Samsung Galaxy S8 не стартира: как да поправя?

Няма съмнение, че Samsung Galaxy S8 и Samsung Galaxy S8 Plus имат ненадминати технически спецификации, което също се допълва от огромен списък от всевъзможни функции и функции. Но с всички жлези, колкото и напреднали да са те, винаги може да се случи нещо нередно.

Някои потребители съобщават, че техните Samsung Galaxy S8 и Samsung Galaxy S8 Plus просто са спрели да работят след няколко дни първоначално активиране. Ако сте изправени пред толкова трудна ситуация, няма значение, тъй като има няколко прости решения, които могат да накарат вашия смартфон да се стартира отново.

Естествено, можете да поискате възстановяване на пари на нов телефон, но само ако са минали още две седмици. Препоръчваме ви обаче да се опитате да направите всичко възможно сами, тъй като замяната с нов телефон може да отнеме доста време.

Добрата новина е, че имате голям шанс да се сблъскате с най-често срещания проблем във фърмуера или някакъв конфликт между приложенията. Ако проблемът е от хардуерен характер, тогава нямате друг избор, освен да закарате Samsung Galaxy S8 до сервизен център.

Преди да започнем

Ако се притеснявате, че ще нанесете някаква вреда на устройството си, използвайки описаните по-долу методи, тогава не се притеснявайте, тъй като това е просто невъзможно. Всички процедури, през които ще преминем са напълно безопасни и няма да причинят загуба на гаранция.

Може също да изглежда като глупава заявка, но се уверете, че устройството ви е напълно заредено. Свържете го към зареждането и вижте как ще реагира. В допълнение към количеството заряд в батерията, можете също да определите по този начин дали проблемът е свързан с батерията или с хардуерните компоненти. В повечето случаи, ако иконата за зареждане се появи на дисплея, тогава Samsung Galaxy S8 не страда от проблеми с хардуера и можете да опитате да го поправите, като използвате следните методи.

Метод №1 Извършете мек нулиране

Мекото нулиране е първото нещо, което трябва да опитате, особено ако устройството ви започне да работи неправилно. Тази процедура е еквивалентна на физическото отстраняване на батерията. Тъй като Samsung Galaxy S8 е оборудван с несменяема батерия, този метод просто ще работи за извършване на принудително рестартиране. Също така, не се притеснявайте от факта, че ще загубите някои данни, тъй като това не е така.

 • Натиснете и задръжте бутона за сила на звука - заедно с бутона за захранване за седем секунди.

Ако проблемът беше в малки софтуерни грешки или конфликт на някои приложения с вашата система, тогава това действие трябваше да доведе до усещане на Samsung Galaxy S8. Ако той все още не отговаря, тогава нека продължим.

Метод №2 Изтегляне в безопасен режим

Ако Soft Reset не успя да се справи с вашата задача, тогава трябва да проверите дали устройството ви може да се стартира в различни режими. Трябва да започнете със безопасен режим, когато стартирате, всички приложения на трети страни ще бъдат деактивирани. Ако вашият Samsung Galaxy S8 все още беше в състояние да прави пари, използвайки безопасен режим, това означава само едно - наскоро сте инсталирали приложение, което създава проблеми на цялата система.

Ето какво трябва да направите, за да стартирате Samsung Galaxy S8 в безопасен режим:

 • Натиснете и задръжте бутона за захранване, докато логото на Samsung се появи на екрана.
 • След като се появи, веднага пуснете бутона за захранване.
 • Щом бутонът за захранване се освободи, натиснете и задръжте бутона за сила на звука.
 • Продължете да държите силата на звука - докато устройството ви не завърши рестартиране.
 • Ако сте направили всичко правилно, тогава иконата за безопасен режим трябва да се появи на вашия екран.

Сега просто трябва да започнете да търсите вашия Samsung Galaxy S8 за ново инсталираното приложение, което беше отговорно за проблемите. Опитайте да премахнете един от тях и погледнете резултата. Ако сте инсталирали APK файла от някой сайт на трета страна, тогава най-вероятно това е бил проблемът.

След като разберете приложението, което смятате, че искате да използвате, рестартирайте своя Samsung Galaxy S8 и заредете в нормален режим. Ако смартфонът все още отказва да стартира, тогава нека продължим.

Метод №3 Изтегляне в безопасен режим и извършване на пълен нулиране

Сега, след като се уверихме, че софтуерът на трети страни не е причината за невъзможността да стартирате вашия Samsung Galaxy S8 или Samsung Galaxy S8 Plus, тогава е ред да разберете дали виновен е фърмуерът на смартфона. Този метод ще стартира вашето устройство в режим на възстановяване и ще извърши пълно нулиране, което се надяваме да помогне в тази трудна ситуация.

Предупреждение: Изпълнението на следните стъпки ще изтрие всички лични данни от вашето устройство. Ако искате да запазите файловете, стартирайте в безопасен режим и архивирайте.

 • Уверете се, че телефонът ви е напълно изключен. Натиснете и задръжте бутона Volume + заедно с бутона Bixby. Задръжте ги, докато не почувствате вибрация.

Забележка: Бутонът Bixby се намира в лявата част на вашия смартфон, точно под бутоните за сила на звука.

 • Щом видите логото на Android на дисплея на устройството, освободете всички задържани бутони. На дисплея ще се чете „Инсталиране на актуализация на системата“, което ще присъства за минута, след което ще се стартира менюто за възстановяване.
 • Използвайте бутона за сила на звука, за да влезете в менюто и да намерите „Изтриване на данни / Възстановяване на фабричните настройки“.
 • Натиснете бутона за захранване, за да изберете нулиране и използвайте бутона за сила на звука - изберете "Да - изтрийте всички потребителски данни."
 • Натиснете отново бутона за захранване, за да стартирате пълно нулиране.
 • Този процес ще отнеме известно време. След като приключи, натиснете отново бутона за захранване, за да рестартирате Samsung Galaxy S8.

След като извършите пълен нулиране, опитайте да стартирате своя Samsung Galaxy S8 или Samsung Galaxy S8 Plus и да видите дали проблемът със стартирането на устройството е отстранен. Най-вероятно той е поправен, но само ако ситуацията е възникнала не поради повреда на хардуерния компонент на устройството.

Интересни Статии