Ръководство за злото в рамките на 2: съвети и трикове за начинаещи

The Evil Within беше наистина предизвикателна игра, за да се пази от нея. Тя се отнасяше към всеки играч еднакво жестоко, независимо дали са нови в жанра или ветерани. Втората част на този франчайз, The Evil Within 2, е много по-различна от по-големия си брат и в добър смисъл на думата, но все пак е невероятно сложна. В това ръководство за The Evil Within 2 ще споделим с вас няколко съвета и трика, които ще ви помогнат да се почувствате комфортно в тази не най-лесната игра.

Съвети и съвети за играчите в The Evil Within 2

Бъдете винаги нащрек!

Да, доста странен съвет, като се има предвид, че The Evil Within 2 вече е ужас за оцеляване. Играчите вече трябва да са наясно с това, нали? Работата е там, че играта непрекъснато ще ви настройва към всякакви изненади. Засада от противници, различни капани, неочаквани преходи на сцени, нечестни условия за оцеляване и други подобни - всичко това присъства в The Evil Within 2.

Опитайте се да изчислите в главата си абсолютно всяка възможност, тъй като настройката на тази игра просто я подсказва. Виждате малко плячка в далечината и бързате към нея с пълна скорост? По-добре е да спрете и как да изследвате средата около плячката: има ли в близост врагове, капани или опасности? Понякога плячката може да лежи на видно място, така че да се опитате да я вземете.

Също така постоянно анализирайте ситуацията около себе си, когато се движите по света. Evil Within 2 се сдоби с отворен свят с динамични противници, които от време на време ще се появяват в различни части на света. Не трябва да тичате с глава през уж тихи улици, в противен случай можете бързо да започнете да съжалявате. По принцип трябва да бъдете изключително внимателни в света на STEM, защото никога не знаете как могат да се променят условията на играта.

Кажете не на мачове!

Ако сте ветеран от първата част на този необичаен франчайз, тогава си спомняте как противниците винаги трябваше да бъдат подпалени с мачове. Да, това беше доста завладяваща механика, но след известно време след запознаване с нея става ясно, че е невероятно скучна и дори осуетява играта като цяло.

В The Evil Within 2 всичко се промени и няма повече механика с мачове. Добре! Вече няма нужда постоянно да се опитвате да подпалвате противника по време на битката, тъй като когато нанесете достатъчно щети върху него, смъртта. Достатъчно е да застреляте чудовището и то ще потъне в забрава. Да, от една страна - това прави играта по-лесна, но от друга - премахва онова ненужно микроуправление, което досажда на всички.

Не бива обаче да се мисли, че противниците вече няма нужда да бъдат довършени. Някои от враговете могат просто да загубят равновесие и да паднат на земята. Въпреки това мъртвите врагове все още могат да бъдат разграничени външно от онези, които са просто зашеметени. Винаги проверявайте дали сте убили някого или не, в противен случай ще го съжалявате горчиво след няколко секунди.

Можете да стреляте не само в главата

Отново обратно към първата част на този франчайз. Играчите на The Evil Within знаят, че стрелбата по други части на тялото, различни от главата, е била напълно безполезна. Враговете действаха като гъби и значителни щети могат да бъдат нанесени само чрез стрелба в главата или в това, което е останало от нея. Въпреки това, дори да сте стреляли в главата около два или три пъти - убийството не беше гарантирано.

В The Evil Within 2 всичко се е променило, тъй като стрелбата по части на тялото има перфектен смисъл. Противниците могат да бъдат убити, като ги стрелят в торса няколко пъти. Следователно, ако разбирате, че не можете да се преборите с врагове чрез стрелби с глава, тогава можете спокойно да стреляте по торса и крайниците им. В играта обаче ще има и противници, които имат определени слаби точки, така че там вече трябва да имате добра цел.

Враговете станаха много по-мобилни

В The Evil Within 2 вашите опоненти този път стават много по-пъргави. В първата част всички видове зомбита лениво биха могли да избегнат вашите снимки, но във втората част те станаха бързи и невероятно пъргави. Да, толкова много, че е много трудно да се доближим до тях, особено с полуавтоматични оръжия. Винаги се старайте да спазвате поне някакво минимално разстояние между себе си и враговете си.

Повечето противници в The Evil Within 2 ще ви атакуват главно в меле, в което определено ще надвият бившия детектив Кастеланос (само ако не са малки). За щастие играта разполага с огромно количество средства, с които можете да увеличите разстоянието между вас и опонентите си, например най-обикновената пушка или специални болтове за арбалета на Agony.

Изследване на открития свят

В сравнение с първата част, която почти винаги беше линейна, The Evil Within 2, за изненада на много играчи, придоби истински отворен свят. Играта стана много по-богата: сега имате възможност да изпълнявате допълнителни мисии, появи се карта, огромно количество плячка, динамично появяващи се противници и много повече са разпръснати по целия свят.

За да извлечете максимума от The Evil Within 2, препоръчваме ви да не се фокусирате върху основните мисии, тъй като незадължителното съдържание значително ще разшири играта за вас. Търсете всеки ъгъл, намерете плячката, тайните и просто необичайни места. Ще бъдете достатъчно старателни и ще получите повече точки, части за подобряване на оръжията, самите оръжия и т.н. Злото в рамките на 2 ви дава пълна свобода на действие в нереалистичния град Съюз.

Сложността на оригинала The Evil Within

По време на пускането на оригиналния The Evil Within играчите бяха разделени на два лагера: играчи, които одобряват сложността на играта, и играчи, които се скараха на играта и разработчици за постоянно гледане на екрана за зареждане. The Evil Within 2 стана по-лесен от по-големия му брат поради цялостната обработка на процеса на игра, което, разбира се, само се възползва. Безкрайното чувство на разочарование от смъртта на главния герой вече е много по-слабо, отколкото в предишната част.

Някои играчи обаче все още харесват високата сложност на оригиналната игра. Какво тогава трябва да правят? Разработчиците не бяха в загуба и осигуриха всичко: по време на избора на трудност можете да изберете трудността „Кошмар“, която ще ви позволи да почувствате отново самите мъки на The Evil Within. Ако сте един от много хардкор играчите, които са свикнали да покоряват "планинските върхове", тогава не се колебайте да изберете трудността "Кошмар".

Ако решите да преминете The Evil Within 2 на кошмар, тогава се подгответе за доста силен тест. Какво се променя? Е, ако при предишни трудности бихте могли да оцелеете, без да изберете всички ресурси, тогава при труден кошмар такъв лукс не е допустим. Ресурсите винаги ще бъдат оскъдни и постоянно ще им липсват за изработка. Същото се отнася и за боеприпасите, които ще бъдат много ограничени. Е, разбира се, балансът на щетите и здравето ще бъде променен.

Ако обаче искате изключителна сложност, която наистина ви кара да се потите, тогава трябва да преминете през The Evil Within 2 веднъж, за да отворите достъп до „Classic Complexity“. Така че, решавайки да играете втората част от тази игра за оцеляване на ужасите при класическа трудност, трябва да знаете няколко функции за това.

Първо, вашата игра вече няма да запазва автоматично играта. Второ, ще имате възможност ръчно да запазите играта, но само ограничен брой пъти. Трето, способността ти да изпомпваш Себастиан и да усъвършенстваш оръжия ще ти бъде отнета. Така че, ако искате истински тест, можете да го намерите в Класическа трудност за The Evil Within 2.

Интересни Статии