Ръководство Far Cry 5: как да поправите черен екран, сривове, грешка 000001 и така нататък

В календара на 27 март - Far Cry 5 излезе на пазара и много играчи отидоха в онлайн магазини или услуги за дигитална дистрибуция, за да закупят копие на тази игра. Въз основа на отзивите за Steam, можем спокойно да преценим, че Far Cry 5 се появи като доста добра игра и доста добре оптимизирана, тъй като работи задоволително в повечето хардуерни конфигурации.

Въпреки това, няколко издания на модерна игра могат да бъдат абсолютно гладки. За съжаление, някои играчи твърдят, че са срещнали редица проблеми при пускането на Far Cry 5 или точно по време на игра. Например, много играчи просто не можеха да стартират нова част на Far Cry. Други срещнаха грешка 000001 и съобщение, че техният компютър не отговаря на минималните системни изисквания. Наред с други неща бяха забелязани черни екранни съобщения.

В тази статия сме събрали решения за горните проблеми и не само. Преди обаче да продължим да ги разглеждаме, трябва да се запознаете със системните изисквания за Far Cry 5. Повярвайте ми, те ще имат ключова роля в решаването на един от проблемите.

Системни изисквания Far Cry 5

Минимални системни изисквания

 • ОС: Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (само 64-битови версии)
 • Процесор: Intel Core i5-2400 @ 3.1 GHz или AMD FX-6300 @ 3.5 GHz или еквивалент
 • Памет: 8 GB RAM
 • Видеокарта: NVIDIA GeForce GTX 670 или AMD R9 270 (2 GB VRAM със шейдъри 5.0. Версия)
 • DirectX: версия 9.0c
 • Мрежа: Широколентова мрежа
 • Съхранение: 40 GB свободно пространство

Препоръчителни системни изисквания

 • ОС: Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (само 64-битови версии)
 • Процесор: Intel Core i7-4770 @ 3.4 GHz или AMD Ryzen 5 1600 @ 3.2 GHz или еквивалент
 • Памет: 8 GB RAM
 • Видеокарта: NVIDIA GeForce GTX 970 или AMD R9 290X (4 GB VRAM със шейдъри 5.0. Версия)
 • DirectX: версия 9.0c
 • Мрежа: Широколентова мрежа
 • Съхранение: 40 GB свободно пространство

Както можете да видите, играта няма да изисква от вас невъобразимо мощно желязо. Плюс това, както вече казахме, Far Cry 5 е изключително добре оптимизиран, така че имате всички шансове да го играете на по-слаб хардуер, въпреки че това не се препоръчва.

По един или друг начин, като се уверите, че не трябва да имате проблеми с изискванията, нека сега да разгледаме решения за такива проблеми като черен екран, замръзвания, сривове, грешка 000001 и повече в Far Cry 5.

Ръководство за решаване на проблеми Far Cry 5

Far Cry 5 - черен екран

Някои от играчите съобщиха, че при пускането на своето копие на Far Cry 5 се натъкнаха на черен екран. Този проблем далеч не е нов за PC плейърите - той обикновено се решава чрез инсталиране на нови версии на необходимите библиотеки, които идват с играта, актуализиране на драйвера за графичния ускорител и други подобни.

Както стана ясно обаче, проблемът под формата на черен екран във Far Cry 5 възниква по вина на програма като MSI Afterburner. Ако използвате този софтуер за наблюдение на вашата производителност или, например, за овърклок на вашата видеокарта, препоръчваме ви да опитате да затворите MSI Afterburner и да видите дали Far Cry 5 се стартира нормално или не.

Far Cry 5 - грешка 000001

Друг доста често срещан проблем, с който се сблъскват много потребители, е грешка 000001. Освен самата грешка, тя идва и със съобщение, в което се посочва, че вашият компютър не отговаря на минималните системни изисквания. Особено често собствениците на процесори AMD Phenom II се оплакват от този проблем.

За съжаление, разработчиците приложиха някакво ограничение или проверка на хардуерно ниво в играта. Въз основа на това можем да заявим следното: собствениците на процесори AMD Phenom II и други с подобен набор от инструкции няма да могат да изпълняват Far Cry 5 на своите компютри.

Струва си да се отбележи, че това не е първият път, когато липсата на каквито и да било инструкции за процесора е блокирал пътя на геймърите да получат нуждата от игра, която им е необходима. Въпреки това, с течение на времето, разработчиците на такива игри пуснаха пачове, за да не оставят купувачите на своите продукти зад борда. Може би Ubisoft ще пусне и подобен кръпка. Независимо от това, в момента трябва да оставите играта само за по-късно или да поискате възстановяване, ако е възможно.

Интересни Статии