Ръководство за настройка на звука на PS4 конзолата

PlayStation 4 е мощна конзола, която ви позволява да играете игри, да гледате филми, да сърфирате в мрежата и много други. Добре настроеното аудио прави звуковото изживяване по-добро и в тази статия ще ви покажем PS4 звуковите контроли, за да ви помогнем да се възползвате максимално от него.

Контрол на силата на звука на слушалките

Контролът на силата на звука в слушалките е следният: от главното меню отидете на настройките на конзолата, след това на елемента "Устройства", след това на "Аудио устройства". Сега слезте на “Volume Control (слушалки)” и задайте силата на звука, приемлива за вас. Ето колко е просто.

Управление на силата на звука на микрофона на слушалките

Следвайте всички горепосочени стъпки, но в менюто "Аудио устройства" изберете "Регулиране на нивото на микрофона". Регулирайте плъзгача за сила на звука до ниво „Добър“ и запазете настройките.

Изберете това, което чувате в слушалките си

Може да искате да чуете в слушалките само вътрешния чат за игра и всички останали звуци през високоговорителите. Върнете се в секцията Аудио устройства и изберете Изход за слушалки. Тук можете да изберете какво можете да чуете в слушалките си.

Деактивирайте устройството за автоматично превключване на изхода

Когато свържете слушалките към конзолата, звукът автоматично преминава към слушалките ви. За щастие тази функция може да бъде изключена, защото не всеки харесва този автоматизъм. Така че, следвайте стъпките, за да стигнете до споменатото по-рано меню на аудио устройства. След това отидете на "Автоматично превключване на изходното устройство" и премахнете отметката от квадратчето.

Деактивиране на системната музика

Що се отнася до музиката, която се играе на заден план във всички PS4 менюта. Ако намерите тази музика за досадна за много хора, можете да я изключите.

В менюто с настройки отидете на раздел „Звук и екран“. Превъртете надолу до System Music и премахнете отметката от квадратчето. Това би трябвало да подобри качеството на звука в PS4.

И вие знаете как да настроите аудио и дори можете да научите родителите си на това! Но всъщност, ако вече сте запознати с навигацията, тогава отидете на менюто за звук е съвсем просто. Всичко е ясно маркирано и лесно приспособимо за удобството на играча.

Интересни Статии