Ръководство за Cuphead: 10 полезни съвета

Cuphead е игра за конзолата и PC за Xbox One, която беше пусната на 29 септември и е една от най-трудните игри тази година. В тази игра, оформена в карикатура от 30-те, потребителите поемат контрола над Caphead, който се опитва да изплати дълга към Дявола.

Този страничен скролер се състои главно от битки с босовете, чиито души ще съберете за дявола. Тази игра може да изглежда лесна на пръв поглед, но Cuphead понякога е безпощадна към грешките на играчите. Нека разгледаме 10 съвета и трика, които ще направят престоя ви в Cuphead малко по-поносим.

Не пропускайте златни монети

В Cuphead играчите могат да събират монети, които се използват за закупуване на нови оръжия и способности. Тази валута обаче е изключително рядка, затова винаги взимайте Монети, ако ги видите на екрана. На нивата можете да намерите 5 монети. Имайте предвид, че тези монети ще бъдат достъпни за употреба само когато завършите нивото. Монетите могат да бъдат използвани за закупуване на нови оръжия и способности, които ще ви дадат значително предимство по време на битките с босове. Можете също така да намерите скрити монети в света на Hub, затова непрекъснато търсейте всеки наличен ъгъл.

Научете се да се отказвате

Пари е един от механиците в Cuphead, които определено ще трябва да завършите играта. Тази способност позволява на играчите да отбиват специални атаки, за да не нанесат щети и да се изкачат по-високо на екрана. За да се откажете, щракнете върху бутона Скок и след това отново натиснете бутона Скок, преди розовата част да ви докосне. Безусловно ще трябва да се научите да се борите, тъй като шефовете от Третия свят ще ви дадат приличен удар без това умение.

Вземете разпространение възможно най-рано

Има шест допълнителни опции за оръжие за Cuphead в Cuphead, които можете да отключите. Всеки от тях ще промени значително стила на вашата игра и ще подходи към битки. Въпреки че всички тези оръжия са добри по свой начин, препоръчваме ви първо да закупите отвара Spread. Това оръжие стреля на доста кратко разстояние, но има огромно разпространение и същите огромни щети. В играта има куп босове, с които можете да се приближите и да снимате по този начин.

Научете се да се възползвате от нивото

Шефовете в Cuphead са доста трудни. Можете обаче лесно да победите някои от тях, като използвате така наречените слепи петна, в които те няма да могат да ви получат. Босове като Wally Warbles няма да могат да ви повредят, ако сте в ъглите на екрана, докато те изстрелват яйцата си. Географията на нивото е също толкова важна, колкото и самият шеф, така че внимателно анализирайте нивото по време на битката. Понякога можете да опитате да се преборите с шефа няколко три измами, за да видите всичките му атаки. Имате неограничен брой животи в Cuphead, така че защо да не го използвате максимално.

Не купувайте допълнително Сърце

В Cuphead ще имате възможност да получите три попадения самостоятелно в арсенала, след което ще отидете при предците. Тъй като сърцата в играта изгарят точно пред очите ни, купуването на допълнително сърце в магазин е изключително примамлива идея. Минусът обаче е, че след като купите допълнително сърце, щетите ви ще бъдат намалени, което означава, че битките с босовете ще станат по-трудни. Наистина няма нужда да купувате допълнително сърце. Не забравяйте, че закупуването на четвърто и пето допълнително сърце ще ви отнеме способността да придобиете друга способност, тъй като всички слотове ще бъдат заети.

Говорете с NPC

Докато изследвате света на Cuphead, уверете се, че разговаряте с всички NPC по вашия път. Някои от тях ще ви дадат съвет, а някои дори могат да ви дадат златно парче за извършване на някакви специални действия. Cuphead има огромно количество NPC, така че опитайте да говорите с всички тях. Не забравяйте, че диалозите на някои NPC ще се променят след преминаване на определено ниво, Boss или остров. Уверете се, че се върнете назад и поговорете с всички пропуснати NPC, за да не пропуснете някои допълнителни награди.

Научете как да превключвате оръжия

Поражението на всеки шеф в Cuphead със стандартни оръжия е много реална задача, но не препоръчваме да игнорирате шест други вида оръжия. Въпреки факта, че Spread е най-доброто оръжие в играта, играчите трябва също да разгледат по-отблизо и другите налични опции. Някои секции от играта са много по-лесни за преминаване с определени оръжия. Ако разбирате, че не можете да преминете определено ниво, опитайте да смените оръжието си.

Играйте нормална трудност

Въпреки факта, че Cuphead е изключително трудна игра, все пак препоръчваме да я играете на нормална трудност, а не на Easy. Въпреки че битките ще бъдат по-лесни, при Лесна трудност няма да можете да събирате души за Дявола и следователно няма да можете да завършите играта. Плюс това, играейки на лесната страна, няма да видите всички атаки на шефа, така че с прехода към Нормална трудност ще ви е трудно.

Неуязвимост

В Cuphead има шест способности, но една от тях се откроява сред останалите пет - тире с неуязвимост. Тази способност ще ви позволи да избягвате атаките на врага, но също така ще бъдете неуязвими. Това позволява на играчите да се движат около нивото без никакви проблеми. Въпреки това, други способности в Cuphead също ще ви бъдат полезни и може да предпочетете нещо друго.

Знайте мярката

Следващият съвет ще ви се стори доста банален, но ние ще го озвучим все едно: Cuphead е доста сложна и на моменти жестока игра. В началото често ще умирате и това води до безсилие. Игрите трябва да са забавни, не мислите ли така? Ако смятате, че Cuphead започва да ви дразни повече, отколкото да ви забавлява, тогава го оставете за друг път. Помислете, може би трябва да опитате да използвате друго оръжие или способност?

Интересни Статии