Ръководство Absolver: съвети за начинаещи бойци

Absolver е наскоро пуснат проект от Sloclap Studio, в който ще се сблъскате с други играчи за правото на място в елита на силите за сигурност на новите владетели на избледнелата империя Адал. Играта е включена в категорията проекти, в които успехът ви ще зависи от вашите умения и познания в процеса на игра.

Новодошлите в Absolver може да не са щастливи, така че защо да не започнете, като прегледате кратък списък от съвети, които ще улеснят вас, заявителя, да заемете място в елитните войски на Адал, живот в Absolver.

Съвети за начинаещи за Absolver

Избор на правилния стил на борба

След като стартирате Absolver и отидете да създадете герой, ще ви бъдат дадени три стила на бой, от които да избирате. Тези стилове олицетворяват перфектната класика:

  • Предвидено - този стил на борба е идеален както за начинаещи, така и за тези, които не искат да се концентрират много върху някакъв вид боен аспект. Предвиденото ще ви осигури умерена скорост и сила. Също така този стил (и другите два) има свое специално активно умение - Пари. Това умение ще позволи на вашия герой напълно да блокира атаките на врагове, а също и да ги зашемети.
  • Калт-метод - ако искате да създадете танк на живо, този стил на борба е идеален за вас. Методът Калт се фокусира върху силата и жизнеността на вашия герой, което ще му позволи да оцелее дори в екстремни ситуации. Активното умение е Абсорбцията, с която можете да игнорирате зашеметяването, както и да възстановите здравето, изгубено в битка.
  • Windfall - подходящ за играчи, които искат да бъдат пъргави и бързи в битка. Ако искате да избегнете вражеските атаки и след това бързо да ги ударите, тогава Windfall е идеалният избор. Активно умение - избягване. Това ще ви позволи да игнорирате и забавите атаките на опонентите си.

Всички тези стилове са наистина уникални. Ако не сте сигурни откъде искате да започнете своя път като кандидат, тогава препоръчваме да започнете с балансиран стил на борба с Forsyken.

Научете бойни позиции и движения на врага

Absolver далеч не е най-лесната състезателна игра. За да победите опонентите си, трябва да се научите да четете техните движения, точно както в истински бой с ръка. В играта има четири стелажа за всеки от стиловете на битка, с които можете да промените набора от вашите удари. В допълнение към променената комбинация от удари, позицията на героичния модел също се променя.

Именно с помощта на такива визуални промени ще трябва да предскажете действията на опонента си в битка. Отначало е малко вероятно да оставите двубоя жив и здрав. Експериментирайте с пози и комбинации от удари, наблюдавайте движенията на врага и не му позволявайте да чете вашите. Да, на някои играчи ще ви е трудно в началото, но с времето ще натрупате опит в битката и ще станете страхотен боец.

Научете системата за нападение

Absolver също има доста усъвършенствана система за атака. Ако сте играли игра като Remember Me, сега веднага ще разберете какво ще бъде обсъдено. В Absolver можете да създадете свои собствени уникални набори от атаки, които ще бъдат особено свързани помежду си.

Както вече казахме, Absolver е игра, в която успехът ще се основава на вашите умения. Колкото по-бързо се задълбочите в системата за атака, толкова по-добре. И така, каква е тази система?

Играта ви предоставя възможност да създадете личен набор от атаки от избраните от вас движения, които ще бъдат свързани от споменатите по-рано битки. На екрана по-горе можете да видите този редактор за набор от атаки.

Както можете да видите, можете да прикачите три конкретни движения към всяка първоначална позиция. Всяко от тези движения ще има свои собствени свойства (ударна сила, скорост, приложение и т.н.). Плюс това има и алтернативни атаки.

Движенията могат да се комбинират в уникални комбинации. Например класическо комбо: две бързи попадения в горната дясна позиция, която завършва с тежък удар в долната дясна позиция, за да пробие блока.

Тъй като Absolver има собствен кабинет за практикуване с празен, горещо препоръчваме да влезете в него и да започнете да проучвате пълния потенциал на тази бойна система.

Здраве и издръжливост - добра инвестиция за бъдещето

Имате право да изпомпвате своя герой по желания от вас начин. Все пак ви препоръчваме да помислите да отделите малко точка за такива характеристики като Здраве и издръжливост. Защо предлагаме да харчим за тези характеристики?

Работата е там, че всяка битка в Absolver се грабва от резерва ви Stamina. Повече издръжливост - повече действия можете да направите по време на битката. Добре, със Stamina е ясно - нищо сложно.

Но защо да харчите пари за здраве? Тъй като в началото определено ще направите много грешки по време на битката, поне с играчите на живо, допълнителното количество Health определено ще ви е от полза. Ние обаче предлагаме да инвестирате в тези характеристики само в началото на своя път като кандидат. Те, така да се каже, ще направят по-гладко влизането ви в Absolver.

Адал е опасно място

Въпреки че Absolver е мултиплейър игра, в която се сблъсквате с други вражески играчи, игровият свят, Adal, е изпълнен не само с играчи, но и с противници, контролирани от изкуствения интелект. Може да си помислите, че са болота, които няма да могат да ви надраскат, но в точния момент, когато ще бъдете най-уязвими, те ще бъдат тези, които ще ви унищожат.

Следователно, никога не губете своята бдителност, когато пътувате през игровия свят. Реалните играчи представляват най-голямата опасност, но не забравяйте за NPC-ите, тъй като може да не ви изпречат в подходящия момент.

Борба с НПС

Между другото, ако вече започнахме да говорим за противници с изкуствен интелект. Замисляли ли сте се къде ще получите нови трикове, които ще използвате, за да създадете своя уникален набор от атаки?

В Absolver ще трябва да научите различни движения директно по време на битката с друг противник. Тоест опонентите ви буквално ще са ваши учители. Същото се отнася и за противниците с изкуствен интелект.

Как да разберете кога сте започнали да научавате определен трик? Когато започнете битка с играчи или мафиот, тогава от време на време се появява определена икона с прием близо до нея, както и лента за прогрес. Веднага след като се напълни, ще получите тази техника в общата си прасенце.

Да, можете да се опитате да избегнете сбивания с мафиоти, но по този начин губите възможността да научите нещо ново. Естествено, няма нужда да се втурвате в амбразурата, ако едва сте живи след последната битка. Но ако искате да научите колкото се може повече техники, трябва да се борите колкото е възможно повече.

Натрупвания на напрежение - мощен инструмент

Играейки Absolver, вероятно вече сте забелязали, че зад вашия герой, до колана, има определени предмети. С течение на времето ще разберете, че тези предмети са частици от напрежението.

В допълнение към разнообразна бойна система с куп трикове, вие получавате на ваше разположение и специални суперсили, които точно същите могат да се използват в битка с помощта на Voltage Shards. С помощта на тези фрагменти имате на ваше разположение следните способности: Изчерпване, Земетресение, Изцеление и обаждане на оръжия.

Изчерпването ще бъде полезно по време на двубои с един противник. Това ще помогне да се успокои запалването на тласкащия враг, което е особено полезно, ако той очевидно е по-силен от вас. Изцелението, както подсказва името, ще ви позволи да възстановите здравните си резерви по време на двубоя. Земетресението ще бъде особено полезно по време на битка с голям брой противници. Е, с призива на оръжие всичко е ясно.

Очевидно напреженията могат да ви дадат огромно предимство в битката, но само ако се използват правилно. В крайна сметка, не забравяйте също, че другите играчи в Absolver също имат разклонения на напрежението.

Absolver все още е мултиплейър

Да, трябва да се биете с други играчи: това е цялата изградена игра, ако се замислите. Въпреки това в Absolver можете да разговаряте с тези други играчи чрез чат. Очевидно не всички играчи, които се срещнат по пътя ви през света на Адал, ще бъдат изключително агресивни към вас.

С помощта на чата можете да съберете други играчи във вашата игра, така че например да ви помогнат да се справите с някой досаден шеф в Absolver (да, има такива) или просто да ви помогнат да научите някакво желано движение за вашия набор от атаки, Така че, ако се чувствате самотни, тогава защо да не си намерите приятел.

Сюжетът не е краят

Ако вече сте започнали да играете на Absolver, тогава е трябвало да предположите, че има сюжет в него. А това означава, че някой ден трябва да свърши, нали? Точно така. Но след като сюжетът приключи, Absolver също очаква да имате куп съдържание, което ще бъде насочено към битката с други играчи (с други думи PVP).

В играта можете да намерите специални олтари, които ще ви дадат възможност да участвате в така наречените Battle Challenges. В тях трябва да се биете с други играчи, сложни шефове, както и да се справите с други изкушения на тази игра.

Така че, ако сте хардкор почитател на PVP битките, тогава в края на сюжета на Absolver ще намерите приятна изненада. Въпреки че, кой знае, може би разработчиците в бъдеще ще пуснат някакво допълнение към сюжета.

Интересни Статии