Средна земя: Ръководство за сянка на войната: Съвети за начинаещи

Въпреки че Middle-Earth: Shadow of War може да изглежда като доста просто действие в открития свят, има много повече тънкости, фактори и игрови елементи, с които ще трябва да се справите в неговите дълбини. Така че защо да не се подготвите предварително и да направите опита си в средата на Земята: Shadow of War възможно най-гладък? Именно в това ръководство ще споделим някои съвети, които ще ви помогнат да се потопите по-дълбоко в жестокия свят на Средната земя.

Полезни съвети за начинаещи в Средната земя: Сянка на войната

Не губете своята бдителност!

Щом започнете да играете Middle-Earth: Shadow of War, тогава веднага може да ви се стори, че Talion, главният герой на тази игра, е просто Бог на бойното поле и сте абсолютно в никаква опасност. Просто натиснете един или два бутона и цели легиони от орки лежат пред вас.

Е, в началото може да е така, но с времето играта ще става все по-трудна. В някакъв определен момент ще разберете, че Талион не е толкова непобедим войн - той може да бъде сложен и на раменете си.

Следете обкръжението си на бойното поле! Отначало пропуснаха едно попадение - не е страшно. След това вторият, третият, четвъртият и след това поглеждате количеството на останалото здраве и искате да плачете, защото се разбира, че това е огромен куп орки, които определено не можете да победите.

Ето защо ние ви призоваваме да не пренебрегвате тези две механики в Средната земя: Сянката на войната, като например париране и избягване. Може би слабите или първоначалните орки могат да бъдат победени просто като се запушат с меч, но с течение на времето те ще станат по-силни: ще започнат да носят доспехи, ще имат специални умения, няма да са толкова лесни за довършване и други подобни.

Ако се научите да атакувате, да се отблъсквате и да се избягвате навреме, тогава Талионът под ваш контрол наистина ще стане непобедим. Повярвайте ми, играта изглежда само лесна, но по един или друг начин ще ви покаже истинското си лице.

Изследвайте света и ще бъдете възнаградени

Ако сте играли предишната част от този франчайз, Middle-Earth: Shadow of Mordor, тогава знаете, че отвореният свят в играта е просто невероятно огромен и изпълнен с много елементи на игра. И така, отвореният свят в Средната земя: Shadow of War стана много по-голям и съдържанието в него се увеличи с порядък.

Препоръчваме ви да не се опитвате да преминавате през историята кампания възможно най-бързо и да забравите играта. Самият сок от Средната земя: Shadow of War се съдържа точно в открития свят и вашето взаимодействие с него. Проучете внимателно отворения свят на играта и ще бъдете щедро възнаградени.

Играйте с известната и актуализирана система Nemesis. Този път ще се занимавате не само с армията на Тъмния лорд, но и с други племена на орките, които определено няма да ви оставят да скучаете. Всички орки са различни: слабости и предимства, харизматичен външен вид и гласови действия, уникални способности.

Наемете онези, които според вас заслужават място във вашата армия и се отървете от боклука, от който не се нуждаете! В допълнение към това към играта са добавени и невероятни мащабни битки, свързани с превземането на крепости, които ще ви осигурят съдържание за много десетки часове.

Също така, не забравяйте за огромната купчина колекционерски материали, разпръснати из наистина обширен свят. Обичате ли да предавате играта на сто процента? Средна земя: Shadow of Mordor определено ще ви допадне. Като цяло светът на Средната земя: Shadow of War е богат на забавления, така че не бива да преследвате сюжета изключително, тъй като играта може да ви осигури много повече от няколко часа геймплей.

Темперирайте алчността си

Понякога искам да се втурна в амбразурата от първите часове на играта. Отидете, влезте в битка с някой Водач и се опитайте да го победите. Въпреки това, без никаква практика за определено време, е малко вероятно да успеете. Играта е проектирана така, че да започнете да завладявате различни армии от орки, като започнете от долните капитани.

Ако се опитате незабавно да атакувате Лидера, като не сте подготвени правилно и без да спечелите реда на опит, тогава със сигурност ще бъдете победени. Дори и да сте силен играч сам по себе си и можете да надвиете противниците на високо ниво, това ще ви отнеме много време и евентуално нерви.

Не бързайте да завладеете или унищожите всички големи шишарки от самото начало. Постепенно, стъпка по стъпка, покорете или убийте капитаните в армията, след което, достигайки върха, унищожете телохранителите на големия бос. Помислете за всеки свой ход, планирайте внимателно действията си и дори най-силните лидери на орките в Средната земя: Shadow of War може да падне в краката ви.

Намалете натоварването на интерфейса

Ако сте играли предишната част на франчайза, тогава не забравяйте, че в настройките на интерфейса можете спокойно да изключите множество опции, тъй като интерфейсът в играта, според определен процент от играчите, е бил ненужно претоварен с информация.

В Middle-Earth: Shadow of War, малко се е променило в този аспект и интерфейсът на играта съдържа огромно количество разнообразна информация, която ви осигурява подкрепа по време на игра. Какво обаче, ако има твърде много от тази подкрепа?

Препоръчваме ви да влезете в настройките на интерфейса Middle-Earth: Shadow of War и да го конфигурирате според вашите предпочитания. Също така в настройките на интерфейса можете да намерите опции, които са отговорни за намеци за атаки от противници, нанесени върху вас. Освен това, само два съвета: флашка и икона. Кой има нужда от толкова улики за опасност, нали? Ако някой от тях ви притеснява, тогава спокойно деактивирайте ненужната функция.

Освен всичко друго, по принцип можете да изключите съвети за предстоящата опасност, което несъмнено ще усложни играта много пъти, но за хардкор феновете тази функция ще бъде добра новина. Представете си: около 30 орки, някои от тях се люлеят, за да ви ударят и няма никакви улики.

Търсач на съкровища

Ще се биете с огромни тълпи от орки - това са предимствата на съвременните технологии. От време на време от някои орки ще отпадат всякакви полезни предмети: броня, оръжия и камъни, които могат да бъдат използвани за модифициране на цялото това нещо. Но в разгара на битката е доста трудно да вземете всички тези малки неща, а понякога просто забравяте за тях, защото трябваше да свалите краката си, за да не станете жертва на някакъв изрод.

Какво да направите, ако не искате да пуснете плячката сред тълпата от гневни орки? Тук на помощ идвате специално умение, наречено „Ловец на съкровища“. Ако го закупите, не е нужно дори да натискате нищо - всичко ще бъде автоматично избрано. Видяхме модел на Talion върху изпуснато нещо и той вече се съхранява във вашия инвентар.

Доста полезно умение, но има едно предупреждение: ще трябва напълно да отворите клона на Ghost. Да, не всеки ще предприеме подобна стъпка, тъй като в Средната земя има до пет клона: Shadow of War: Combat, Predator, Range, Ghost и Rider. Плюс това, някои умения се отварят през историята. Ако обаче постоянно губите плячката, падаща от орките, тогава трябва сериозно да помислите за пълното изпомпване на клона на Ghost, за да получите достъп до ценното умение за търсене на съкровище.

Интересни Статии