Ръководство за чест: Съвети за начинаещи

За честта е многопотребителски проект от Ubisoft, в който трябва да отстоявате една от трите фракции: викингите, самураите и рицарите. Напоследък Ubisoft се справя отлично в конкурентни игри, което е точно това, което Siege си заслужава, но предвид доста несигурното им положение в игровата общност, всички се притесняват, че проектът ще се окаже „така“. Но за щастие това не се случи и играта излезе прекрасна, което стана ясно по време на етапите на бета тестване.

Бета тестването за всички проекти е важен период и наскоро всички разработчици поканиха играчи да участват в него. Същото беше и с For Honor, но си струва да се разбере, че не всички играчи успяха да участват в този процес. За Honor е една от онези игри, в които напълно нови играчи, може би, трябва да чуят поне няколко-три съвета. Тъй като е по-вероятно тази игра да се позиционира като онлайн проект, трябва да подходите съответно към нея. Въпреки че си струва да се отбележи, че For Honor има и една кампания за играч за всяка от фракциите в играта. Но основната част все още е в мрежовия аспект. Така че, нека да разгледаме някои съвети, които повечето новодошли биха искали да чуят преди да влязат в играта.

Ръководство за чест: Съвети за начинаещи

Справете се с мениджмънта

Ако смятате, че влизайки в For Honor, ще видите най-обичайната система за близък бой, например, като система със силен-слаб блок, тогава много грешите. В „За чест“ ще получите почти пълен контрол върху вашия герой: посока на удара, контраатаки, блокове, хвърляния, удари и др. Можете буквално да помислите и да осъзнаете всяка своя стъпка.

Затова препоръчваме да се запознаете с тренировките по време на игра, тъй като там можете да намерите много полезни неща за себе си. Също така, не забравяйте за напредналите тренировки, които ще бъдат достъпни малко по-късно, след определен момент от играта. Казваме всичко това, защото ако се качите в мрежова игра без никакви основни познания, тогава определено ще „вземете“ всички от сесията, буквално.

Не бързайте в битка

Както вече споменахме, For Honor има доста усъвършенствана бойна система, с която можете да водите битката както искате. Можете да удряте под различни ъгли и също да ги биете. Плюс това имате възможността да се отблъсквате, избягвате, блокирате и т.н. Към какво всички водим? Не се опитвайте да продължите напред, тъй като веднага ще бъдете нарязани на парчета. Опитайте се да подходите към всяка битка с изключително внимание и изключително внимание. За да излезете победоносно от битката, не е необходимо дори да атакувате врага, тъй като можете да използвате например пейзажните функции за убиване.

Използване на радари

В тази игра ще ви бъде осигурен радар, с който можете много удобно да наблюдавате бойното поле. Може да изобразява противници, сътрудници, победени съотборници, които могат да бъдат излекувани, различни точки на картата и други подобни. Като цяло доста приятен придатък към геймплея. Той е особено полезен в ситуации, когато врагът се опитва да отиде зад вас. Или можете да опитате да направите същото с радара. Тъй като радарът заема малък процент от екрана, понякога е лесно да забравите за него. Но все пак се опитайте да го погледнете по-често и ще разберете, че играта стана много по-лесна.

Следвайте околната среда

Спомнете си как споменахме, че можете да убиете враг, без да го атакувате? Нека поговорим за това по-подробно. Знаете ли, че можете да хвърлите противник от стълба, просто като го спуснете? Или знаехте, че оръжието в играта има реалистична физика и не можете да замахнете, например, здрава брадва в тясна пътека. И битката на моста - колко възможности има тук. Ако срещнете врага на бойното поле, първото нещо, което трябва да направите, е да инспектирате района около вас. Може би ще намерите нещо, което ще ви даде предимство пред опонента си.

Управление на издръжливостта

Вашата издръжливост (или издръжливост) е един от най-важните елементи на играта в „За чест“. Издръжливостта се показва чрез зелена ивица, която е под ивицата със здраве. И така, каква е характеристиката на тази лента? Работата е там, че тя, според собственото си име, отговаря за вашата издръжливост и по-точно, тя показва размера на издръжливостта.

Когато извършвате различни действия в „За чест“, вашият герой започва да се уморява. След като загубите цялата си сила, ще станете доста уязвими за опонента си. И така, как да избегнете това? Всичко е съвсем просто - не е нужно постоянно да нападате всички подред. Веднага ще издишате и поставите под въпрос продължителността на живота си. All For Honor е „затворен” за прецизни и обмислени действия, а необмислените решения ще доведат до поражение.

Избор на характер

Играта има три фракции: рицари, самураи и викинги. Има четири уникални знака от всяка страна. Всички тези знаци могат да бъдат разделени в четири групи:

  • Vanguard е най-балансираният клас в For Honor, т.е. той има средна защита и средна атака. Като цяло в умели ръце те перфектно ще могат да действат и като нападатели, и като защитници. Страхотно за всички начинаещи.
  • Defender е най-защитеният от всички видове знаци, но, съответно, нанася по-малко щети. Идеален за разсейване на противниците или контролиране на група врагове. Всъщност той е идеален за различни видове защитни дейности, което се очаква от него.
  • Assassin е класа в For Honor, който е най-пъргав и въпреки това може да причини огромни щети. Постоянното избягване и бързите атаки са неговият стил на игра. Вероятно е за предпочитане опитните играчи да използват този клас, тъй като е доста трудно да избегнат много атаки в For Honor.
  • Хибрид - този клас е един от най-трудните за овладяване в играта. Той комбинира всички предишни класове, което е доста удобно. Но управлението на тези знаци е сравнително по-трудно от останалите три класа. Ако обаче можете да се научите да контролирате този титан, ще бъдете един от най-ценните сътрудници в екипа.

За да започнете, просто се опитайте да свикнете с класовете в играта и след това се опитайте да ги изберете в зависимост от вашия екип, тъй като без отбор определено ще бъдете победени. Само за екипната работа, ще говорим по-нататък.

Не бъди самотен вълк

Тъй като For Honor е мрежов проект в по-голяма степен, просто не можете да направите без екипна работа. Ако си изградите герой и постоянно се качвате по вражески саби, то това просто ви гарантира смърт. И ако сте много отчаяни и горещи на главата си, тогава ще замените и своя екип. Винаги си съдействайте със съотборниците си, обмислете всеки ваш ход и победата ще бъде в джоба ви.

Не сте стъклени

Някои играчи по някаква причина остават с впечатлението, че могат да бъдат унищожени буквално с едно попадение или убождане с меч. В някои условия това може да се направи, но е доста трудно. В повечето случаи, ако сте нарязани или ударени, просто губите някакъв процент от здравето си. И, честно казано, можете да издържите доста удари, въпреки че това вече зависи от класа. Не се страхувайте да атакувате и атакувате, в противен случай ще бъдете постоянно доминирани.

Персонализирането е важно

В повечето съвременни онлайн проекти персонализирането на вашия характер се свежда до прости козметични промени. Можете да промените външния вид на своя герой до неузнаваемост, но това едва ли ще ви даде предимство пред останалите играчи. Но в „За чест“ всичко е малко по-сложно. Чрез персонализиране на героите можете буквално да промените техните характеристики в играта, което вече е много по-добро от обикновената „козметика“. Така че не бъдете мързеливи да се задълбочите в редактора и да персонализирате героите си, тъй като това определено ще ви даде известно предимство.

Гледайте околната среда (част втора)

Има още един аспект за околната среда, за който може би си заслужава да се говори. Когато се окажете в разгара на битките, е доста трудно да различите някого сред тълпата на NPC (да, в играта има мафиоти). Това е трудно да се направи дори като се има предвид факта, че имената и баровете за здраве на реални играчи могат да се видят над главата им. Следователно ще трябва да бъдете двойно предпазливи в смисъл на воин, в противен случай ще бъдете лесно убити. Но дори и да сте успели да забележите някаква „хитра лисица“ сред тълпата, малко вероятно е да можете да видите от коя страна ви маха.

Приятелски огън

Ако сте играли много мрежови игри, вероятно вече знаете какво означава „Friendly Fire“. Тази концепция означава, че можете да нараните съотборниците си. За честта има и „Приятелски огън“ и затова бъдете изключително внимателни, когато размахвате шевове, рязане и смачкване до лицата на вашите сътрудници, в противен случай куп домати ще полети във вашата посока от тях. Това е особено вярно в ситуации, в които вие и вашият другар се срещнахте с друг противник или група врагове.

Контролерът е добре дошъл

Да, For Honor има поддръжка на клавиатура / мишка, но много играчи се оплакват, че да го играете по този начин е просто невъзможно. Тоест контролът от геймпада се прави много по-удобно, което не е изненадващо. Така че, ако играете за Honor с компютър, тогава най-доброто решение би било да се прехвърлите на геймпад. Няма да кажем, че е невъзможно да играете на Honor с K / M, някои играчи ще го намерят още по-удобно, но контролерът все още е добре дошъл.

Интересни Статии