Сравнение на Radeon 7 с RTX 2080: струва ли си да вземете Radeon 7?

На CES 2019 основният и единствен конкурент на видеоадаптерите Nvidia (AMD) представи графичната карта Radeon 7. Това е първият графичен процесор, изграден на базата на 7-нм технологичната технология. Какво на практика дава това на геймъра? Най-важното е да се увеличи производителността на видеокартата. Това означава по-добра графика и повече fps в игрите. Иновацията очевидно подобрява качеството на AMD продуктите, но дали Radeon 7 ще може да се конкурира с RTX 2080.

Техническите спецификации, предоставени от AMD днес (надявам се да са верни), бяха сравнени с Radeon RX Vega 64 GPU. Резултатите бяха следните:

  • GPU от седмата серия средно надвишава сравнения модел в средните игри с 29% по отношение на производителността;
  • Новата видеокарта е с 36% по-продуктивна при взискателните приложения за обработка на видео съдържание.

Нашите задачи: да разберем характеристиките на Radeon 7 и да ги съпоставим с RTX видеокартите на Nvidia.

Трябва ли да купя Radeon 7?

Не е изненадващо, че графичната карта Radeon 7 е насочена към кръг от геймъри. AMD се фокусира върху увеличаване на мощността в игрите. Не е тайна, че най-често картите от висок клас се вземат от геймърите. На пръв поглед 29% увеличение на производителността е впечатляващо, но цената от $ 700 ви кара да се чудите дали си струва да го вземете?

За играчите, които искат да играят модерни игри с висока fps и с 4k качество, играта е много важна. Значително увеличение на мощността в сравнение с Vega 64 и същото потребление на енергия - това е голямо постижение на седмата серия на Radeon.

Освен това новата видеокарта използва модерна 16 GB HBM2 памет, което е два пъти повече от Vega 64. Заедно с увеличаването на VRAM видеоадаптерът осигурява повече честотна лента при задачи, които консумират много памет.

За играчите това означава възможността за игра в много високи разделителни способности с мощен анти-алисаж. Експертите в областта на дизайна и видеомонтажа изпитват високата производителност на Radeon 7 при работа с големи проекти. Radeon 7 е подходящ не само за игри, видео адаптерът е готов да покрие нуждата от полупрофесионални графични карти във всички кръгове. Предполага се, че ще бъде в търсенето във фирми, където се нуждаете от добра мощност, но няма желание да се преплаща за най-добрите модели на Nvidia.

Какво е по-добре radeon 7 срещу rtx 2080?

Когато избирате между видеокарти, потенциалният купувач трябва да вземе предвид останалите характеристики на картата. В допълнение към техническите спецификации, все още е важно да се гледа в бъдещето. Доверието в производителя играе важна роля, тъй като новият видеоадаптор трябва да се справи с всички бъдещи задачи за няколко години. Наличието на висококачествена поддръжка ще ви позволи да работите дълго и редовно.

Обещаните спецификации могат да бъдат намерени на официалната страница на AMD. Големите обещания за новата карта трябва да бъдат оправдани. Въз основа на изброените характеристики можем да заключим, че мощността на Radeon 7 не трябва да бъде по-ниска (поне силно) в сравнение с RTX 2080.

Можем да направим конкретните резултати от тестовете Radeon 7 само след като получим видеокартата в ръцете си. Засега няма видеокарта в откритата продажба, съответно няма начин да се проверят твърденията на AMD.

Първо купувачите ще трябва да вземат предвид общата мощност на обработка и цената на картата. Въз основа на това човек трябва да направи избор за първи път.

Интересни Статии