Ръководство за сянка на Средната Земя: Съвети и трикове за поддържане на всички видове борба

Ще трябва да водите битки с орки в Средната земя: Shadow of War почти постоянно. В играта често ще видите тълпа от двадесет или тридесет орки, тичащи към вас - доста позната картина за Talion. За да се справите с тези луди тълпи врагове, ще трябва да изучите подробно бойната система на тази игра, която се състои от три вида бой: близък, далечен и секретен бой. В това ръководство за Средната земя: Сянката на войната ще ви помогнем да разберете и трите от тези видове бой.

Ръководство за борба в Средната земя: Сянка на войната

ръкопашен бой

Ако сте играли предишната част от този франчайз, Middle-Earth: Shadow of Mordor, тогава вероятно знаете, че бойната система в играта беше просто страхотна. Да, той е заимстван от поредицата игри Batman Arkham, но поради своята простота и забавление се вписва перфектно в тези игри, в които играем ролята на Талион, покойния рейнджър от аванпост Черна врата, в чието тяло се влива призракът на Celebrimbor.

И така, как можете да се защитите в суровите земи на Мордор? Talion има огромен брой трикове, с които можете да унищожите цели орди орки и то без много усилия. В други въпроси, от случай до случай, тъй като понякога противниците все още ще могат да ви запълнят с шишарки.

В кожата на Talion можете да извършвате контраатаки, избягвания, прескачане на противници, улавяне на врагове, хвърляне на ножове и изпълнение на някои полезни трикове с помощта на призрак, който ви е населил, например, за да създадете експлозия, която зашеметява всички наоколо.

Извършването на контраатаки и избягвания е невероятно просто: щом видите икона под главата на врага, ще трябва да избягвате или да атакувате атаката му. Някои от атаките на врага просто не контраатакуват, така че бъдете внимателни. В Middle-Earth: Shadow of War се появи и нововъведение под формата на призрачно елфическо копие, Aeglos, с което лесно можете да разпръснете врагове около себе си.

Забележка: Aeglos е екстравагантно оръжие и може да ви помогне в битка, но също така може да доведе до смърт. Факт е, че когато използват това оръжие, Talion остава уязвим за впечатляващ период, от който орките лесно могат да се възползват. Внимавайте, когато го използвате.

За да излезете от средата на враговете, достатъчно е просто да прескочите някой от тях. Изберете враг и се опитайте да натиснете скок в неговата посока: Talion моментално ще застане зад този враг. Внимавайте обаче, тъй като не всички орки или чудовища могат да бъдат прескочени. Например орки с щитове ще ви отхвърлят от себе си.

Освен това можете да хвърляте ножове на противници, което е полезно в различни ситуации. Преследване на някого, но по-бърз ли е от теб? Хвърлете му няколко ножа и жертвата ви ще бъде зашеметена. Няколко орка тичат към вас от една посока? Хвърлете три ножа в тях едновременно и след това ги убийте смаяни на земята.

Забележка: Не знаехме към коя категория бойни хвърлящи ножове принадлежат: от една страна, те определено са за бой на далечни разстояния, от друга, често се използват директно по време на пряка конфронтация с противници. Плюс това, те имат доста къс обхват, затова решихме да ги внесем в мелето.

Също така имате възможност да вземете орките и след това да ги скриете от ударите или да ги хвърлите във всяка посока. Много удобно, например, ако сте в тълпа от орки. Хванаха един от тях за яката, хвърлиха го в някаква посока и бързо се измъкнаха от тълпата.

Знаете ли какво е още по-добре? Всички тези трикове имат своите подобрени и допълнени версии, достъпът до които може да се получи чрез инвестиране на точки в определени клонове на дървото на уменията. Арсеналът от бойни умения и техники се е увеличил значително в Middle-Earth: Shadow of Mordor, особено в сравнение с първата част. Но предстои ли още ...

Тайната битка

Стелтът е вторият аспект на битката, който ще трябва да използвате в Middle-Earth: Shadow of War, не по-малко от открита битка. Орите имат доста развит слух и зрение, така че не можете открито да изтичате до тях и да залепите камата си отзад.

Степента на осъзнатост на орките може да се определи чрез определена икона над главата им. Ако врагът ви чуе или види от ъгъла на окото му, над главата му ще се появи жълта икона, което означава, че врагът подозира вашето присъствие и ще отиде да провери последното ви предполагаемо място (фантом ще се появи на място).

Ако над главата на врага се появи червена икона, тогава врагът е напълно наясно с вашето присъствие и ще се насочи във вашата посока с доста агресивни намерения. Ако не искате да се биете с някой враг в открита битка, тогава можете да се скриете от погледа му за известно време, след което той ще загуби интерес към вас.

Забележка: ако искате да увеличите сложността на играта, което е напълно възможно, препоръчваме ви да деактивирате показването на подканите в настройките на интерфейса за Middle-Earth: Shadow of War. Съветите се отнасят до всички видове показатели за предстоящи опасности, например атака в близък край, летящо копие или удар, който не може да бъде атакуван. Деактивирайки тези съвети, можете да увеличите сложността на играта в пъти.

Провеждането на тайни убийства е съвсем просто: крадешком се приближи до врага отзад или внезапно се появи пред него, след което натисни бутона за атака, за да извърши убийството му. Освен това имате възможност да извършите Savage, с което можете да изплашите най-близките противници.

Освен всичко друго, можете да използвате призрака на Celebrimbor. Така можете да оцените ситуацията около себе си и дори да подчертаете противниците в определена област на видимост. Въпреки това, имайте предвид, че въпреки че в този момент ще контролирате призрака на Celebrimbor, орките все още ви виждат в реалния свят.

В Middle-Earth: Shadow of War се появи и още едно нововъведение - сменяеми дъждобрани. Всяко наметало има свои уникални характеристики и всеки от тях ще определи степента на вашата видимост към другите. Изберете наметало за Talion разумно, така че да съвпада с вашия стил на игра.

Друго много полезно умение за стелт е стръвта, която Talion може да прояви навсякъде в полезрението. Щом сложите стръвта, обикновено един орк ще дойде на звука му. Използвайте това умение, за да се плъзнете в защитени зони на играта.

Забележка: всъщност можете да примамвате околните орки само с един поглед. Просто им покажете за секунда, за да ги поставите в състояние на подозрение, след което бързо се скрийте. С този трик е много удобно да примамвате самотни орки към храстите, в които ще засадите.

Искам да отбележа, че в Middle-Earth: Shadow of War също са разпръснати множество обекти, които могат да разсеят орките или дори да създадат проблеми за тях. Можете дори да използвате обикновени стрели с лък за провеждане на разсейване. Системата за стелт в играта е много гъвкава и ви позволява да изпълнявате задачи по различни начини. Експериментирайте с нея и ще бъдете възнаградени.

Разрешена битка

Стигаме до последния компонент на бойната система Middle-Earth: Shadow of War - битка в диапазона. В арсенала си Талион има две оръжия за далечни оръжия: елфически лък и оси за хвърляне. Веднага щом започнете да се стремите с лък, времето в играта ще се забави и ще остане в това състояние, докато специалната скала Focus напълно не се използва. Съответно този мащаб може да бъде подобрен чрез изпомпване на определени умения в клона на дървото на уменията на Talion.

Броят на стрелите за лък е ограничен, така че не можете да стреляте без да спрете. Стрелките могат да бъдат възстановени с помощта на определени умения в различни клонове на изпомпване или просто вдигане на бойното поле с помощта на Celebrimbor (влизайки в призрачния свят, от време на време ще видите купища стрели за лъка).

Лъкът има много полезни способности, които ще ви позволят да се отървете от орките още по-сложно. Например, удар от сянка ще ви позволи незабавно да се придвижите към врага, а след това да го зашемети или дори да изпълни незабавно на място.

Също така, можем просто да взаимодействаме с околните предмети, като използваме лък, например парчета месо, окачени на различни места за примамване на животни, огнени бъчви, експлодиращи, когато са ударени от стрели и т.н. и т.н.

Забележка: Ако Middle-Earth: Shadow of War е първата игра за вас от този франчайз, тогава бихте искали да посъветвате следното: ако разбирате, че не можете да победите някого в близък бой, винаги имате възможност просто да се стремите от лък и изпрати няколко стрелки към главите на опонентите си. Когато времето се забави, тази техника е ултиматум и няма да работи само ако някой от противниците има имунитет към стрели.

Интересни Статии