Ръководство Масов ефект: Андромеда: Съвети за начинаещи

Фактът, че Mass Effect: Андромеда, така да се каже, „погрешен“, сега се подрежда в детайли просто не е мързелив - от спорове за анимация на лицето до изненадващо ниски оценки на последната игра в епичния научнофантастичен франчайз от Bioware.

Под всичко това обаче е златна среда, в която можете да се влюбите, но трябва да копаете малко, за да стигнете до нея. Остава да разчитаме на кръпки, актуализации и всякакви допълнения към тази игра.

Ако планирате да скочите на борда на Hyperion Ark и да се насочите към галактиката Andromeda, трябва да знаете някои неща за системите за игра и механиката на най-новия Mass Effect. С това ръководство ще направите живота си в нова и враждебна галактика по-опростен, а също така можете да изгладите някои доста груби кътчета на Андромеда.

Забравете за страничните мисии на Еос - напуснете планетата възможно най-скоро и се върнете по-късно

Mass Effect Andromeda не прави никакви намеци тук, но веднага щом приключите бизнеса си със Vault on Eos, ще започнете да изчиствате атмосферата на това невероятно досадно излъчване, което обхваща по-голямата част от картата. Това не става веднага. Ще трябва да се разходите малко по важна мисия, за да започнете. Но щом рад-заплахата изчезне, можете да проучите почти цялата карта, без да си причинявате постоянни щети от радиация.

Не се занимавайте с борбата с радиацията в опит да завършите всички странични задачи на Eos при първото кацане на него. Излъчването на планетата е само за да ви спре в ранен етап на играта, а не да предостави някакъв вид тест. Някои от мисиите могат да бъдат завършени, но е по-добре да ги игнорирате.

Все още ще има допълнителни мисии за Eos в бъдеще, така че не се притеснявайте за това. Не летете там, докато не се натрупат повече мисии там и след това се върнете. И в началото на играта - просто излетете. Освен това играта става много по-добра след Еос.

В началото не се тревожете за изследвания и изработка.

Не е нужно наистина да правите изследвания или да изработвате оръжия и броня в Mass Effect Andromeda, но ако все още ще го правите, по-добре е да изчакате малко, за да разберете от какво точно се нуждаете.

Причината за този съвет е, че изработването на материали и изследователски пунктове е доста бърз ресурс. Така че, ако харчите толкова трудно спечелена валута за отваряне на десетки някои неща на ниско ниво, тогава в бъдеще ще трябва да се потите много, за да получите точките, които ще ви трябват за неща на високо ниво в края на играта.

Това важи особено за всичко на екрана на изследванията на Млечния път. Точките за тези изследвания са най-трудните за получаване, но именно там можете да намерите най-известните оръжия от Вселената на Mass Effect.

Можете да намерите по-голямата част от оборудването от менюто на занаятите под формата на плячка или да я вземете от магазините, така че няма смисъл да харчите тези точки веднага. Смисълът на изработката е, че прилагате уголемяване към създадени обекти. Изработените, допълнени оръжия от пето ниво ще бъдат по-добри от същия пистолет, получен по други начини, и вие ще решите в кои конкретни аспекти.

Друга причина да се върнете към изследването по-късно е, че всички тези менюта ще ви станат много по-разбираеми и няма да ви причинят негодувание. Оставете идеята за изработка за по-късно и се върнете по-късно.

Прекарайте разумно точките си за умение за съвпадение на умения и способности

Много е важно да разберете напълно как работи страницата с умения. Ако има кръгла икона до умение, това е активно умение. А това означава, че той ще заеме един от вашите слотове за захранване във всеки от профилите и може да се приложи с натискането на един бутон.

Уменията за триъгълник са пасивни умения, които ви дават постоянен активен привърженик. За да увеличите максимално характера си, е по-лесно да вземете няколко три добри умения, отколкото да започнете да се намесвате във всичко. Изпомпвайте трите основни активни умения, използвани в играта, и след това поставете всички останали точки в пасивните способности, които ще поддържат вашия стил на игра.

Вашите активни сили също трябва да бъдат идеално пригодени една за друга. Добре е да имате две умения за провеждане на комбинация на противника и едно за попълването му. Можете да прочетете повече за тази система в описанието на уменията.

Отделете себе си на няколко умения и профили.

На хартия в Mass Effect Andromeda имате възможност да променяте играта (профили) в движение, точно както в мултиплейър игра, което дава възможност да не ходите на цикли по един начин. Но в действителност с такова разпределение само се влошавате. Огромно количество точки се изразходват за изпомпване на умение от неговата основна сила до много по-мощна версия на него на шесто ниво. Да притежаваш две или три умения на шесто ниво е много по-смъртоносно парти от това да имаш дузина умения на второ ниво.

В резултат на това, ако се опитате да отключите всички профили, тогава ще прекарате завинаги изпомпвайки всеки от тях, така че бонусът им да има поне някаква полза за вас.

Препоръчваме ви да вземете един от смесените профили, например Vangard или Sentinel, и да инвестирате в два от трите вида способности (Combat, Technique и Biotic). Вземете три активни способности в избраните от вас две дървета на умения, свържете ги максимално и в същото време изразходвайте записаните точки върху пасивните способности на вашите умения.

Ако не харесвате вашата конструкция, тогава можете да отидете до станцията за нулиране на Bure, която се намира в Medotsek на партера.

Опитайте ново оръжие, преди да продадете старо

В Mass Effect Andromeda има огромно количество оръжия и всички те са различни един от друг, дори и вътрешнокласни. Не става дума дори за различното тегло, капацитета на клипа или за нанесените щети. Някои от тези пушки наистина се контролират различно един от друг и в същото време произхождат от едно и също семейство.

Например в играта има пушка за нападение, която отнема известно време, за да се загрее, след като дръпнете спусъка. След това тя стреля с кратък спукване, след което отново трябва да се загрее. Това не е точно това, което очаквате от оръжие от щурмова класа, нали?

Тъй като не можете да смените екипировката си по време на мисията, е малко вероятно да искате да се биете с шефа и силно защитаваните опоненти, само за да разберете, че оръжието ви е напълно безполезно.

По-добре е да разглобявате оборудването, а не да продавате

Въпреки че в Mass Effect Andromeda няма толкова кредити, колкото в предишните игри Mass Effect, те все още са напълно достатъчни благодарение на различни предмети за боклук, които ви попадат на пътя. Те не заемат място в инвентара и могат лесно да се продават с едно щракване в магазините. Вярно е, че някои хардкор фенове може да искат да прочетат имената и описанията на тези елементи, за да започнат, тъй като те могат да съдържат препратки и великденски яйца.

В допълнение към този боклук има вашето оборудване и може би е по-добре да го държите у дома, отколкото да го продавате. Щом се възползвате от предишния съвет и решите съдбата на оръжието, вместо да продавате, отидете в инвентара си и използвайте една опция, за да го разглобите.

Пушки, броня и подобрения към тях - всичко това са разглобени неща, които ще ви дадат допълнителни ресурси за използване в занаятите. И тъй като някои занаятчийски ресурси са доста трудни за намиране, тогава разглобяването на всеки намерен предмет е разумно решение.

Като бонус можете да разглобявате нещата директно по време на мисията и ресурсите от разглобените неща няма да заемат място в инвентара. Така че това е чудесен начин да освободите малко място в инвентара по време на мисията, ако го пропуснете за намерени предмети.

Не забравяйте за теглото на оръжието, когато го повдигате

Когато обновявате Ryder, можете да носите повече оборудване. Максимум можете да носите четири вида оръжия и четири вида консумативи. Може и бихте искали да се заредите максимално с всички пушки, но не бива да правите това по-добре.

Ветераните от Mass Effect знаят, че теглото има значение. Всяко оръжие идва със собствено тегло и колкото по-тежко е вашето оборудване, толкова по-дълго ще се презареждат уменията ви. Така че всичко е просто: ако искате повече умения, ще имате по-малко оръжия. И обратно.

Честно казано, не ви съветваме да се зареждате с пушки, тъй като именно вашите способности правят битката в Mass Effect толкова задоволителна. Затова изберете разумно оръжията си и не забравяйте, че някои подобрения на пушките могат да ги направят по-тежки или по-леки.

Не забравяйте за мелето и консумираните вещи

Една от основните иновации в Andromeda е слотът за оръжия за близките, в който тези оръжия могат да бъдат оборудвани. Започвате с омни инструмент, но най-добре е да не забравяте за подобряването на този аспект на инвентара си. Ще намерите нови меле оръжия под формата на плячка или занаятчийски предмети. Това могат да бъдат както по-мощни омни инструменти, така и елементарни мечове, чукове или други оръжия.

Например мечът на Azari е най-доброто оръжие в играта. Андромеда разполага с тонове различни оръжия за меле. За биотиката например е абсолютно невероятно и невероятно разрушително. Най-просто казано, мелето си заслужава времето, особено в профили, които насърчават тази „интимност“. Профилът на Уангард осигурява гигантски бонус от меле на високи нива, което естествено ще направи оръжията много по-опасни.

Консумативите (или просто консумативите) замениха много от класическите умения за Mass Effect във всички класове. Тук можете да намерите разпадащи се, крио- и запалителни касети, както и други полезни бонуси, включително бързо увеличаване на здравето и предпазване от максимума, ако сте в доста „горещо“ място или в опасна за живота среда, в която например, цари радиация. Те не влияят на теглото ви, затова ги вземете колкото е възможно повече, отключете допълнителни слотове на бура и ги използвайте по-често, тъй като те могат да завъртят ожесточена битка във вашата посока.

Носете нещо, което може да пробие щитове

Щитите са спасител за вас и вашите съюзници в Mass Effect Andromeda, но те също са главоболие, когато се използват от противниците. Точно като вас, враговете могат да презареждат щитовете си и те могат и ще избягат и да се скрият, доста бързо.

Играта има специални умения за унищожаване на щитове, така че може да искате да превключвате профили при среща с определени екранизирани лоши момчета. Но като цяло оръжията за бързо огнестрелно оръжие като SMGs или щурмови пушки са най-добрият начин за борба с щитове.

За най-ефективно унищожаване на „защитници“ ви препоръчваме да купувате сравнително евтини разпадащи се патрони. Просто ги изяждат живи. Унищожете щита, след което преминете към тежко оръжие, за да завършите. Подпалете shchitoviks или нанесете непрекъснати щети върху тях, което ще доведе до упадъка на щитовете.

... и не забравяйте да носите нещо срещу бронята

Бронята е по-малко досадна в сравнение с щитовете в Андромеда, но все пак е доста дяволски силна. Бронята е представена в играта от жълта лента за здраве, за разлика от червеното здраве и синия щит.

Бронята е противоположната на щитовете, т.е. неща, които работят добре срещу щитовете, работят лошо срещу бронята и обратно. За да нанесете максимални щети на бронята, използвайте оръжия с ниска скорост на огъня, например пистолети с голям калибър или пушки. Огневите способности като огнеметър също са подходящи за унищожаване на броня.

Отново тук са подходящи и консумативи, ако всичко останало откаже да работи. Крио и запалителни патрони са идеални за унищожаване на досадната броня.

Борбата вече е по-гъвкава

Оригиналната трилогия за Mass Effect с времето става все по-фокусирана върху схватките зад приютите. Въпреки че Mass Effect: Andromeda има механика за прикритие, вашият основен подход за борба трябва да бъде по-„пъргав“, така че свикнете с него.

Приютите тук не представляват активна система, в която трябва да натиснете бутон, за да се наведете над нещо. В Андромеда те са динамични. Веднага щом се приближите до заслона, Райдър естествено ще приклекне зад него. Насочването около заслона и огъня ще работи както очаквате от тази позиция. Здравето, щитовете и биотичните бариери се възстановяват по-бързо, когато сте в убежище, така че те ще бъдат полезни за вас в случай на падане на щитове и в опасна ситуация.

Също така трябва да сте готови да се движите доста често. Нов пакет за скокове и различни движения за избягване - това са всички основни промени във формулата Mass Effect, които ви дават максимална мобилност, което не беше възможно в предишните игри. В идеалния случай ще трябва да бъдете постоянно подвижни в битките, да използвате деши, за да заобиколите противниците и да отидете при тях от фланга. Не забравяйте, че някои способности помагат при движение или могат да презаредят щита ви без подслон. Затова използвайте неща, умения и профили, които ще поддържат вашия стил на игра.

Разходете се по Borax и Nexus, след като завършите основните мисии на историята

Това е стара новина за ветераните от Mass Effect, но това е задължително условие в RPG за Bioware, така че не забравяйте да проверите важните NPC, след като завършите големи мисии на историята или откриете нова планета.

Много разговори с вашите другари са блокирани по време на преминаването на основната история, така че ако искате да отключите тези мисии чрез лоялност или задълбочена романтика, след това ги проверявайте редовно. Понякога различни съобщения за Бурята ще показват нови развития, но не винаги. Затова посетете всеки член на вашия екипаж между мисиите. Никой няма да спи с вас, ако забравите да говорите с тях.

Трябва също да се върнете към Nexus и да се разходите през основните зони на това място. Дори и да мислите, че сте проучили напълно местоположението, нови странични мисии се появяват там през цялото време и ще си спестите много време, като ги съберете всички наведнъж и завършите при първото посещение, вместо да летите обратно два или три пъти по време на мисиите според вашите quest дневник по-късно в играта.

Подобрете Nomad и се научете да го управлявате правилно

New Nomad (вашият SUV) има няколко нови трика в ръкава си в сравнение със Old Nomad, но въпреки това все още е възможно да се забиете в пропуските или да се забиете на опасни склонове, ако не внимавате.

Ако намерите Номад уморителен (или го обичате, но искате той да е още по-добър), не забравяйте да развиете подобрения в изследователския център. Както в посоченото място, можете да получите куп чертежи, като говорите с NPC на ангарския инженер на базата на бунтовниците, веднага след като преминете по основния квест. Най-полезните ъпгрейди подобряват ускорението и дават задвижване на шест колела, дават възможност за смяна на сцеплението, както и бонус към щита при излизане от автомобила.

Възползвайте се от усъвършенстваните възможности на Nomad, научете се как да превключвате между основното и шест колелото, да включвате и изключвате сцеплението и как да използвате ускорение и скок. По принцип проверете настройките си за управление. Можете дори да включите и изключите фаровете, което е безполезно при пътуване из планината, но все пак приятно докосване.

Също така, винаги търсете подобрения за Nomad, след като намерите нов магазин със стоки. В тях можете да намерите куп интересни неща за вашия транспорт.

Интересни Статии