Rregullat e lojës HEDBANZ - Si të luani HEDBANZ

OBJEKTIVI I HEDBANZ: Të jesh lojtari i parë që fiton tre distinktivë të vendosur në shiritin tënd të kokës.

NUMRI I LOJTARËVE: 2 deri në 6 Lojtarë

KOMPONENTET: 6 shirita koke, 13 distinktivë pikësh, 69 letra me fotografi, 3 mostra të kartave të pyetjeve, 1 kohëmatës

LLOJI I LOJËS: Lojë me letra me mend

AUDIENCA: Mosha 7 e lart

Përmbledhje e HEDBANZ

Lojtarët përpiqen të hamendësojnë se çfarë objekti është në kartën e fotove të bashkangjitur në shiritat e kokës së tyre duke bërë pyetje të rastësishme që mund t'i ndihmojnë ata të kufizojnë supozimet e tyre.

SETUP

Kartat me figura ndahen nga kartat e pyetjeve të mostrës, përzihen dhe vendosen me fytyrë poshtë në qendër të zonës së lojës.

Vendosni distinktivët dhe mostrat e kartave të pyetjeve në mes të tabelës, brenda mundësive të lojtarëve.

Lojtarët marrin një shirit koke dhe e mbështjellin rreth kokës në një përshtatje të rehatshme, duke siguruar që logoja e Hedbanz të vendoset midis vetullave të tyre.

Çdo lojtari i shpërndahet një kartë fotografie me fytyrë poshtë, e cila do të jetë letra për të filluar.

Lojtarët marrin letrat e tyre pa kërkuar të shohin se cili është objekti dhe e futin atë në kapësen e dhënë në shirit me anën e figurës. Përndryshe, lojtarët ndihmojnë me radhë personin pranë tyre që të vendosen në kartat e tyre të fotografive, gjë që unë rekomandoj gjithmonë për të shmangur prishjen e letrave në skajet.

GAMEPLAY

Lojtari më i ri ka privilegjin të fillojë i pari.

Nga ana e tij, një lojtar rrotullon kohëmatësin dhe fillon t'i bëjë secilit prej lojtarëve të tjerë pyetje "po" ose "jo" për t'i ndihmuar ata të identifikojnë objektin në kartën e tyre. Kartat e pyetjeve të mostrës veprojnë si udhëzues.

Për shembull, lojtari mund të pyesë "A jam unë ushqim?" Apo "A jam unë një kafshë?" ose "A jam përdorur në shtëpi?"

Nëse lojtari ka fatin të marrë me mend fotografinë e tij përpara se të mbarojë kohëmatësi, ai vendos një distinktiv në shiritin e kokës dhe merr një kartë tjetër fotografie dhe fillon përsëri procesin e pyetjes.

Le të themi se një lojtari i jepet një kartë me një foto ketri. Ata mund të fillojnë duke pyetur, a jam një kafshë? Nëse ata marrin një po, siç duhet, kjo u tregon atyre se janë në rrugën e duhur. Pyetja tjetër e mundshme do të ishte "A jetoj në tokë?" ose "A jam i madh apo i vogël?" ose "A kam lesh?"

Lojtari vazhdon të bëjë pyetje që duhet t'i ndihmojnë ata t'i afrohen gjithnjë e më shumë pamjes që kanë në grupet e tyre. Mendjet e tyre pritet të mbledhin të gjithë informacionin e marrë nga lojtarët e tjerë në mënyrë që ata të fillojnë të lidhin nyjet së bashku dhe të nxjerrin një përfundim logjik se çfarë kafshe mund të jetë.

Në asnjë rast lojtarët e tjerë nuk duhet ta mashtrojnë qëllimisht personin që hamendëson.

Nëse për fat të keq, lojtari nuk është në gjendje të hamendësojë objektin përpara se të mbarojë kohajashtë, fotografia mbetet në shiritin e kokës së tyre dhe loja kalon te lojtari tjetër në të majtë. Në kthesën e tyre të radhës, lojtari vazhdon të bëjë pyetje në lidhje me kartën e pazgjidhur.

Nëse pas disa përpjekjeve për të gjetur objektin, një lojtar mendon se nuk është afër të hamendësojë se çfarë është objekti, lojtarët mund të vendosin të ndryshojnë kartën në radhën e tyre të ardhshme dhe loja vazhdon.

REZULTIMI

Për çdo distinktiv të fituar dhe të bashkangjitur në shiritin e kokës, një lojtar merr një pikë. Për çdo distinktiv të fituar dhe të bashkangjitur në shiritin e kokës, një lojtar merr një pikë. Qëllimi është të jesh i pari që merr tre distinktivë. Për çdo distinktiv të fituar dhe të bashkangjitur në shiritin e kokës, një lojtar merr një pikë.

FUNDI I LOJËS

Rundet nuk janë të paracaktuara. Loja thjesht përfundon kur një lojtar fiton tre distinktivë të cilët i bashkangjitet në shiritat e kokës duke fituar tre pikë dhe duke fituar kështu.

  • Autor
  • Postime të fundit
Bassey Onwuanaku Bassey Onwuanaku është një Edugamer nigerian me një mision për të futur argëtim në procesin e të mësuarit të fëmijëve nigerianë. Ajo drejton një kafene lojërash edukative të vetëfinancuar me fëmijë në vendin e saj. Ajo i do fëmijët dhe lojërat në tavolinë dhe ka një interes të zjarrtë për ruajtjen e jetës së egër. Bassey është një projektues edukativ lojërash në bord.Postimet e fundit nga Bassey Onwuanaku (shih të gjitha)
    Lëviz në Krye