Ръководство Metal Gear Survive: Съвети за начинаещи

Преди няколко дни, следващата игра от легендарната шпионска серия - Metal Gear Survive, излезе в продажба. Заслужава да се отбележи, че франчайзът, благодарение на старанието на Конами, промени курса си: буквално се превърна в ужас за оцеляване с зомбита. Някои играчи са изключително объркани от такава рязка промяна, докато други кипят от ярост към разработчика / издателя, представен от Konami.

Независимо от това, нека не навлизаме в общественото мнение за играта, а да поговорим за нейната механика и други аспекти. Metal Gear Survive е игра на ужасите за оцеляване, както посочихме. Само по себе си този жанр никога не е бил особено прост: някои играчи изпитват малки проблеми, когато се опитват да се задълбочат в такива игри. В тази статия ще се опитаме да изясним за вас някои от механиката на играта в Metal Gear Survive: изравняване, събиране на ресурси, глад и др.

Съвети за начинаещи в Metal Gear Survive

В Metal Gear Survive ще трябва постоянно да оставате в движение, да събирате различни предмети, за да подобрите атрибутите, да задавате различни капани за противници и други защитни структури, за да увеличите шансовете си за победа. Нека да видим как всичко работи.

Как да задоволим глада и жаждата в Metal Gear Survive

В Metal Gear Survive трябва да оцелеете и следователно играта притежава истинската механика на глада и жаждата. За да задоволят тези огромни човешки потребности, играчите ще трябва да събират запаси от храна и вода, които могат да бъдат разположени навсякъде.

Това е случайно място, което ще ви накара да се изкачите при тяхното търсене във високи планини, изоставени селища и просторни полета. Необходимо е постоянно да следите дали имате достатъчно запаси от храна и вода, в противен случай ще умрете не от ръцете на зомбита, а от пренебрегване на прости човешки нужди.

Как работи системата за занаяти в Metal Gear Survive

Занаятчийската система в Metal Gear Survive е от голямо значение, тъй като с нея играчите могат да подобрят или модифицират своя арсенал от оръжия и оборудване, за да бъдат по-ефективни на бойното поле. Също така си струва да се отбележи, че за да създадете някои пушки, ще трябва да разглобите други за части.

Наред с други неща, играчите могат да надстроят пейката си за оръжие до по-напреднало ниво, с което можете да създавате по-добри неща. Това подобрение е достъпно само когато вашият герой достигне определено ниво.

Също така си струва да споменете, че не се страхувате или мързелувате да изпълнявате мисии на трети страни. Струва си да го направите просто защото в тези мисии можете да намерите ценни предмети под формата на нови оръжия, войници за набиране и други полезни неща, които определено ще ви трябват по време на играта.

И най-важното е, че всички ресурси и материали, които получавате, ще помогнат в развитието на вашата база, която има също толкова важна роля, отколкото в MGSV: The Phantom Pain. Развивайки го, можете да отворите различни институции, например за разузнаване, разработване на полезни оръжия, модификации за него и т.н.

Съвети за мултиплейър

Помислете за всеки ваш ход! Пестенето на боеприпаси е невероятно важно по време на притока на вълни от противници, тъй като получаването му е изключително трудна задача. Възстановяването на боеприпасите ще изисква да създадете барут върху оформлението, достъп до който ще получите само ако мисиите са завършени. Като алтернатива можете да получите други оръжия между вълните, за да ги използвате по-късно в играта.

Комплект нива - Energy Kuban

Можете да увеличите нивото си както в един играч, така и в мултиплейър с помощта на Kuban Energy, която е основната валута в света на Metal Gear Survive. Кубан се получава директно по време на различни мисии.

Metal Gear Survive също има малка добавка от RPG елементи: увеличавайки нивото на своя герой, получавате специални точки за умения. Можете да приложите тези точки за умения, за да подобрите един от вашите атрибути: Сила, здраве, сръчност и издръжливост. Тези атрибути ще ви позволят да увеличите максимално щетите, на които героят претърпява, ще подобрите неговата мобилност в битка, а също и да увеличите количеството пренесено тегло, което, разбира се, ще увеличи шансовете за оцеляване.

Интересни Статии