Ръководство за начинаещи за Red Dead Online

Red Dead Online иска да заеме мястото на една от най-добрите онлайн игри, не само през 2018 г., но и през следващите няколко години. За да постигнат такава амбициозна цел, разработчиците внесоха много съдържание в играта. Повечето потребители вече са успели да се запознаят с по-голямата част от съдържанието в RDR 2 - офлайн версия на играта. Веднага преминавайки към RD Online, играчът ще види много прилики с RDR 2, но играта има много разлики. Независимо дали геймърът е играл сюжетната версия на играта, той трябва да е запознат с основните характеристики на Red Dead Online.

В RDO няма пауза

Очевидно тук пауза не работи, както в други мултиплейър игри.

Работа в екип

Геймърите с богат игрови опит вече трябва да свикнат с факта, че отборът в повечето случаи е по-силен от солото на играча. Само по себе си е трудно да се повлияе значително на света на Дивия Запад. Но малка компания вече е способна на много: да атакува влакове, да ограбва банки. Заедно шансовете за спечелване на събития са по-високи.

След началото на играта можете да забележите, че тук вече играят доста банди - 3-7 души всяка. Играейки сам, е трудно да противопоставим нещо на групите. Вярно, RDO разполага с инструменти за масово унищожаване, като например динамит, но това обикновено не помага и на двете.

Това не означава, че човек няма какво да прави тук, тъй като дори соло играч може да намери класове. Вярно е, че заемането на най-изгодните позиции на картата за самата ферма е малко вероятно да успее. Един самотник ще трябва да се задоволи с по-малко.

Какво е по-добре да направите?

Веднага заслужава да се отбележи - по-голямата част от цялото RDO съдържание е преместено от сюжета на играта. Затова тук са достъпни всички същите дейности: лов на съкровища, лов, куестове, риболов и др. В същото време играта се подобрява и оптимизира за мултиплейър режим. За забавление в компанията бяха добавени групови уроци към играта - различни събития, съвместни задачи.

Основните дейности в играта:

 • Проход на сюжета. На картата започнаха да се появяват нови икони, подобни на тези, открити в RDR Сега тяхната същност е да уведомяват потребителя за началото на публични събития за преминаването на сюжета;
 • Допълнителни задачи. Играта има много мисии, които не са включени в сюжета, но са доста интересни и ви позволяват да печелите допълнителни пари. Те се издават от различни NPC, които са обозначени на картата с иконата на човек. В RDO това е един вид алтернатива на мисиите на непознати с RDR.Обикновено те дават лесни задачи, в които времето може да бъде ограничено. Колкото по-трудна е задачата, толкова по-добра е наградата;
 • Racing. Как да участвате в конни надбягвания? Лесно е да ги намерите по изображението на знамето на картата. Основната задача на играча е да завърши първо пистата. В Red Dead Online можете да участвате в състезание в кръг, по права линия или в състезание, който стига до точката по-бързо;

 • Отборно състезание. На минимарата са показани под формата на двойка мъже. Има доста режими за участие на екипи, но повече за тях е описано в следващия параграф.

Екипни събития

Повечето от състезанията, представени в Red Dead Online, вече са известни на играчите в други онлайн игри. За да участвате в състезанието, трябва да имате група, която обикновено се създава на случаен принцип след регистриране на играчи. Ако играчът вече е в непълна група, играта ще завърши играта самостоятелно.

Шест отборни състезания в RDO:

 • Враждебна територия или улавяне на местоположение. По време на събитието играчите се разделят на отбори, като задачата на всеки от тях е да възтържествува над врага. Освобождаването на територията е първата задача, втората е да я пази от вълни от врагове;
 • Make It Count - режим като кралска битка. По време на състезанието трябва да убиете членовете на вражеската банда. Важно е да запомните, че изборът на оръжия е ограничен. Има 2 режима на игра, в които можете да използвате или ножове за хвърляне или лъкове;

 • Последни герои Същността му е да убие максималния брой играчи. Всеки друг участник в събитието е враг. Победител - играчът с най-голям брой убийства;
 • Най-търсените. Събитието прилича на предишния режим, но при всяко убийство на противника цената за главата на играча се повишава. По този начин убиването на играчи с голям брой убийства е по-изгодно от играчите с ниска ефективност в битка;
 • Престрелка в отбори. Това е един вид двубой между отборите;
 • Назовете оръжието си. Режимът наподобява "Последния герой", но победата е да спечелите най-много точки. Наградата за убийството на герой се изчислява в точки, а конкретната сума зависи от вида на оръжието, с което е убит. За оръжия и лъкове за меле играта дава най-много точки.

Система за създаване на екипи

Red Dead Online вече има вграден алгоритъм за изграждане на екип. Влиза в сила, когато играч потвърди съгласието си за участие в отборно състезание, но той не е член на групата. Можете също да създадете своя собствена група, включително всеки символ в нея. Героят, който събира групата, е нейният лидер.

Има няколко вида команди в RDO:

 • Временни, те са най-лесните за създаване. Броят на членовете на групата достига 4 души, което е максимумът. Веднага след като лидерът на отбора напуска играта, групата се разпуска с него. Временните екипи са най-лесните за създаване, това е бързо и безплатно. Идеален избор, ако искате да играете с приятели няколко пъти;
 • Постоянни групи. Те изискват повече усилия от играча, за да ги създадат, но им дават повече възможности. Основният недостатък на подобни банди е, че трябва да платите за създаването. За разлика от тях, основното предимство е способността да се обединявате в група до 7 души наведнъж. Друга разлика между постоянните и временните групи е, че те не се разпадат напълно, след като лидерът напусне RDO. Веднага щом той влезе в играта, отборът ще се формира отново от тези, които също са в мрежата;

За да сформирате екип, трябва да натиснете бутона „вляво“ и в новия прозорец изберете бутона „Формирайте отряд“. Можете да добавите нови членове към групата чрез раздела „Играч“.

Къде да се скрия, ако не в лагера?

В онлайн играта има 2 вида лагери: лични и екипни, но само един от тях е винаги на разположение. Ако играч предпочита един играч, той има свой собствен лагер. Принципите му са почти изцяло прехвърлени от RDR 2. Ако играете в режим на съвместна работа, става общ лагер за цялата група.

Във всеки случай лагерът има:

 • Легло за почивка;
 • Гардероб, в който можете да промените кожата на героя;
 • Работно място за създаване на неща;
 • Пощенска кутия. В случай на поръчка на различни неща по пощата те попадат в специален сандък. От тук те могат да бъдат взети по всяко време;
 • Нещо като кухня, в която се приготвят ястия;
 • Точка за бърза телепортация директно от лагера. Първоначално той не е наличен, отваря се само след модернизацията на лагера.

Полезен! Не всички покупки се изпращат по пощата, много от тях веднага се оказват в раницата или съхранение на коне.

Честна система

Всяко действие на играча се отразява в реалността на Red Dead Online. За всички неща има награда или наказание. Обикновено веднага е ясно как определено действие ще се отрази на честта. Кражбите, кражбите, убийствата и други подобни го намаляват. Помощта на скитниците, скитниците, жителите и тяхната защита влияе положително на честта. Вярно е, че отделните действия не очевидно влияят на честта.

Нивото на честта има голямо влияние върху наличните задачи. Ако играчът е избрал страната на света, на картата ще започнат да се появяват мисии за защита на влакове, банки и пр. Геймърът може да заеме позицията на "жесток престъпник", което ще означава откриване на достъп до задачи за кражба и отвличане.

Друга чест се отразява на цената на стоките. Търговците са склонни да дават отстъпки на "добри момчета", а също така не обичат злодеи, което се превръща в по-високи цени на стоки.

Кой е най-добрият начин да печелите пари?

Първата стъпка е да завършите въвеждането - това е част от сюжета, който отнема само 30-40 минути време. Това е важно, тъй като до завършването на този раздел от сюжета играчът няма достъп до свободно движение по света. Веднага след като играчът има свобода на избор, трябва да натиснете „наляво“ и да отидете в секцията, за да завършите задачите. Тук трябва да изберете Бързо присъединяване.

Геймърът ще бъде на линия за изпълнението на историческите мисии заедно с други реални играчи. За да очаквате по-малко време за създаване на група, можете да я създадете предварително. Трябва само да оставите 1 свободно място. Задачи с пълен състав не са налични.

Като награда за подпомагането на завършването на сюжета, играчът ще получи добра сума пари. RDO насърчава взаимната помощ при изпълнение на задачи. Безкрайно отглеждането на пари по този метод не работи, има ограничения.

Важно! Дори с огромна сума пари, играчът не може да купи най-доброто оръжие в играта. Той става достъпен само с нивото на героя. Първоначално каталогът няма да има дори най-добрите оръжия, постепенно гамата ще започне да се увеличава. Необходимо е паралелно да се развива и мине валутата на играта.

Как бързо да изпомпаш герой?

Точките за опит в RDO са дадени за почти всички действия в играта. Най-големият брой от тях попада за личното преминаване на сюжета или за подпомагане на приятели при изпълнение на задачи. Капенето на опит за: убиване на животно, враг, събиране на ресурси, всички задачи, събития и др. Проблеми с изпомпването не трябва да има.

Прошка или наказание?

Дивият Запад е място на постоянен хаос, където царуват бандити, от време на време нападат "мирни" жители. Почти винаги някъде се чуват изстрели и доста често те са насочени срещу играча. Понякога е доста трудно да стигнете до правилното място, играчът винаги е убит. В RDO има специален начин за разрешаване на спор за играта, той може да помогне за завършване на враждата и накрая да се определи кой е по-готин.

За да започнете режима на дуел и да прекратите безкрайното отмъщение за щетите, има възможност да влезете в диалог с вредителя или да започнете дуел. Офертата да се свържете с друг играч се появява след серия убийства на геймъра. Обикновено достатъчно, за да убиеш играч 4 пъти.

Какъв е изборът:

 • Започнете преговори. За да започнете преговори, достатъчно е един от играчите да избере този режим. И двамата геймъри се появяват на отделно място и могат да разрешат проблема устно. В режим на договаряне оръжията не са налични. Дават се 10 минути за разрешаване на конфликта;
 • Враждата. Режимът започва след избора на артикула от двете страни. Играта стартира режима Shootout, но един срещу друг, без участието на външни лица. Играчът, който вкара най-много убийства за 3 минути, става победител.

След като завършат този режим, играчите се връщат на картата и могат да продължат да правят каквото им харесва. Играта не налага забрани да се убиват един друг.

Карти за способности

RD Online предоставя система от карти, които подобряват индивидуалните характеристики на героя. Всяка карта повдига един от ключовите параметри на героя. RDO налага ограничение на броя едновременно използвани карти. За да започне картата да даде описания резултат, тя трябва да бъде поставена в свободен слот.

Най-лесният начин да получите карти е в секцията „Способности“, където можете да получите от главното меню. Стандартната цена на картата е 50 долара, но по време на въвеждането героят получава една безплатна карта. Разделът „Способности“ позволява не само закупуване, но и настройка или промяна на активни карти.

В началото на играта се появява наличен слот за инсталиране на карти, който подобрява характеристиките на способността „Точно око“. С увеличаването на нивото на героя се появяват места за инсталиране на карти с пасивни характеристики.

Важно! Функцията RDO е запазена в RDO, но не забавя времето. Всички останали нейни способности бяха запазени.

Например, има 3 основни типа карти за надграждане на "Точното око":

 • Paint It Black ви позволява да си поставите цел;
 • Focus Fire увеличава щетите, нанесени при активен режим;
 • Моментът за възстановяване е отговорен за възстановяването на живота през целия живот на режима. Възстановяването е доста незначително.

Способностите също могат да бъдат развити. Всички карти имат нива, които се увеличават с натрупването на достатъчно опит. Можете да разберете за количеството придобит и липсващ опит в менюто „Карти за способности“. Така можете да изпомпвате карти до трето ниво. С всяко ниво процентът на подобрение се увеличава.

Заедно с увеличаването на нивото на героя се увеличава и броят на наличните слотове. За първи път слот за пасивно подобрение се появява вече на 10-то ниво, други 10 нива отварят следващото място за картата. Общо в играта стават 3 слота, последният от тях на ниво 40. Когато героят се развива, той отваря още повече видове карти. Например картите за умението „Точно око“ се отварят на нива 24, 44, 50.

За какво е награда в играта?

Всичко е просто, наградата разчита на почти всичко. Най-добрите награди са играчите с положително ниво на чест. За лошите дела следва само наказание. Можете да изберете всяка дейност и всички те ще дадат плод.

Конна застраховка

Играта въвежда геймъра в застраховка на коня, докато попълва вписването. Нейната същност е да предпази коня от смърт, независимо от получените щети. Тя се възстановява независимо дори в случай на фатални рани. Със застраховка скоростта на регенерация се увеличава доста. Коня със застраховка остава с играча завинаги.

Кон без застраховка умира много често. Тя също не напуска играта, но всеки път трябва да отиде в конюшнята и да плати такса за възкресение. Застраховката изключва такива разходи.

Цената на застраховката зависи от това колко е ценен конят. Цената за застраховка на добри породи силно "хапе", но покупката значително улеснява играта и ви позволява да спестите пари.

Всички горепосочени знания ще ви помогнат в началния етап на запознаване с Red Dead Online. Това не е всичко, което трябва да знаете за RDO. Има още много какво да научите, докато напредвате през него.

Интересни Статии