South Park The Fractured But Whole: как да коригираме грешки, сривове, черен екран, липса на аудио, счупено меню и други

South Park: The Fractured But Whole беше пуснат днес за компютър и конзоли. И изглежда, че играчите и феновете на South Park се наслаждават на играта от Ubisoft. PC версията на играта обаче не мина без проблеми, но беше съвсем очаквано, като се има предвид сложността на оптимизиране на производството на компютри.

С какво се сблъскаха компютърните плейъри, когато за първи път пуснаха South Park: The Fractured But Whole на своите компютри? Обмисляме най-класическите проблеми: грешки, сривове, черен екран, неработещи потребителски менюта, аудио при синхронизиране, ниска честота на кадрите (това е може би най-големият проблем) и липса на аудио. Всичко това са най-често срещаните проблеми в South Park: The Fractured But Whole и в тази статия ще се опитаме да ги отстраним.

Преди да преминем към основната част, която директно ще се справи с проблемите и техните решения, нека да разгледаме системните изисквания за South Park: The Fractured But Whole. Изненадващо този проект изисква доста продуктивна машина, въпреки визуалния стил на играта.

Системни изисквания South Park: Счупеният, но целият

Минимални системни изисквания

 • ОС: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 (само 64-битови системи)
 • Процесор: Intel Core i5 2400 / AMD FX 4320 или еквивалент
 • RAM: 6 GB RAM
 • Видеокарта: NVIDIA GeForce GTX 560Ti / GTX 650 / GTX 750 / GTX 950 / GTX 1050 / AMD Radeon HD 7850 / R9 270 / R9 370 / RX 460
 • Дисково пространство: 20 GB
 • По избор: 720p @ ~ 60FPS

Препоръчителни системни изисквания

 • ОС: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 (само 64-битови системи)
 • Процесор: Intel Core i5-4690K / AMD FX-8350 или еквивалент
 • Видеокарта: NVIDIA GeForce GTX 670 / GTX 750ti / GTX 960 / GTX 1060 / AMD Radeon R9 280X / R9 380 / RX 470
 • Дисково пространство: 20 GB
 • По избор: 1080p @ ~ 60FPS

Разрешаване на различни проблеми с South Park: Фрактура, но цялото

Саут Парк: Счупеният, но целият - Черен екран

Огромен брой потребители на компютър се сблъскаха с проблем с черния екран при стартирането на South Park: The Fractured But Whole. Въпреки че самият проблем е вечно главоболие за всички играчи на тази платформа, неговото решение е невероятно просто. Всичко, което трябва да направите, е да стартирате играта и след това, когато се появи черен екран, натиснете клавишната комбинация Alt + Enter.

След като направите това, South Park: The Fractured But Whole ще премине в режим на прозорец и проблемът ще бъде решен. След това просто трябва да отидете на графичните настройки на играта, да зададете желаната разделителна способност и да изберете режим на цял екран. След това проблемът с черния екран ще бъде напълно решен и вече няма да ви притеснява.

Саут Парк: Счупеното, но цяло - разчупено меню

В повечето случаи този проблем е бил срещан от играчи, чиито компютри имат два вида графични ускорители: интегрирана и дискретна. Проблемът е, че South Park: The Fractured But Whole, въпреки че можете да го стартирате на интегрирана видеокарта, но, както вече можехте да разберете, трябва да се сблъскате с проблем под формата на неработещо меню за игра.

За да коригирате тази грешка, трябва да направите South Park: The Fractured But Whole да работи само на дискретна графична карта. За целта е необходимо да отворите контролния панел на Nvidia. След като сте в панела, отидете на секцията "Управление на 3D настройките". След това отидете на раздела "Настройки на софтуера".

Намерете изпълнимия файл South Park: The Fractured But Whole в списъка с програми и го изберете (Ако не е, след това добавете .exe файла към списъка, като използвате бутона "Add"). След това намерете функцията „Предпочитан GPU“ с падащо меню и изберете „High-Performance Nvidia GPU“. Запазете промените и затворете контролния панел на Nvidia.

Сега отидете в папката с играта в папката Steam, щракнете с десния бутон върху изпълнителния файл South Park: The Fractured But Whole и изберете "Run as Administrator". Проблемът със счупените менюта трябва да бъде решен.

Забележка: Според горепосоченото може да възникне съвсем логичен въпрос: „Какво трябва да правят притежателите на интегрирани решения?“ Отговор: В момента, за съжаление, чакайте само пластира от разработчиците.

South Park: The Fractured But Whole - Аудио извън синхронизация

Друг проблем, който определено няма да ви позволи да се насладите на качествена комедия като South Park: The Fractured But Whole. Проблемът е, че неправилният за играта формат е зададен в настройките на вашето устройство за възпроизвеждане.

За да отстраните този проблем, ще трябва да направите следното:

 • Щракнете с десния бутон върху високоговорителя и лентата със задачи Start.
 • Изберете устройства за възпроизвеждане.
 • Щракнете двукратно върху устройството си за възпроизвеждане, като високоговорители или слушалки.
 • Отидете в раздела "Разширени".
 • Кликнете върху падащото меню за формат по подразбиране и изберете „2 канала, 24 бита, 96000 Hz (студиен запис)“.
 • Запазете промените.

След като направите това, вашето аудио в South Park: The Fractured But Whole трябва да се синхронизира със случващото се в играта.

Саут Парк: Счупеният, но целият - Нисък FPS / Ниска производителност

Подобно на повечето мултиплатформени компютърни игри, South Park: The Fractured But Whole също страда от ниска честота на кадрите и като цяло ужасно представяне. Възможно е обаче South Park: The Fractured But Whole да не работи на вашия компютър, защото не е оптимизиран, а просто защото се опитвате да го стартирате на интегрирана графична карта.

Интегрираните графични процесори не са проектирани да работят с такива тежки приложения като видеоигри. Използвайте стъпките от предишния метод, за да преминете към дискретен разтвор. Можете също да опитате да актуализирате драйвера за видеокартата си, особено ако не сте го правили отдавна.

South Park: The Fractured But Whole - срива след създаването на персонаж

Някои от играчите отбелязаха, че тяхното копие на South Park: The Fractured But Whole се срива по време на създаването на герои. Доста злощастен проблем, който обаче се решава доста просто. Всичко, което трябва да направите, е да проверите целостта на файловете за игри. Както играчите отбелязаха, проблемът възникна заради някои файлове, които бяха повредени по време на изтеглянето или инсталирането на South Park: The Fractured But Whole.

Намерете своя South Park: The Fractured But Whole в библиотеката на Steam и отидете до неговите имоти. След това отидете на раздела „Локални файлове“. Сега кликнете върху бутона "Проверете целостта на файловете на играта ..." и изчакайте процеса да приключи, след което липсващи или повредени файлове ще бъдат изтеглени отново за вашата игра. След като завърши тази доста проста операция, South Park: The Fractured But Whole вече няма да трябва да излита по време на създаването на герои.

Саут Парк: Счупеният, но целият - без звук

Някои потребители на компютри са отбелязали, че те абсолютно нямат звук в South Park: The Fractured But Whole. Причината за този проблем все още не е известна. Потребителите на PC обаче вече са намерили едно малко решение, което може да върне звука им в играта.

Така че, ако използвате акустика по-висока от 2, 1 на вашия компютър, тогава всичко, което трябва да направите, е да настроите слушалки в звуковите си настройки, вместо вашата собствена аудио система. След като направите това, проблемът с липсата на звук трябва да бъде решен за повечето от вас.

Интересни Статии