Слухове: каква ще бъде GTA 6?

В днешната статия ще говорим с вас за Grand Theft Auto 6. В момента GTA 5 е продаден в количество от 110 милиона копия по целия свят. Rockstar Games и нейната компания майка Take-Two очевидно възнамеряват да издадат следващия франчайз в бъдеще, но кога това ще се случи и какво се знае в момента? Реалните данни за развитието на GTA 6, нейната карта, герои и други неща все още са изключително оскъдни. Ето защо трябва да се основавате на мизерни парчета информация и редки интервюта за разработчици, но тук всичко е двусмислено. Веднага си струва да се отбележи, че само служители на Rockstar имат надеждни данни за GTA 6. Всичко, описано по-долу, е предположение. Както показва практиката, много от слуховете все още се оказват верни.

Дата на издаване на GTA 6

Red Dead Redemption излиза през 2010 г., а следващата част се появява през 2018 година. 8 години разлика между частите са много, но в средата на този цикъл през 2013 г. се появи GTA 5. Прекъсването между пускането на големи проекти е 4-5 години. Като се има предвид, че RDR 2 беше пуснат в края на 2018 г., GTA 6 може да се очаква едва през 2022 или 2023 година. Това е при условие, че следващият проект, който разработчиците активно са предприели, е GTA игра.

Този извод е напълно разумен от логична гледна точка. Няма смисъл да разработвате игра за PlayStation 4 и Xbox One. Скоро те ще бъдат заменени от PS5 и Xbox Scarlett. Най-вероятно Rockstar ще се концентрира върху внедряването на бъдещи технологии, които изискват по-мощно оборудване. Възможно е да няма специфични функции в конзолите от ново поколение, но тяхната мощност очевидно ще се увеличи и значително.

Факти няма, но някои разработчици от Rockstar небрежно споменаха серията GTA. Въз основа на такива подсказки могат да се направят няколко заключения.

Играта определено е в процес на развитие, обаче не се знае на какъв етап е. Наскоро играчите откриха споменаване на GTA 6. В автобиографията на индийския художник. Не толкова отдавна Rockstar се сдоби с едно от индийските студия на Starbreeze. Това студио е напълно оборудвано и в него работят много артисти. Подобно придобиване може да бъде много полезно за разработването на следващата голяма игра. Много играчи чакаха GTA през 2019 г., изглежда, че тези очаквания не бяха предопределени да се сбъднат. Поради придобиването на ново студио, работата по развитието може да продължи по-бързо. Както по-рано съобщавахме, GTA 6 се разработва от няколко години. Ако ги отнемем от обичайния 4-годишен период на стартиране, проектът може да види света през 2021 година. С помощта на ново студио процесът може да отнеме по-малко време, тогава играта ще се появи през лятото или през първата половина на есента на 2020 година.

Къде и кога ще се проведат GTA 6 събития?

Вторият важен проблем пред игралната общност е изборът на местоположение. Rockstar през десетилетията е създал много градове и места, може би играта ще се върне към някой от тях. Предвид връщането на GTA 5 в Лос Сантос, изборът на главния град Wye City изглежда възможен вариант.

В интервю от 2013 г. Лесли Бензис, президент на Rockstar North, заяви:

„Ние знаем малко за GTA 6 със сигурност, но имаме много идеи. Днес има около 45 идеи, които има желание за реализация. Засега избираме най-доброто от тях. Основната текуща задача е да изберете място за действие. [...] Историята с картата се развива в симбиоза. По принцип историята на града диктува стила и смисъла на мисиите. "

Наскоро в мрежата се появиха голям брой различни слухове и потенциални течове по отношение на GTA 6. Някои от тях твърдят, че в следващата игра на поредицата ще има осем града едновременно, сред които можете да намерите такива като Liberty City, Los Santos и Weiss- Сити. Разбира се, няма по-точна информация.

Какво казва Дан Хаузър за GTA 6 картата?

Дан Хаузер, съосновател и креативен вицепрезидент на Rockstar Games, още през 2013 г. предложи да се премести GTA в Лондон. Въпреки че каза, че това не е задължително да е част от поредицата, може би дори друга игра.

В разговор с Guardian фразата прозвуча:

„Смятам, че преместването на GTA в Лондон би било добро решение. Всички предишни игри в Лондон не разкриха напълно пълния потенциал на града. Сега, когато ресурсите са практически неограничени, можете да направите всичко в този метрополис. И все пак не знам дали ще е GTA или нещо друго. Мисля, че има много интересни истории, които биха могли да бъдат разказани за Великобритания. Това е чудесна среда за демонстриране на дълбок геймплей, интересна история и по-добра графика. "

Какво може да означава всичко това, не е известно. Хаузер каза също, че GTA 6 може да се окаже напълно различен по тона. Трудно е за много играчи да си представят, че действия могат да се извършват извън САЩ. „Днес изглежда, че GTA е модерен, американски, англоезичен проект, поне досега беше“, казва Хаузер в интервю за Polygon. "Това не означава, че ще се ограничим само до Америка, както беше преди."

Какви слухове имаше?

В мрежата имаше много други слухове за GTA 6. Един от вътрешните източници заяви, че датата на пускане на играта пада на 2021-2022. Може да е така, но излизането на играта през 2023 г. не е изключено. Според Christian Today новата част ще бъде пренесена в 60-те, героят ще овладее пътуването във времето, а Лондон ще се превърне в основното място.

Comic Book от своя страна публикува изявление на анонимен източник, че играта ще има няколко големи града. Между тях ще има огромен парцел земя, по който са разпръснати малки градове. Играчът започва с дребен измамник, но до края на играта ще започне най-голямата операция, свързана с наркотиците. Оттогава източникът е премахнат и най-вероятно е останал само измислица.

Както и да е, в GTA 6 поне малко, но определено ще обърнат внимание на престъпността. Стремеж и възможността за извършване на каквото и да е престъпление - това е, което всички обичат тази серия от игри. Основната надежда този път е, че GTA VI ще бъде пуснат на компютъра паралелно с конзолите.

Интересни Статии