Ръководство за злото в рамките на 2: стелт, меле, най-добрите оръжия и умения

В това ръководство за The Evil Within 2 ще споделим с вас някои важни съвети за играта, а именно съвети за битка с противници, скриване от тях, кои оръжия е най-добре да вземете със себе си и как успешно да се скриете от врагове.

И така, първо трябва да изясните една проста истина: всичко в The Evil Within 2 иска кръвта ви. Играта има и NPC-та, с които можете да разговаряте и да разберете полезна информация или да направите търсене, но по-голямата част от населението в тихия град на Съюза ще иска да ви убие. Следователно, трябва да стреляте и да се криете много.

Ръководство за битката в злото в рамките на 2

Ръководство за злото в рамките на 2: Стелт

Ще прекарате огромно време в The Evil Within 2 в опит да скриете присъствието си от множеството противници, които обитават света на игрите. Често няма да можете лесно да бягате по следващата улица или път, тъй като противниците ще бъдат разпръснати почти навсякъде. Освен това, враговете ви, въпреки доста нездравословния си вид, имат невероятно развит слух и зрение.

Въпреки това през цялата игра можете да намерите страхотни убежища, като паркирани коли, купчини боклук, кутии или дори храсти, които да ви помогнат да останете незабелязани. Плюс това също не е необходимо да предвиждате дали опонентите ви виждат или ви чуват. В интерфейса на The Evil Within 2 има удобен индикатор, който ви уведомява за състоянието на информираност на противниците, под формата на око в горната част на екрана.

В допълнение, The Evil Within 2 също има няколко умения, които ще ви помогнат да бъдете по-секретни. Например, в клона на уменията можете да намерите умение, което ще ви помогне да се движите много по-бързо в наведена позиция. Да, първоначалната скорост на движение в тази позиция е поносима, но понякога искам Себастиан, главен герой на първата и втората част на The Evil Within 2, да се движи малко по-бързо.

Искам да спомена и обекти, които да отвлекат вниманието на противниците. За разлика от предишната част, разсейващите обекти, например бутилки, сега работят както трябва и можете да разчитате на тях. Веднага щом сте на път да хвърлите предмет, на екрана ще се появи зона, в която обектът ще кацне и дори в каква зона ще се чуе приземяването му. Много удобни и практични.

Ръководство за злото в рамките на 2: най-доброто оръжие

В The Evil Within 2 можете да намерите куп оръжия, което е особено изненадващо, тъй като това е игра за оцеляване. В самото начало ще имате само пистолет. Не мислете, че ако това е първото оръжие, то е най-слабото. Не, пистолет е пистолет и той изпълнява своята роля сто процента: няколко три изстрела в главата на противника и той е готов. Но какво да кажем за останалото оръжие?

Е, всички оръжия в играта имат своето предназначение: единият пистолет работи добре тук, а другият тук. Все пак искам да ви посъветвам две копия, които могат да ви помогнат в повечето ситуации. Препоръчваме ви да използвате пушка и снайперска пушка. Защо точно те? Работата е там, че противниците непрекъснато ще се опитват да пълзят по-близо до вас, за да откъснат парче от вас по-скучно. Тук идва и спасителната пушка, която е идеална на близки разстояния. Ако все пак увеличите неговата Огнена мощ, тогава пушката ще се превърне в оръжие, което унищожава цели тълпи.

Добре, защо снайперска пушка? В сравнение с първата част The Evil Within 2 има много повече отворени пространства, през които можете да се движите повече или по-малко свободно. По тези пространства ще бъдат разпръснати противници, които точно същото може лесно да бъде убито със снайперска пушка. Заселили се някъде из храстите или зад машината и стрелят по главите на зли чудовища.

За близък бой, пушка и за стрелба, снайперска пушка. За пушка препоръчваме да подобрите Firepower и Reloading Speed, а пушката може дори да не бъде подобрена, тъй като вече има добри характеристики. Можете обаче да надстроите умението „Solid Hand“ в клона на Battle, което ще ви помогне да намалите трептенето на зрението. Съответно, прицелването със снайперска пушка ще бъде много по-лесно (особено за играчите на контролери).

Е, може би все пак можете да посъветвате да се опитвате да уцелите слабите точки на противниците. Съответно, при повече или по-малко антропоморфни врагове това е главата (или част от нея), а при други - места, подчертани с червено. Стреляйки по тях, можете да нанесете максимални щети.

Ръководство за злото в рамките на 2: Меле

Ако сравните меле системата с първата част, The Evil Within 2 успя да подобри концепцията и много пъти. Битката с меле вече не е загуба на време, а съвсем адекватна алтернатива за защита на себе си. Бързото убиване на някого в близък бой все още е трудно, но предвид увеличената мобилност на Себастиан това е възможна задача.

В Evil Within 2 имаме на разположение истински нож, който е основното оръжие за меле и той се появява, когато щракнете върху бутона за атака на меле. Няма повече тромави удари! Ако сте свършили с амуниции и едно досадно чудовище е седяло на опашката, тогава е напълно възможно да се справите с това с нож.

Освен това в The Evil Within 2 можете да намерите и оси, които имат огромни щети в мелето и са в състояние да се справят с повечето противници с един удар. Щом намерите брадвата и я вземете, тя ще се превърне в заместител на ножа ви, така че бъдете внимателни, иначе харчете толкова ценно нещо на слаб противник. Осите могат да бъдат намерени в ръцете на чудовище или просто да лъжат или стърчат от някого.

The Evil Within 2 Guide: Най-добри умения

Но с уменията в The Evil Within 2 вече е по-трудно, тъй като почти всички имат своите предимства. Можем само да ви препоръчаме първо да опитате помпените умения от клоновете на Fight and Stealth. Защо точно те? Работата е там, че с първоначалните умения от други клонове съвсем нормално можете да оцелеете.

Изравняване на някои от уменията на Combat и Sneak може да се справи толкова добре, че да облекчи живота и движението ви около играта като цяло. Например в клона Stealth има умение, наречено Ninja, което ще позволи на Себастиан да се движи в скрито положение по-бързо. В допълнение към това има и умението Stealth, което ви позволява да увеличите цялостната скритост на героя, както и умението за удар на бутилка, което ще ви позволи да се измъкнете от упоритото задържане на врага, ако бутилка е в инвентара ви. Като цяло, Sneak е много полезна нишка.

Battle Branch ще ви позволи по-лесно да управлявате оръжията си: да намалите треперенето на зрението, да намалите отдалечаването, да увеличите щетите на мелето и т.н. За разлика от първата част, има смисъл да изпомпвате всички тези умения и веднага ще усетите подобрението.

Ние обаче не твърдим, че всички останали клонове в The Evil Within са загуба на време. Просто клоните Stealth и Combat ни привлече най-много и те изиграха голяма роля в много ситуации, възникнали в играта. Има смисъл да изпомпвате всички клони, тъй като те ще формират уникален стил на преминаване за вас.

Интересни Статии