Ръководство Dark and Light: как да коригирате грешки, нисък FPS, грешка при създаване на характер, забито зареждане и други проблеми

Dark and Light станаха достъпни в Steam Early Access и играчите вече започнаха да се оплакват от куп различни грешки и грешки, които буквално правят проекта невъзможен. Играта в момента е доста слабо оптимизирана и в първия ден на излизане успя да събере около хиляда отрицателни отзиви, и всичко това благодарение на множество технически проблеми.

Тази масивна RPG пясъчна кутия се разработва от няколко години и беше пусната на 20 юли в Early Access. Това беше направено така, че разработчиците да могат директно да взаимодействат с играчите и да подобрят проекта си според техните предпочитания.

Играчите твърдят, че най-често срещаният проблем в Dark and Light е ужасното представяне, което се отразява в ниската честота на кадрите и резки изображения, което, разбира се, е напълно отвратителна оптимизация. Друг често срещан проблем е грешка по време на зареждане, при която играчите се опитват да се присъединят към сървъра и трябва да изчакат огромно време, за да влязат в него. Ето списък на често срещаните проблеми:

 • Проблеми с изпълнението
 • Забита грешка при зареждане
 • Играта не започва
 • Грешка за създаване на символи

Ако срещнете някой от горните проблеми, тогава сте попаднали на правилното място, така че това ръководство за тъмни и светли ще ви покаже как да решите всички тези проблеми. Преди обаче да преминем към обмислянето на решенията, нека разгледаме системните изисквания за Dark and Light, тъй като проблемите ви може да се дължат на неспазване на тях.

Минимални системни изисквания

 • ОС: 64-битов Windows 7 Service Pack 1, Windows 8 или Windows 10
 • Процесор: Intel Core i5 2500K
 • RAM: 8 GB RAM
 • Видеокарта: GeForce GTX 960 или по-нова
 • DirectX: Версия 10
 • Свободно пространство: 50 GB дисково пространство

Препоръчителни системни изисквания

 • ОС: 64-битов Windows 7 Service Pack 1, Windows 8 или Windows 10
 • Процесор: Intel Core i7-5820k 6x 3.3 GHz
 • RAM: 16 GB RAM
 • Видеокарта: GeForce GTX 1070 или по-нова
 • DirectX: Версия 10
 • Свободно пространство: 50 GB дисково пространство

Методи за решаване на проблеми за тъмно и светло

Ако вашият компютър отговаря на системните изисквания, тогава нека да преминем към най-важното в тази статия - методи за решаване на горните проблеми.

Тъмно и светло замръзва при стартиране

Изглежда, че някои играчи са изправени пред безкраен екран за зареждане, докато се опитват да се присъединят към сървъра или се опитват да играят режим на един играч.

Ето какво посочи един от играчите на Steam форумите по този въпрос:

Опитах се да играя тази игра, след менюто, избиране на сървър или игра на един играч, Dark and Light започва да се зарежда, в която се показва дракон, движещ крилата си. Това изтегляне трае доста време и изглежда, че няма да свърши.

Решение: някои играчи посочиха, че този проблем се основава на високата заетост на сървърите за игри. Просто казано, те са препълнени с хора и няма повече място там, така че екранът за зареждане е нещо като опашка. Все пак можете да направите нещо - да затворите Dark and Light и Steam и след това отново да влезете в играта. Освен това стана ясно, че самите разработчици все още не знаят максималния капацитет на своя сървър:

Какъв е максималният капацитет на сървъра? Поради факта, че все още не сме провеждали стрес тестове, не успяхме да определим точната цифра. Ще разчитаме на сто играчи на официалния сървър, но ще използваме периода на ранен достъп, за да определим идеалния капацитет на сървъра и да надградим него.

Нисък FPS в тъмно и светло

Разработчиците казаха, че за да играете на своя MMO проект, ще трябва да имате наистина мощна система. Въпреки това системните надстройки, например i5 + 960 GTX + 8GB RAM, могат лесно да изтеглят Dark и Light при ниски или средни настройки.

Човек все още трябва да разбере, че играта все още е в етап на ранен достъп и че някои проблеми с оптимизацията са доста очаквани проблеми. За съжаление, ако се сблъскате с някакви недостатъци на FPS, тогава това се третира само с груба сила, т.е. увеличаване на мощността на системата.

Все пак можете да го направите - напишете реда USEALLAVAILABLECORES -sm4 -d3d10 –novsync в стартовите параметри на играта на Steam, което трябва леко да увеличи производителността на Dark and Light. За да регистрирате тази команда направете следното:

 • Отворете клиента Steam.
 • Отидете в библиотеката си с игри.
 • Намерете там тъмно и светло.
 • Щракнете с десния бутон върху него и отидете на "Properties".
 • Отидете в раздела „Общи“.
 • Кликнете върху бутона „Задаване на параметри на стартиране ...“.
 • Въведете USEALLAVAILABLECORES -sm4 -d3d10 –novsync в реда и запазете промените.

Тъмно и светло не започва

За някои играчи Dark и Light може да не стартират изобщо. Започва процесът с играта, което може да се наблюдава през диспечера на задачите, но нищо не се случва. Трудно е да се повярва, но решението е просто да изчакаме стартирането на Dark and Light.

Някои играчи трябва да чакат буквално десет минути, което, разбира се, е неприемливо, но това, което можете да направите, е Early Access и подобни неща не са необичайни. Опитайте да стартирате Dark and Light и му отделете време, тъй като това е най-вероятно в процеса на стартиране.

Грешка при създаване на герой в Dark and Light

В допълнение към всички горепосочени проблеми, Dark and Light също има грешка при създаването на персонаж. Без значение колко различни плъзгачи въртите в настройките на символите, моделът, от който се нуждаете, няма да се появи. На екрана за създаване на символи могат да се появят и различни графични артефакти.

За съжаление, нищо не можете да направите за този проблем, поне за момента. Разработчиците определено ще трябва да отстранят грешката при създаването на героя доста бързо, тъй като тази част от играта е много важен етап в MMO.

Интересни Статии