Ръководство за Horizon Zero Dawn: Съвети за начинаещи

Попълнете странични куестове за лесен опит и точки за умения.

Horizon Zero Dawn е много щедър с наградите за търсенето за изпълнение на куестове. Така че, ако положите поне най-малкото усилие встрани, тогава никога няма да се наложи да мелите по време на основния пасаж на играта.

Струва си да се каже, че наградата под формата на плячка е доста малка, но най-простият стремеж в Horizon Zero Dawn ще ви даде огромно количество опит. Някои от квестовете дори ви възнаграждават с допълнителна точка от умения, което ги прави невероятно полезно забавление. Ще можете да придобиете всяко умение, преди вашите задачи да приключат.

Проверете менюто си за търсене и вижте дали има задание наблизо. Между другото, всяко търсене е маркирано с индикатор за разстояние. Вземете нови задачи и задания според зеления възклицателен знак на картата или HUD. Можете да намерите поне няколко задачи във всяко не-гангстерско селище, които са отбелязани на картата като четири малки къщи.

Също така не забравяйте за тренировките с оръжия. Те се отварят всеки път, когато купите ново оръжие. Някои от тях могат да бъдат завършени за по-малко от пет минути и да получите добро количество допълнително изживяване.

Използвайте концентрация за по-прецизна стрелба

Концентрацията е доста важно умение. Активирайте го, като натиснете R3 (дясна пръчка), когато се прицелвате с лък (L2) и времето ще се забави, увеличавайки шанса ви да ударите малка, движеща се цел.

Това е особено важно, когато започнете да срещате наистина опасни подсилени врагове с малки уязвими точки. Доста е трудно да попаднете в тези радиатори и консерви без концентрация.

Концентрацията може да бъде подобрена с две умения за поддържане: концентрация + и бързо презареждане. Тези две подобрения увеличават продължителността на умението и ускоряват използването на оръжия и то доста силно.

Умението Hunter Reflexes е още едно чудесно допълнение за тези, които обичат да използват концентрация, тъй като осигурява подобен ефект, когато се стреми от лък, докато скача или търкаля. Това означава, че никога няма да ви се наложи да чакате презареждане на концентрацията. Просто отскочете или се захванете и сложете шапка, дори докато презареждате умение.

Убийте всяко животно по пътя му, за да разширите инвентара и да изработите лечебни отвари

Движейки се по света, Horizon Zero Dawn е много лесно да „вземете“ с копието си най-близките лисици, диви свине, пуйки и зайци. Просто убий целия този звяр, въпреки състрадателните ридания на тези.

Части от животни са необходими за създаване на подобрения в инвентара и повярвайте ни, искате да разширите инвентара си възможно най-скоро, така че да можете да носите повече черупки и консумативи. Някои от по-късните подобрения изискват редки (сини) елементи, като кости или кожа, за разлика от обикновени (сиви) и необичайни (зелени) елементи. Ако вземете всичко, което не е приковано, тогава в бъдеще няма да се налага да мелите постоянно.

Плетенето на животните също може да се продава на търговците в замяна на комплект за бързо пътуване. Но не продавайте месо, тъй като то е много важна съставка за лечебните отвари. Те ще ви помогнат, ако се забиете в подземия или в голяма битка, където няма да имате достъп до лечебни билки. Отидете в менюто за занаяти и се уверете сами, че червено парче месо може да се превърне в бутилка лековита отвара.

Опитайте се да отворите нови оръжия възможно най-бързо

Изравняването ви помага да отключите нови умения, но истинската трудност в Horizon Zero Dawn е оборудването. Естествено, по-сложните врагове трябва да бъдат унищожени с помощта на необходимото за това оборудване.

В Horizon Zero Dawn има доста добър арсенал от оръжия, вариращи от всевъзможни лъкове и завършващи с прашка. Като цяло, има къде да се скитате и няма да скучаете. Всеки от архетипите на оръжията е разделен на две категории: първоначалното оборудване на Нора (зелено, т.е. необичайно) и по-впечатляващи вариации на Карх (синьо, рядко). Също така в играта има още по-добра предавка - Shadow (лилаво, много рядко).

Първоначалното оборудване може да изстреля само един тип елементарни снаряди, но оборудването на Karh може да работи с два, а Shadow дори с три типа. Затова не се закачайте на старо оборудване и можете да използвате различни тактики с тези елементарни черупки в играта.

Въпреки че в играта има изключение - Nitemet. Колкото по-рядък е вашият Nitemeth, толкова по-големи противници можете да обвържете и много по-бързи. Така че определено ще искате да го подобрите и вие.

Ако завършите търсенето на Hunter's Lodge, можете да вземете някои леко подобрени версии на трите основни оръжия. Те не ви предоставят никакви нови варианти на снарядите, но се презареждат и целят много по-бързо, дори по-бързо от вариациите на оръжие Shadow. Така че определено завършете това търсене.

Използвайте системата за търсене, за да получите най-добрата предавка.

В допълнение към някои награди за търсене, всички оръжия за игра са достъпни за закупуване от търговци, които ще стават все по-мощни с напредването на играта.

Както бе споменато в предишния параграф, винаги трябва да се опитате да придобиете най-доброто оборудване, и колкото по-рано, толкова по-добре. Ще ви трябват повече от просто фрагменти, за да закупите добро оборудване. Някои търговци също ще изискват артикули от вас, понякога доста редки.

За щастие можете да използвате функцията на екрана на търговеца, с която можете да създавате задачи за вашето търсене на меню. Направете тази задача активна и се отправете към ловните земи, от които се нуждаете за кратка разходка.

Системата със задачи не само ще ви позволи да създадете списък за себе си и ще ви отведе до желаната област, но и ще ви даде уведомление, ако изберете правилното нещо. Този подход ви спестява от необходимостта да търсите всеки труп. Тази функция дори ще увеличи шанса да изпуснете нужния артикул, въпреки че това все още не е потвърдено.

Използвайте стелт ефективно

Въпреки че ще трябва да се включите в открити конфронтации с големи зверове, стелтът все още е един от най-мощните инструменти в Horizon Zero Dawn. Дори ако враговете чуят движението на главната героиня, в нашия случай Елои, и звуците на нейните оръжия, те няма да вдигнат пълна тревога, докато не видят главния герой напълно. Оставете наблюдаваната зона, преди символът на алармата да е пълен. Можете да използвате обекти на скриване или дори разлика във височината за скриване и да се стремите да останете незабелязани.

Високата трева може да ви осигури отлично убежище, но само ако враговете не са напълно наясно с вас. Въпреки че дори да знаят за вас, тази трева все пак може да ви даде леко предимство. Например, въведете тревата по време на вашето търсене и можете да напуснете района, в който сте били забелязани, понякога дори ако сте влезли в тревата невидимо.

Тъй като колите и хората почти постоянно се събират на групи, крадецът в този случай отива на помощ. Маркирайте всеки враг с Фокуса, разпознайте всичките им слабости и премахнете най-отдалечените. Ако те дойдат при вашето търсене, просто отидете в друга зона.

Използвайте стелт ефективно. Част втора

Изкуственият интелект в Horizon Zero Dawn е доста тъп и незадоволително проклет ефективен срещу всички противници, с изключение на огромните момчета, тъй като те изискват някои подобрения, за да започнат.

Безшумната атака е убийствено движение срещу слаби противници и с няколко подобрения може да нанесе огромни щети на всеки. С пълното усъвършенстване на това умение можете да убивате хора с едно попадение.

Комбинирайте безшумна атака с примамка за най-добър резултат. Това евтино умение ви позволява буквално да убивате всеки, който искате за секунди. Няма да бъдете забелязани зад този случай, ако бързо се върнете в подслон. И ако примамвате врага, например, дълбоко в тревата, тогава след като убиете другарите му, няма да можете да откриете тялото.

Камъните имат различна функция. С помощта на едно такова камъче можете да изведете врага или група противници от вашето местоположение във всяка посока. Тази функционалност ще бъде много полезна в ситуация, в която искате да стигнете до някаква точка сред противниците без тяхното знание или ако искате например да отведете врага от вас, така че той да не ви намери по пътя му.

Двойните и тройните снимки са най-добрите ви приятели

Стелс е много добър механик и да се занимаваш с един опонент е доста забавно, но някак си трябва да се справиш с огромен противник, който не е податлив на горните тактики. Когато дойде времето, на помощ ще ви дойдат двойни и тройни снимки.

Стрелките имат предимство пред снарядите, тъй като могат да бъдат насочени точно с помощта на умението Концентрация, което ви позволява да сваляте ценни компоненти от машини и да попадате в техните слаби места. Е, и, както може би се досещате, стрелите са по-подходящ инструмент за тихи операции.

За съжаление, лъковете не могат да нанесат толкова или елементарни щети, като например прашка, само ако не изстреляте няколко три изстрела наведнъж. Най-големите, най-огнеупорни противници светят от троен изстрел с горящи стрели.

Тройният ефект работи за основните щети от лов или прецизни стрели, когато се открие слаба точка на противника или изстрел в главата, което ви позволява буквално да направите врага на малки парчета.

Носете подходящо оборудване и използвайте устойчиви отвари

В ранните часове на Horizon Zero Dawn, когато се лутате и убивате различни противници, е много лесно да пренебрегнете елементарната съпротива, но тя играе голяма роля в играта. Ще дойде време, когато вие ще започнете да се срещате с врага в открита битка и невинаги ще можете да излезете навън през техните битки.

Няма причина да се запасите с лечебни предмети или отвари на съпротивата, тъй като занаятчийските предмети в играта са като мръсотия в началото на пролетта. Затова ги използвайте всеки път по време на сериозна свада и не изкушавайте съдбата.

Същото може да се каже и за дрехите. Не забравяйте да промените кастофите и да ги модифицирате, за да увеличите бонусите. Да пожертвате малка част от естетиката за няколко минути и да направите себе си практически имунизиран срещу огъня е съвсем нормално.

Освен това, ако искате да бъдете възможно най-скрити, тогава трябва да носите костюма на Мълчалив ловец. Въпреки че изглежда абсолютно глупаво, той работи чудесно, особено модифицираната версия.

Изпълнете куестове за ловна зона за напреднали тактики

Много игри с отворен свят включват допълнителни куестове, които са предназначени да тестват уменията на играчите, но в незадължителните куестове Horizon Zero Dawn няма да трябва да имате перфектната реакция. По-вероятно е тези задачи да са мозъчен тест. Решете всички „пъзели“ в ловните площадки и ще бъдете готови за всичко, което играта е подготвила за вас.

Всяко изпитание в ловните зони може да бъде разрешено бързо и лесно с подходящото оборудване и тактика. Щом разберете каква е солта на теста, сроковете ще ви се сторят доста задоволителни.

Пазителите ще ви предложат малки улики, а местните търговци ще ви предложат подходящо оборудване. Не е необходимо да купувате нещо от него, не, но само като разгледате списъка му с оферти, вече можете да получите намек за това, което ще трябва да използвате в теста.

Също така, не се опитвайте постоянно да се опитвате да камшик и да пробиете силата. Проверете позициите и поведението на противниците на територията. Помислете внимателно, преди да изберете начална точка, тъй като това е невероятно важно.

Интересни Статии