Star Wars Battlefront 3 Дата на издаване

Продължението на добре познатата и може би вече класическа поредица от игри на Star Wars Battlefront е дългогодишна болезнена тема за всички играчи, дори не и феновете на поредицата. Разбира се, можете да кажете, че е излязла нова част в поредицата от такъв гигант като Electronic Arts. Ако обаче слушате феновете, ще разберете, че като цяло те не са били доволни от тази игра.

Разбираемо е - цветна и сочна картина скри скучна и посредствена игра, която ще ви забавлява с изключение на няколко вечери. Освен това тази сивота струва много пари, много значителни.

По-лесно е да купите Star Wars Battlefront 2 само за стотинки. Да, разбира се, Gamespy спря живота си, но има куп други начини и ресурси, с които можете спокойно да играете мултиплейър. Там има повече от достатъчно играчи, за това не можете да се притеснявате.

Затова е честно да кажем - дори не се притеснявайте да мислите за закупуване на нов Battlefront. Просто играйте изданието Battlefront 2 2005, което в почти всички отношения надминава новата версия на Battlefront от EA.

Сега да се върнем към централната тема на тази статия - датата на излизане на Star Wars Battlefront 3 . Разработва ли се и обявено ли е? Battlefront 3 има доста трудна съдба. Той започна още през 2006 г., година след излизането на Battlefront 2, който намери феноменален успех както за феновете на франчайза на Star Wars, така и за обикновените играчи, непознати с Вселената. По това време разработването на играта се извършва от Free Radical Design, който в момента носи малко по-различно име - Crytek UK. В някакъв момент обаче Лукасартс спря да храни парите по проекта. Съответно няма пари - няма процес на развитие. И нямаше какво да говорим за подобни обяви като датата на излизане на Star Wars Battlefront 3.

Но съдбата на "тройката" не свършва дотук и играта се предполага, че е прехвърлена на екипа на Pandemic Studios, който всъщност е бил ангажиран в предишната част на Battlefront. Всичко изглежда вървеше добре, но тогава екипът по разработка внезапно беше уволнен. Pandemic Studios по времето на 2009 г. беше филиал на Electronic Arts. Ако не бяха разпуснали екипа, тогава вероятно щяхме да знаем такава информация като датата на излизане на Star Wars Battlefront 3 или да имаме готова игра под ръка.

Тишината около този проект продължи до 2012 г. Тази година се появи слух, че две студиа се заеха с финализирането на играта - Spark Unlimited и Slant Six Games. Като цяло, както може би се досещате, Battlefront 3 беше в истински продуцентски ад. Но това не донесе никакви резултати.

Без анонс или поне приблизителна дата на пускане - абсолютно нищо. Играта беше отложена до дълга кутия и е малко вероятно да бъде пусната поне веднъж. Ако обаче искате да погледнете на Battlefront 3 поне с надникване, тогава това е напълно възможно, тъй като по някакъв начин, но работата по проекта беше извършена. През всички тези години в мрежата се стичаха различни слухове, факти, скрийншоти и видео кадри от директен геймплей. Играта всъщност вече беше на етап алфа версия.

Ето някои екрани и видеоклипове на Battlefront 3, така че да не стигате далеч:

И това не са всички налични материали!

Бих искал да спомена и факта, че най-отдадените фенове на игрите на Battlefront създават различни петиции от много години. В повечето от тях играчите искат поне по някакъв начин, поне частично, да сглобят различните създадени части на Battlefront 3 в работеща версия и да го пуснат в цифров достъп.

Това, разбира се, е добър импулс, но това начинание едва ли си струва свещта. Дори и да събират точния обем подписи от потребителите. Съмнително е някой да се притеснява дори за Battlefront 3, като се има предвид, че Battlefront от Electronic Arts вече е напуснал изданието.

По принцип можем да обобщим: Battlefront 3, както остана мечта за тръба, така че ще остане, най-вероятно, ако някое чудо не се случи. Или петицията наистина ще работи и тогава работещата надстройка на играта ще премине онлайн, но не трябва да се надявате на повече.

Интересни Статии