Ръководство Far Cry 5: бойни стилове и достъпни оръжия

Far Cry винаги е била една от най-популярните игри на стрелец. Far Cry 5 не е променил жанровата си принадлежност - все още е отличен стрелец, който ще изпълни скучните ви вечери с тонове забавления. В тази статия ще разгледаме всякакви стилове на игра и оръжия на Far Cry 5.

Бийте се в Far Cry 5

Въпреки факта, че Far Cry 5 се позиционира като стрелец, в него можете да намерите куп различни механики, които могат да ви помогнат в битката срещу много противници. Например, в Far Cry 5 механиката на скритите убийства и близкия бой са от голямо значение. Освен това играта разполага и с впечатляващ арсенал от огнестрелни оръжия. Като цяло няма да ви е скучно в окръг Хоуп.

тайна

Някои играчи предпочитат да се измъкнат от проблеми по тих начин - в Far Cry 5 имате и тази опция. Прибирайки враг неоткрит, можете да извършите тайно убийство с меле оръжия. Струва си да се отбележи, че можете да извършите тайно убийство дори и след като бъдете забелязани, но само в изключително кратко време след откриването. Освен всичко друго, можете да извършите и прикрити убийства на тежко бронирани противници, така че не се страхувайте да ги приближите отзад.

Разбира се, механиката на стелт може да се използва и за спестяване на амуниции. Забелязахте, че нямате нищо в бандилера? Няма значение, в повечето ситуации можете да пробиете противници напълно незабелязано. Специална скала, която се появява до погледа ви в средата на екрана, ще ви помогне да проследите степента на скритост. Като цяло всичко е доста удобно и просто.

Също така, не забравяйте, че можете да подобрите способностите си и да придобиете умение за скрито елиминиране на няколко противници наведнъж, което несъмнено ще ви помогне да излезете победител от доста трудни ситуации. Освен това, докато изпомпвате умения, разстоянието от извършване на скрито убийство също ще се увеличи.

Не всички играчи обаче са еднакво добри в стелт. Въпреки това, не си струва да се притеснявате, тъй като можете да предадете играта с картечница в готовност - пълна свобода на действие (в рамките на разума, разбира се). Понякога някаква част от играта е по-лесна за преминаване тайно, но от вас зависи да решите.

ръкопашен бой

Ако сте играли само в Far Cry 3 или Far Cry 4, то следната механика ще бъде доста неочаквана за вас - истинско меле най-накрая се появи в петата част на франчайза. Мелето в поредицата успя да се появи отново в Far Cry Primal, където трябваше да играеш ролята на примитивен човек. Съответно, в онези дни огнестрелно оръжие не е имало, така че разработчиците трябваше да въведат много играчи за меле в играта.

Цялата тази механика мигрира към Far Cry 5 - и сега можете не само да стреляте от различни оръдия, но и да биете черепите на противниците с лопати, пръчки и тръби. Достатъчно е да вземете например лопата, да я изберете в колелото на оръжие - и тя се втурна. Освен всичко друго, близките оръжия ще ви бъдат полезни с прикрита елиминация или с цел да се биете с врага отблизо.

Разбира се, имате възможност да изпомпвате меле, за да се справите по-ефективно с всички видове врагове. Препоръчваме да се стремите към главата си, за да нанесете възможно най-голяма вреда. Доста добро оръжие за меле е малко нокти.

огнестрелни оръжия

Far Cry 5 е стрелец. Логично е, че в игра от този жанр ще трябва да прекарате много време, надничайки пред погледа на пистолета си. В Far Cry 5 можете да намерите буквално цял арсенал от различни огнестрелни оръжия: пистолети, автомати, пушки за щурм, снайперски пушки, гранатомети, гранатомети, огнестрелни снаряди и много други.

Можете лесно да персонализирате всички тези оръжия, както и да усъвършенствате уменията, свързани с притежаването на оръжия. Всеки пистолет има свой набор от перки, например за намаляване на времето за презареждане, увеличаване на наличното количество боеприпаси, подобряване на точността при стрелба от бедрата и други подобни.

Взривни вещества и хвърляне на оръжие

В допълнение към огромен арсенал от огнестрелни оръжия, в Far Cry 5 можете да намерите и всички видове експлозиви, които ще ви помогнат да се справите с противниците в пилотската кабина на бронираните или въздушните превозни средства. Например, ракетните установки ще се справят отлично с тази задача. Също така в играта има C4 експлозив, с който можете да създавате различни капани за патрули или засади на пътя.

Димните бомби са друг вид експлозив, присъстващ в играта. Разбира се, с помощта на димни бомби можете да създадете за себе си временен подслон от вражески очи. Като цяло е много удобно и просто. Относно експлозивите - трябва да запомните две неща за него: експлозивите могат да ви наранят, когато те избухнат в непосредствена близост до вашето местоположение (логично), и той има тенденция да свърши бързо, така че трябва да го изработите, като използвате необходимите за това материали.

Примамките са изключително важни предмети, необходими за риболова, както и за привличане на вниманието на някои представители на култа към Едемската порта, които се изпомпват с лекарството Whim. Сложете стръвта, изчакайте врага, който е напуснал групата си, и след това се отървете от него чрез тайно убийство. Ето един малък трик за вас: хвърлете стръвта за култовата близост до някое агресивно животно - те ще започнат да се бият помежду си.

Също така, не забравяйте, че в Far Cry 5 имате възможност да хвърляте ножове на хвърлящи врагове. Ясно е, че такова оръжие е идеално за прикрито елиминиране на врагове на разстояние. Освен това, хвърляйки нож на някого, веднага ще се отървете от него.

Минохвъргачки и стационарни оръжия

В целия окръг Хоуп можете да намерите много минохвъргачки, инсталирани в повечето случаи в предпланините на култа към Райската порта. Трябва да бъдете изключително внимателни при боравенето с това оръжие, тъй като то може да нанесе невероятно огромно количество щети. Веднага след като стреляте от хоросана, на екрана ви ще се появи мигаща икона на бомба, която служи като предупреждение за предстоящото кацане на снаряда в посочената по-рано точка.

Стационарните оръжия са изключително ефективни срещу наземна, водна и летателна техника. Това оръжие има безкрайни боеприпаси, но може да прегрее изключително бързо. Ако сте видели противника зад някое от неподвижните пушки - първо се отървете от него, в противен случай той ще ви донесе много проблеми в бъдеще.

В самолета имате достъп до мощни картечници, ракети и бомби, с които можете да направите истински ад. Нека на земята има дузина различни врагове - няма от какво да се страхувате от неподвижен пистолет в хеликоптер или самолет. Не забравяйте обаче, че някои членове на култа могат да носят ракети или гранатомети, което, разбира се, представлява заплаха за вашия самолет.

бинокъл

Много играчи подценяват това удобно устройство. Използвайки бинокъл, можете да маркирате противници на бойното поле, което определено ще улесни задачата ви да ги премахнете, тъй като след маркирането можете да видите очертанията им дори през стени. Бинокълът ще се окаже доста полезен при почистване на противникови постове: изкачете се на хълма, маркирайте всички противници с бинокли, за да получите тактическо предимство.

Интересни Статии