Смартфонът се зарежда бавно: 7 основни причини

Проблемът, свързан с бавното зареждане, е познат на собствениците на почти всеки модел смартфон, било то най-модерният флагман Iphone X или бюджетът Fly. Причините за това неудобство могат да бъдат много. В това ръководство ще анализираме най-честите от тях.

USB кабел

Когато смартфонът внезапно започне да се зарежда бавно, първото нещо, което трябва да направите, е да проверите USB кабела. Това е най-разумната стъпка, като се има предвид степента на износване на жицата при интензивна и ежедневна употреба. Често носим USB кабела в чанти, раници, огъваме го за компактност, оставяме го в колата (на студа и топлината) и го свързваме към мрежата към различни източници. Важно е да разберете, че USB кабелът не е вечен и не е толкова надежден, например, като USB конектора на телефона.

Слабо захранване

Захранването е много важен параметър, когато батерията започне да се зарежда бавно. Ето защо, ако имате един усилвател, тогава е по-добре да го смените на двоен усилвател. Също така се препоръчва да се погрижите за захранването. Идеален за замяна с 5 вата до 18 вата.

Неправилна батерия

По правило изхабената батерия причинява много дълго зареждане на смартфона. С малък капацитет на батерията, разбира се, съхранението на енергия е по-бързо. По време на работа на устройството обаче зарядът се губи също толкова бързо. Ето защо е препоръчително да поставите нова батерия.

Вредни приложения

По-специално отделните процеси, които постоянно показват реклами, изскачащи приложения и игри изразходват много енергия. Когато смартфонът започне да се зарежда бавно, извършете вътрешна превантивна поддръжка. Т.е. прегледайте протичащите процеси и изтрийте най-подозрителните. Като цяло е желателно да изтеглите и инсталирате на вашето мобилно устройство модерен висококачествен мениджър на задачи, който да следи и затваря всичко, което не е необходимо.

Блокиран порт за зареждане

Много хора носят смартфон без калъф в чантите и джобовете си, така че той има постоянен контакт с тъканта. Много често дълго зареждане (или периодично изчезва) се дължи на факта, че пристанището просто стана прашно, от което спря да функционира нормално. В допълнение, приставката за зареждане компресира мръсотията още повече. Проблемът се решава с пластмасова клечка за зъби или мека четка за зъби.

Високо натоварване

Една от най-честите причини, поради която смартфонът се зарежда бавно, е, че Wi-Fi, GPS и Bluetooth са включени. По правило тези процеси изискват високи разходи за енергия, което пряко се отразява на скоростта на зареждане на батерията.

Операция за зареждане

Използването на мобилно устройство по време на зареждане на батерията е груба оперативна грешка. Игри, сайтове за сърфиране, социални мрежи и други - тези процеси също консумират такса, което всъщност води до причината за това явление. Ако спешно трябва да заредите смартфона си и все още да имате диалог в мрежата, тогава поне намалете яркостта на екрана. По принцип се препоръчва да настроите режима "в полет" или "в самолета", докато зареждате батерията.

Интересни Статии