Ръководство Nioh Complete Edition: как да коригирате грешки, бъгове, сривове, черен екран, неправилно съотношение на аспектите и много други

Nioh, пусната по-рано тази година в PS4 играта от Team Ninja, за изненада на мнозина, всички успяха да стигнат до платформата на PC, което е добра новина. Ако отдавна сте запознати с процеса на пренасяне на такъв проект на персонални компютри, трябва да знаете, че окончателното им качество на продукцията е в най-добрия случай задоволително (въпреки че има някои изключения).

Nioh Complete Edition е доста добър порт от конзолите, но някои играчи срещат проблеми като сривове, грешки, грешки, черни екрани, неправилни пропорции и много други. В тази статия ще разгледаме тези проблеми и ще се опитаме да ги отстраним. Преди да преминем към тях, трябва да ви запознаем със системните изисквания на Nioh Complete Edition на компютър. Веднага трябва да предупредите, че играта е доста взискателна към хардуера!

Системни изисквания на Nioh Complete Edition

Минимални системни изисквания

 • ОС: Windows® 10 64bit, Windows® 8.1 64bit, Windows® 7 64bit
 • Процесор: Intel® Core ™ i5 3550 или по-нова версия
 • RAM: 6 GB RAM
 • Видеокарта: NVIDIA® GeForce® GTX 780 VRAM 3GB или по-висока AMD Radeon ™ R9 280 VRAM 3GB или по-висока
 • DirectX: Версия 11
 • Мрежа: широколентова интернет връзка
 • Дисково пространство: 80 GB
 • Звукова карта: 16-битов стерео, възможност за възпроизвеждане на 48KHz WAVE файлове

Препоръчителни системни изисквания

 • ОС: Windows® 10 64bit, Windows® 8.1 64bit, Windows® 7 64bit
 • Процесор: Intel® Core ™ i7 4770K и по-нова версия
 • RAM: 8 GB RAM
 • Видеокарта: NVIDIA® GeForce® GTX 1060 VRAM 6GB или по-висока AMD Radeon ™ R9 380X VRAM 4GB или по-висока
 • DirectX: Версия 11
 • Мрежа: широколентова интернет връзка
 • Дисково пространство: 80 GB
 • Звукова карта: 16-битов стерео, възможност за възпроизвеждане на 48KHz WAVE файлове

Както можете да видите, за да играете на Nioh Complete Edition ще трябва да имате доста мощен компютър, особено за вашата видеокарта. Така че, ако сте убедени, че вашият компютър е достатъчно мощен, тогава да преминем към основната част на този материал - решаване на технически проблеми с Nioh Complete Edition.

Поправете проблеми с Nioh Complete Edition на компютър

Nioh Complete Edition се срива

Заминаването на игри на компютъра вече е често срещано явление и за съжаление Nioh Complete Edition също страда от този проблем. Този нов продукт може да се срине както при първоначалното стартиране, така и по време на игра. И така, как да се излекува тази болест?

В повечето случаи можете да поправите сривове в Nioh Complete Edition, като инсталирате най-новите драйвери от производителя на чипа на видеокартата в системата или като поставите играта в режим на прозорец. Отидете на официалния уебсайт на Nvidia или AMD, изтеглете и инсталирайте най-новите драйвери за вашата видеокарта. Режимът на прозореца е доста прост за задаване в графичните настройки на играта.

Също така, някои потребители твърдят, че Nioh Complete Edition може да се срине поради MSI AfterBurner, работещ във фонов режим. Ако използвате този софтуер, не забравяйте да го деактивирате, преди да стартирате Nioh Complete Edition.

Nioh Complete Edition - Черен екран

Черният екран е класически проблем за всички компютърни игри и Nioh Complete Edition също страда от него. Някои играчи твърдят, че са успели да се отърват от черния екран в Nioh Complete Edition, като поставят играта в режим с прозорци. Това може да стане с помощта на комбинацията клавиши alt + Enter.

В допълнение, черният екран в тази игра може да бъде причинен от неправилно зададена резолюция за вашата система. Например, вие задавате разделителната способност за себе си по-висока от поддръжката на вашия монитор. Ако всичко е наред на работния плот, тогава в приложения за цял екран могат да възникнат проблеми. Опитайте да настроите разделителната способност да съответства на вашия монитор и след това отново стартирайте Nioh Complete Edition.

Nioh Complete Edition - неправилно съотношение / разтегнато изображение в 16:10

Друг проблем с Nioh Complete Edition на персонални компютри е неправилното показване на изображението в съотношение 16:10. За щастие, в момента вече има известен начин да се отървете от разтягането на изображението, обаче, след като го използвате, ще видите черни ленти отстрани на екрана. Ако се съгласите на такава жертва заради съотношението на картината - следвайте стъпките по-долу.

Ако използвате графичен ускорител на Nvidia, отворете контролния панел на Nvidia и отидете на секцията „Регулиране на размера и позицията на работния плот“. След това поставете отметка в квадратчето до „Формат на изображението“ и изберете „Мащабиране - GP“ в падащото меню. Също така поставете отметка в квадратчето до опцията „Замяна на режима на увеличение, зададен за игри и програми“.

Стартирайте играта чрез стартовия панел в библиотеката на Steam и изберете резолюцията, която ще бъде най-близка до съотношението на страните 16:10. Не забравяйте, че режимът на дисплея "High" е 4K, а "Medium" - 1080p. Това трябва да намали разтягането на картината в Nioh Complete Edition.

Nioh Complete Edition - ниска производителност / нисък FPS

Някои играчи се оплакват от доста ниската честота на кадрите в Nioh Complete Edition. Припомняме ви, че Nioh на PC е доста взискателен проект, който минимално изисква потребител на компютър да използва GTX 780 за игра, което е далеч от най-слабата графична карта. За да играете с висока разделителна способност с високи графични настройки, ще трябва да имате поне GTX 1060.

Уверете се, че на вашата система са инсталирани най-новите драйвери за вашата видеокарта. Повярвайте ми, понякога инсталирането на нова версия на драйвери може да доведе производителността на съвсем различно ниво. Плюс това, не забравяйте, че играта на игри като Nioh Complete Edition е изключително на дискретни графични ускорители, а не на интегрирани.

В допълнение към това, уверете се също, че по време на стартирането на Nioh Complete Edition вашата система не е заета да работи с други ресурси, интензивни процеси във фонов режим. Например, изтеглянето на нещо с помощта на Utorrent може значително да намали производителността на системата. Уверете се, че всичките ви ресурси са посветени на работата с Nioh Complete Edition.

Nioh Complete Edition - няма проблеми със звука / звука

Някои компютърни плейъри се оплакват от липсата на звук в Nioh Complete Edition или от някои проблеми с него, например скърцане, дрънкане, изкривени или нискокачествени аудио игри и други неща, не по-малко неприятни за слуха.

На първо място, изключете от компютъра всички периферни устройства, които може да са звуково устройство, с изключение на основното звуково устройство, например високоговорители или слушалки. Уверете се също, че сте задали правилния звуков формат в настройките на устройството. Отидете на свойствата на вашето аудио устройство, след което преминете към раздела "Разширени". Задайте формата на "24 бита, 480000 Hz (Студио запис)" или "24 бита, 960000 Hz (Студио запис)".

Ако проблемите със звука в Nioh Complete Edition все още ви притесняват, трябва да опитате да актуализирате драйверите за вашата звукова карта. Това може да се направи съвсем просто в диспечера на устройства: отворете мениджъра, намерете вашето звуково устройство, щракнете двукратно върху него, отидете на раздела „Драйвер“ и кликнете върху бутона „Актуализиране ...“ и тогава системата ще се погрижи за всичко.

Nioh Complete Edition - Дълги изтегляния

Ако имате дълги изтегляния в играта, препоръчваме ви първо да проверите натоварването на вашия диск, особено ако това е твърд диск. Уверете се, че ненужният софтуер, който не ви е необходим в даден момент, не работи на заден план. Ако изтеглянията са наистина лоши и ситуацията не се променя, препоръчваме ви да обърнете внимание на състоянието на вашия хардуер.

Интересни Статии