Ръководство за проблеми и грешки в Urban Empire

Urban Empire стана достъпна на Steam преди няколко дни и сега най-накрая можете да се ориентирате в собствения си град през двестагодишна история. Играта е един вид симулатор на политическото строителство на града, с който ще трябва да прекарате 200 години европейска история, от 1820 до 2020 година. Тази стратегия ще Ви осигури взаимодействие с различна инфраструктура, планиране на градски блок, участие в разгорещени политически дебати в Общинския съвет, подкупване или изнудване на вашите опоненти и т.н.

Въпреки че играта е съвсем нова, но играчите през цялото това време се оплакват от различни проблеми, които буквално правят Urban Empire непроходим и невъзможност за игра. Например поради някои проблеми интерфейсът на играта се превръща в каша, Urban Empire изобщо не се стартира, неконтролирана камера, различни графични бъгове и други дребни проблеми.

Ето списък на най-често срещаните проблеми, от които повечето играчи се оплакват:

 • Проблемът с завъртането на камерата.
 • Проявата на различни графични артефакти.
 • Играта просто не започва.

Сега, когато разгледаме списъка с проблеми в играта, нека започнем да анализираме как да отстраним тези проблеми. Въпреки това, както винаги, би било хубаво първо да се запознаете със системните изисквания за играта. Може да си мислите, че по принцип жанрът на стратегиите не може да постави големи изисквания към компютъра на играча, но тези времена са отдавна отминали. За да играете Urban Empire на максимални настройки, трябва да имате доста добра кола.

Ръководство за проблеми и грешки в Urban Empire

Минимални системни изисквания

 • ОС: Windows 7 SP1 / 8.1 / 10, 64bit
 • Процесор: Intel i5-2400 / AMD FX-6350
 • RAM: 6 GB RAM
 • Видеокарта: NVIDIA GeForce GTX 560 / AMD HD 6850 2GB
 • DirectX: Версия 11
 • Дисково пространство: 4 GB

Препоръчителни системни изисквания

 • ОС: Windows 7 SP1 / 8.1 / 10, 64-битов
 • Процесор: Intel Core i5 4690K / AMD FX8320 или по-нова версия
 • RAM: 12 GB RAM
 • Видеокарта: NVIDIA GeForce GTX 970 / ATI / AMD Radeon R9 290 3GB или по-нова версия
 • DirectX: Версия 11
 • Дисково пространство: 4 GB

Както можете да видите, не се изисква силна машина, която да играе при минимални изисквания, но при по-високи настройки вече трябва да разклоните за приличен системен елемент, въпреки че играта тежи само 4 GB.

Така че, ако вашият компютър е под минималните системни изисквания, имайте предвид, че проблемите могат да се появят чисто на това основание.

Препоръчва се също да извършите поредица от стъпки, преди да започнете да коригирате проблеми. Няма да отнеме много време

Ако сте собственик на операционната система Windows 10, изпълнете следните стъпки:

 • Стартирайте играта като администратор. За да направите това, щракнете с десния бутон върху изпълнителния файл на Urban Empire и изберете "Изпълни като администратор" от контекстното меню. Същото може да се направи и за пряк път, ако решите да го създадете на работния плот.
 • Ако предишният елемент не работи, тогава трябва да опитате да стартирате играта в режим на съвместимост на Windows 7. За да направите това, щракнете отново с десния бутон върху изпълнителния файл и изберете "Properties" от контекстното меню. След това отидете на раздела "Съвместимост", поставете отметка в квадратчето "Стартирайте програмата в режим на съвместимост с:" и изберете "Windows 7" от падащото меню. Също така, не забравяйте да поставите отметка в квадратчето „Изпълнете тази програма като администратор“ и щракнете върху „OK“.

Ако притежавате лаптоп, изпълнете следните стъпки:

 • Използвайки лаптоп с интегрирани и дискретни графични карти, винаги има шанс вместо дискретна карта играта да използва интегрирана такава. Именно поради това може да се желае изпълнението на играта, тъй като интегрираната видеокарта не е предназначена за игри. За да предотвратите това, можете да направите следното:
  • За да започнете, актуализирайте драйверите за вашата видеокарта, като използвате тези връзки (в зависимост от вашата видеокарта):
   • AMD
   • NVIDIA
 • След това отворете контролния панел на Nvidia и преминете през 3D настройки - управление на 3D настройки - глобални настройки - предпочитан графичен процесор. Изберете Nvidia Процес с висока производителност и запазете настройките.
 • След извършените действия, запазете промените и рестартирайте.

Градската империя не започва

Някои играчи твърдят, че не могат напълно да стартират играта. Когато кликнете върху бутона „Игра“ на Steam, абсолютно нищо не се случва. Друга част от играчите твърдят, че са успели да стартират играта, но след стартирането първо получават черен екран, а след това и срив на работния плот. Малцина от играчите с проблеми дори успяха да започнат нова кампания или сценарий, но те бяха посрещнати само с безкрайно изтегляне.

За съжаление, единственото нещо, което можете да опитате да разрешите този проблем, е да стартирате играта от администратора и да опитате режим на съвместимост. Този метод помогна на някои играчи, но не на всички. Можете също да опитате Проверете целостта на кеша, защото по време на зареждането на Urban Empire нещо може да се обърка. За да проверите кеша, направете следното:

 • Намерете Urban Empire в библиотеката си с игри.
 • Щракнете с десния бутон върху него и изберете "Свойства".
 • Отидете на раздела „Локални файлове“.
 • Кликнете върху елемента "Проверете целостта на кеша ...".

Процесът не отнема много време, тъй като играта тежи само 4 GB. Ако липсват файлове са намерени, Steam ще започне да ги изтегля отново.

Проблем с камерата в Urban Empire

Може да се натъкнете на доста забавна грешка, заради която камерата започва да се върти, без да спира. Изглежда, че този проблем е причинен поради факта, че по време на стартирането на Urban Empire имате геймпад, свързан към вашия компютър.

Като цяло, доста стар проблем за видеоигрите. Просто изключете всички допълнителни периферни устройства по време на стартирането на играта. Разработчиците обещаха, че ще отстранят този проблем в близко бъдеще.

Графични бъгове в Urban Empire

Някои играчи имаха късмета да видят, вместо нормална човешка картина, просто бъркотия от различни графични артефакти и куп „сапун“. Естествено, поради това няма възможност дори да погледнете картата.

Изглежда, че само потребители с разделителна способност 2560 × 1440 са изправени пред проблема с графичните артефакти. Решението на този проблем е доста просто - намалете разделителната способност в Urban Empire. След това картината трябва да се върне към нормалното.

Градската империя е твърде тъмна

Потребителите, които използват неприродна резолюция на цял екран, са изправени пред проблема, че картината в Urban Empire е твърде тъмна. Просто преминете към естествената разделителна способност на вашия монитор и картината ще се върне към нормалната яркост.

Градската империя не е спасена

Най-вероятно преминавате на обучение. Така че по време на тренировката не можете да запазите играта. Изпълнете всички тренировъчни мисии и можете да запазите играта си.

Интересни Статии