С Bluetooth 5.1 ще знаете къде точно сте загубили личните си вещи.

Ако сте от типа човек, който често забравя своите ключове и други неща, тогава трябва да си купите Bluetooth-проследяващо устройство. Но въпреки факта, че почти всички устройства имат способността да ви напомнят за забравени неща, веднага щом напуснете зададената зона, те няма да могат да посочат точно къде могат да бъдат намерени в тази посочена област.

Вашите ключове, портфейл и вероятно телефонът ви може да попаднат зад дивана ви, но разбирането, че те са в хола, едва ли ще ви помогне да ги намерите.

Запознайте се с Bluetooth 5.1

Предстоящият стандарт Bluetooth 5.1 разширява възможностите за проследяване с висока степен на точност. Колко точно и най-важното правилно? „С точност на позициониране до сантиметри“, според групата Bluetooth SIG, която разработи този стандарт.

Това означава, че не само ще знаете, че портфейлът е под възглавниците на дивана, но и под коя възглавница трябва да търсите. Вече няма да загубите ключовете, дистанционното, телефона или дори домашния си любимец в голяма къща, но винаги ще знаете къде се намират. Bluetooth 5.1 ще бъде приятна функция за потребителите на AirPod или всякакви други TWS слушалки. Съгласете се, загубата на една от двете слушалки не е смъртна присъда при слушане на музика, но все още е досаден фактор.

В момента Bluetooth използва само една антена за работа, за разлика от новата - Bluetooth 5.1 ще има масив антени, което гарантира точността на проследяване на текущото местоположение.

Разбира се, трябва да изчакате малко, докато производителите реализират тази идея, но това не отнема много време. Телефоните и слушалките вече поддържат Bluetooth 5.0, така че Bluetooth 5.1 няма да отнеме много време и ще бъде стандартът за новите бъдещи устройства.

Интересни Статии