Rregullat e lojës me letra Texas Hold'em - Si të luani Texas Hold'em

OBJEKTIVI: Për t'u bërë fitues i Texas Holdem Poker, ju duhet të krijoni dorën më të lartë të mundshme të pokerit prej pesë letrash, duke përdorur dy letrat e shpërndara fillimisht dhe pesë letrat e përbashkëta.

NUMRI I LOJTARËVE: 2-10 lojtarë

NUMRI I FLETAVE: 52- letra në kuvertë

RENDI I FLETAVE: A-K-Q-J-10-9-8-7-6-5-4-3-2

Marrëveshja: Secilit lojtar i shpërndahen dy letra me fytyrë poshtë që është zakonisht quhen 'karta vrima'.

LLOJI I LOJES: Kazino

AUDIENCA: Të rriturit

Hyrje në Texas Hold ' Em

Pa Limit Texas Hold'em poker, nganjëherë i quajtur Cadillac of Poker. Texas Hold 'em është një lojë pokeri, një lojë mjaft e lehtë për t'u mësuar, por mund të duhen vite për t'u zotëruar. Nuk ka lojëra me limit dhe lojëra pokeri ku ka një limit pot.

Si të luani

Për të filluar, çdo lojtar merr dy letra xhepi. Një kuvertë letrash vendoset në mes të tabelës dhe këto njihen si kuvertë e komunitetit dhe këto janë letrat nga të cilat do të shpërndahet flop.

Pasi të shpërndahen të gjithë lojtarët dy letrat e tyre fillestare, lojtarët do kërkohet që të bëjnë ofertën e tyre të parë. Pasi të gjithë lojtarët të kenë bërë ofertën e tyre të parë, zhvillohet raundi i dytë i ofertës.

Pasi të gjithë lojtarët të kenë bërë ofertën e tyre përfundimtare, tregtari do të bëjë flop. Tregtari do të kthejë 3 letrat e para, të njohura si "flop", nga kuverta e komunitetit. Qëllimi është të bëni 5 letrat më të mira që keni pasurmund me tre letrat nga kuverta e komunitetit dhe të dyja në dorën tuaj.

Pasi të kthehen tre letrat e para, lojtari do të ketë mundësinë të oferojë përsëri ose të palos. Pasi të gjithë lojtarët të kenë pasur një shans për të bërë oferta ose palosje, tregtari do të kthejë një kartë të katërt të njohur si një kartë "kthesë".

Lojtarët që mbeten ende do të kenë mundësinë të palosin ose të ofrojnë përsëri. Tani tregtari do të kthejë kartën e 5-të dhe të fundit, të njohur si karta "river".

Pasi të jenë kthyer të pesë letrat nga tregtari, lojtarët do të kenë një shans të fundit për të rritur ofertën ose palos. Pasi të jenë bërë të gjitha ofertat dhe numërimi i ofertave, është koha që lojtarët të zbulojnë duart e tyre dhe të përcaktojnë fituesin.

RUNDI I PARË I BASTIT: Para-Flopi

Kur luani Teksas mbajini ato një çipi i rrumbullakët i sheshtë ose "disku" përdoret për të përfaqësuar pozicionin e tregtarit. Ky disk vendoset përpara tregtarit për të treguar statusin e tyre. Personi që ulet te tregtari majtas njihet si blind i vogël dhe personi që ulet në të majtë të blindit të vogël njihet si i madh blind.

Kur bast, të dy blindët duhet të vendosin një bast përpara se të marrin ndonjë kartat. Blind-i i madh kërkohet të postojë ekuivalentin ose më të lartë të bastit të vendosur nga blind-i i vogël. Pasi të dy blindët të kenë postuar ofertat e tyre, dy letra i shpërndahen secilit lojtar dhe lojtarët e mbetur mund të zgjedhin të palosin, thërrasin ose ngritin.

Pas përfundimit të ndeshjeve.loja butoni i tregtarit zhvendoset majtas në mënyrë që çdo lojtar të marrë pozicionin e verbër në një moment për të ruajtur drejtësinë e lojës.

Fold – Veprimi i dorëzimit të letrave tuaja në tregtari dhe ul dorën. Nëse dikush palos letrat e tij në raundin e parë të basteve, ata nuk humbasin para.

Thirrje – Veprimi i përputhjes së bastit të tavolinës, i cili është basti më i fundit që është vendosur në tavolinë.

Ngritja – Veprimi i dyfishimit të shumës së bastit të mëparshëm.

Blindi i vogël dhe i madhi kanë mundësinë të palosin, të thërrasin ose të rrisin para se të përfundojë raundi i parë i basteve. Nëse ndonjëri prej tyre zgjedh të palosë, ata do të humbasin bastin e verbër që vendosi fillimisht.

RUNDI I DYTË I BASTIT: Flopi

Pasi të përfundojë raundi i parë i basteve, tregtari do të vazhdojë të bëjë flopi shpërndahet me fytyrë lart. Pasi të jetë bërë flopi, lojtarët do të kenë akses në fuqinë e duarve të tyre. Përsëri, lojtari në të majtë të tregtarit është i pari që vepron.

Meqenëse nuk ka asnjë bast të detyrueshëm në tryezë, lojtari i parë ka mundësinë të marrë tre opsionet e mëparshme të diskutuara, telefononi, palosni , ngritja, si dhe opsioni për të kontrolluar. Për të kontrolluar, një lojtar troket me dorën e tij dy herë në tavolinë, kjo i lejon lojtarit të kalojë opsionin për të vënë bastin e parë te lojtari në të majtë të tij.

Të gjithë lojtarët kanë mundësinë të kontrollojnë deri në një bast është vendosur nëtavolina. Pasi të jetë vendosur një bast, lojtarët duhet të zgjedhin ose të palosin, të thërrasin ose të rrisin.

RAUNDET E TRETË DHE TË KATËRT TË BASTIT: Turn & River

Pas mbylljes së raundit të dytë të basteve, tregtari do të shpërndajë letrën e katërt të përbashkët të flop-it, të njohur si letra e kthesës. Lojtari që largohet nga tregtari ka mundësinë të kontrollojë ose të vendosë një bast. Lojtari që hap bastin e mbyll bastin, pasi të gjithë lojtarët e tjerë të kenë zgjedhur të palosin, të rrisin ose të thërrasin.

Më pas tregtari do t'i shtojë bastet në vazon ekzistuese dhe do të shpërndajë një kartë të pestë dhe të fundit të përbashkët i njohur si "Lumi". Pasi të jetë shpërndarë kjo kartë, lojtarët e mbetur kanë opsionin për të kontrolluar, palosur, thirrur ose ngritur për raundin e fundit të basteve.

Le të themi se të gjithë lojtarët vendosin të kontrollojnë. Nëse është kështu, në raundin përfundimtar, është koha që të gjithë lojtarët e mbetur të zbulojnë kartat dhe të përcaktojnë fituesin. Lojtari me dorën e renditjes më të lartë është fituesi. Ata marrin vazon e plotë dhe fillon një lojë e re.

Lidhjet

Në mundësinë e një barazimi midis duarve përdoren pikat e mëposhtme të barazimit:

Çiftet – nëse dy lojtarë janë të barabartë për çiftet më të larta, një “goditës” ose letra tjetër e renditjes më të lartë përdoret për të përcaktuar fituesin. Ju vazhdoni derisa një lojtar të ketë një kartë të rangut më të lartë ose të dy të vendosen të kenë të njëjtën dorë, me ç'rast vazo ndahet.

Dy çifte – në këtë barazim, më të lartaDyshja e renditur fiton, nëse çiftet e para janë të barabarta në renditje, ju kaloni në çiftin tjetër, më pas kaloni te ata që janë goditjet nëse është e nevojshme.

Tre e një lloji – karta e renditjes më të lartë merr vatin.

Straights – fiton ai me kartën e renditjes më të lartë; nëse të dy straight-at janë të njëjta, pot ndahet.

Flush – Flushi me kartën e renditjes më të lartë fiton, nëse i njëjti ju kaloni te letra tjetër derisa të gjendet një fitues ose duart janë të njëjta. Nëse duart janë të njëjta, ndani pot.

Full house – dora me tre letrat e renditjes më të lartë fiton.

Katër të një lloji – grupi i rangut më të lartë prej katër fitoresh.

Rrejt flush – lidhjet prishen njësoj si një straight e rregullt.

Royal Flush – ndani tenxheren.

Rankimi i dorës

1. Letra e lartë – Asi është dora më e lartë (A,3,5,7,9) më e ulët

2. Çifti – Dy të njëjtat letra të njëjta (9,9,6,4,7)

3. Dy palë - Dy palë të së njëjtës kartë (K,K,9,9,J)

4. Tre të një lloji – Tre letra të njëjta ( 7,7,7,10,2)

5. Drejt – Pesë letra me radhë (8,9,10,J,Q)

6. Flush – Pesë letra të të njëjtit kostum

7. Full House – Tre letra të një lloji dhe një palë (A,A,A,5,5)

8. Katër të një lloji – Katër letra të njëjta

9. Straight Flush – Pesë letra me radhë, të gjitha me të njëjtin kostum (4,5,6,7,8 – i njëjti kostum)

10. Royal Flush – Pesë letra sipas renditjes së të njëjtit kostum 10- A (10,J,Q,K,A) Më e lartahand

Burime shtesë

Nëse dëshironi të provoni të luani Texas Hold'em, ju rekomandojmë të zgjidhni një kazino të re në Mbretërinë e Bashkuar nga lista jonë kryesore e përditësuar.

Lëviz në Krye