъп до сайта от всеки друг уеб браузър. Ако това не реши проблема, тогава:

 • изчистете кеша на браузъра;
 • проверете го за злонамерени разширения.

В първия случай, поради прекъсвания в интернет връзката, информация за незаредена страница остава в кеша. Браузърът може да изтегли информация от него. Ако това е проблемът, тогава след изчистване на кеша социалната мрежа ще се зарежда нормално.

Опитайте да стартирате сайта на друго устройство. Ако успеете, върнете се в браузъра си и проверете всички разширения. Сред тях може да има злонамерени програми, които трябва да бъдат премахнати, и след това да рестартирате уеб браузъра.

Някой е блокирал достъпа

Понякога на работните места и в образователните институции правото на посещение в социалните мрежи може да бъде блокирано. Това се прави, за да се предотврати загубата на вашето време по време на следване или работа. Поради тази причина по обичайния начин в такива случаи желаната страница не може да бъде отворена.

За да разрешите проблема, инсталирайте официалната версия на приложението на телефона. Друг ефективен метод е използването на анонимници за получаване на достъп до социална мрежа. За тази социална мрежа има доста от тях, най-често срещаните от тях:

 • cameleo.xyz;
 • pingway.ru;
 • www.guardster.com;
 • instaway.ru.

Съучениците може да са заключени във файла с хостове

В системата на всеки компютър има специален файл HOSTS, който ви позволява да ограничите достъпа до всяка уеб страница. Това става по два начина. Първият е ръчно отваряне с линк към сайта за забраната. Второто са вируси, влизащи в системата.

Ако достъпът е бил ограничен ръчно, тогава просто отворете HOSTS и разрешете достъп до уеб страницата. Ако има инфекции в системата, трябва да я почистите, но няма гаранция, че след това всичко ще се възстанови от само себе си.

В този случай трябва да направите това сами.

 1. Отидете на Explorer и отидете на файла HOSTS: c: \ windows \ system32 \ driver \ etc. По-добре е да го отворите в тефтерче или друг текстов редактор.
 2. Анализирайте съдържанието: след ред 127.0.0.1 localhost, не трябва да има нищо. Ако има други записи, особено тези, свързани с ok.ru, всички те се изтриват.
 3. Редактираният файл трябва да бъде запазен.

След тези стъпки достъпът до страницата на съучениците трябва да бъде отворен.

Проблеми с интернет връзката

Друга причина, поради която съучениците не работят, могат да бъдат проблеми с вашата интернет връзка. Ако тя не е стабилна, зареждането на страницата ще се провали.

Има един фактор, свързан с Интернет и достъп до конкретен уеб адрес. Някои доставчици могат да поставят ограничения и да забранят посещенията на сайта, за да намалят временно натоварването на оборудването. В този случай опитайте да влезете от друго устройство или използвайте някой от анонимизиращите.

Може да срещнете факта, че съучениците не отварят съобщение, но как да отворите, не е известно. За да го прочетете и да продължите дискусията в кореспонденцията, ще трябва да изчакате по-стабилна връзка или да се опитате да влезете от друго устройство.

Компютърни вируси

Вирусната инфекция на системата е една от най-честите причини за загуба на достъп до уеб страница. Не само самите вируси, но и антивирусната програма могат да се превърнат в проблем.

Грешка в антивирусни бази данни

Може би версията на антивируса е остаряла, необходима е актуализация на базата данни. В такива случаи някои сайтове могат да бъдат блокирани. Ако след извършване на съответните действия не беше възможно да стигнете до сайта, опитайте да промените настройките на тази програма. Има възможност адресът да е в списъка на забранени или защитната стена да е конфигурирана неправилно.

В този случай трябва да отворите настройките на антивируса и да добавите необходимия сайт към списъка с разрешени.

Затрупване на операционната система

Когато компютърът се замърси с вируси, скоростта на изтегляне на приложенията намалява значително, а някои изобщо не се отварят. Това важи и за уебсайтовете.

Поради вируси, страницата не се отваря в съученици - какво да правя:

 • сканирайте системата с помощта на антивирусна програма;
 • ако има заплахи, отървете се от тях.

Ако след това проблемът не бъде решен, тогава може би самата антивирусна програма ограничи по някакъв начин възможността да стигнете до сайта.

Самият сайт Odnoklassniki не работи

Отговорът на въпроса защо съучениците не работят в момента можете да намерите на адрес //twitter.com/odnoklassniki. Това е вероятно, ако днес причината за невъзможността за достъп до страницата беше проблем със сървъра и самият сайт не работи.

Не винаги доставчикът може да се справи с товари и голям брой потребители. Поради това са възможни временни неизправности. Те винаги са предупредени на горния адрес. Той ще посочи причината за повредата и приблизителното време за възстановяване.

Проверете настройките на рутера

Поради неправилни или по някаква причина настройките на Wi-Fi рутера са намалени, достъпът до Odnoklassniki може да бъде ограничен. Поради забраната на сайта е невъзможно да се отвори в настройките на рутера. За да премахнете ограниченията, трябва да проверите настройките и да разрешите достъп до социалната мрежа.

Обърнете внимание! Функцията родителски контрол също може да причини този проблем. Когато го проверявате, трябва да го проучите. Ако не успеете да промените настройките, ще трябва да го деактивирате напълно.

Актуализирайте или инсталирайте Flash Player

Често потребителите се сблъскват с факта, че на сайта не се показва видеоклип или възниква въпросът защо игрите в съучениците не се отварят. Най-вероятно подобно събитие е възникнало поради работата на програмата Flash Player - тя или липсва, или текущата инсталирана версия вече не е от значение.

Ако играта с пиратски съкровища не се отвори на съучениците, ще трябва да добавите Flash Player към разширенията на браузъра си. Ако програмата е остаряла, тогава трябва да инсталирате по-нова версия. След това рестартирайте браузъра - достъпът до видеоклипове и игри трябва да бъде възстановен.

Интересни Статии