Средна земя: Ръководство за сянката на войната: Съвети за залавяне и защита на крепост

Въпреки че няма да срещнете крепости в самото начало на Middle-Earth: Shadow of War, те ще се превърнат в важен механик, който напълно ще използвате по-късно в играта. В това ръководство за Средната земя: Сянката на войната ще ви споделим съвети, които ще ви помогнат да разберете какви крепости са в този виртуален свят на Средната земя.

Ръководство за крепостта в Средната земя: Сянка на войната

Учене на механиката на крепостите

Крепостите са много подобни на аванпости, с изключение на естетическия облик и на господаря, който го контролира. Те също имат специални мерки за защита, предназначени да отблъснат нахлувания и обсади. Тези мерки обикновено са тематично свързани с лидерите, седнали там, които служат на Господа.

Комбинацията от различни фактори съставлява нивото на крепостта, което е число, което ви дава обща представа за сложността на обсадата. Разбира се, най-добрият резултат е, когато нивото на нападение ще надвиши нивото на стените на крепостта, в противен случай може да срещнете някои проблеми при заснемането му.

Как да заснемем крепостите

Заснемането на крепост не е труден процес. Докато капитаните ви ще щурмуват стените на крепостта, вие ще улавяте определени контролни точки и ще се биете с орките. Веднага щом имате всички контролни точки под контрол, тогава ще отидете до Тронната зала, в която ще се срещнете с Господа лице в лице.

Можете да започнете нападението без специални подготовки, но това може да направи процеса по превземането на крепост изключително трудна задача както за вас, така и за вашата армия. Вашият основен противник в крепостта ще бъде Господ, до който не е лесно да стигнете. Има обаче някои неща, които проясняват пътя към него.

Най-бързият начин да стигнете до Господ е представянето или ликвидирането на Лидерите. Водачите служат на Господ и са невероятно важен компонент в защитата на крепостта. Можете да намалите защитата на крепостта, ако системно се отървете от Лидерите, което естествено понижава нивото на крепостта и улеснява превземането. Можете да победите лидерите, като изпълните специални мисии, например като битки с капитани, но само по-трудно.

За да намалите трудността на битката с Вожда, можете да победите капитани на земята и да ги наберете в редиците на вашата собствена армия. Можете да въведете тези капитани в редиците на войните на Вожда, така че те да го предадат в най-решаващия момент по време на обсадата на крепостта.

Крепост отбрана

След превземането на крепостта е необходимо да организирате защита за нея в случай на обратна атака. Веднага след като превземете крепостта, трябва да изберете конкретен капитан и да го надстроите до положението на Господ. Вие също трябва да идентифицирате двама капитани като лидери.

Вашата превзета крепост може да бъде атакувана в два случая: тя бива атакувана от истински играч онлайн или ще бъде нападната от оркски капитани в специални мисии за защита на крепостта. Съответно, ако първият сценарий се случи с вас, тогава няма да участвате в него, тъй като срещите с други играчи не са предвидени от играта.

Бих искал да спомена веднага, че защитата на крепост е много по-трудна в почти всички случаи в сравнение с нейната обсада. За да защитите ефективно вашата крепост, трябва да закупите някои подобрения за това. Най-лесният метод е да се отворят специални защитни слотове за лидерите.

Ако имате много Mirian, тогава можете също да си купите нови последователи, използвайки Store. Новите последователи няма да достигнат нивото на Талион, но ще са в крак с него. Можете да замените лидерите си с помощта на екрана за надграждане на обсадата.

Заповедта за обучение може да се използва и за увеличаване на силата на вашите капитани. Тези поръчки обаче са доста редки. Пит битките също са добра алтернатива. Поставете двама капитани един срещу друг, за да видите кой от тях е по-силен.

Ако изпратите капитани в битките в ямите, тогава ще получите награда под формата на екипировка, камъни, точки за умения и Мириан. Освен всичко друго, можете да повишите нивото на капитана си там. Можете да изпращате капитани в тези мисии, докато те достигнат нивото на Talion.

И накрая: не забравяйте, че не можете да повишите нивото на лидерите или суверените, но те все още могат да бъдат разменени и преместени, за да подобрят нивото на мисията. Можете да повторите този процес колкото пъти желаете.

Интересни Статии