Решение за грешка 0x87e107e3 в Windows 10

Грешка 0x87e107e3 досажда много потребители на Windows 10, когато се опитват да изтеглят или пускат някаква играчка от Windows Store. Този проблем се наблюдава само в операционната система Windows 10. По правило потребителите срещат тази грешка на етапа на „получаване на лиценз“.

Причини за грешка 0x87e107e3

Разгледахме съобщенията на потребители, които срещнаха грешка и съставихме кратък списък от причини, състоящ се от няколко точки.

 • Проблеми на сървъра на Microsoft. Оказва се, че този конкретен проблем може да възникне поради определени проблеми на сървъра на Microsoft или планирана техническа работа. Разбира се, в този случай няма да успеете да направите нищо. Най-доброто решение е да изчакате, докато грешката 0x87e107e3 изчезне.
 • Грешка в акаунта на Microsoft. Според някои потребители подобен проблем може да се появи поради грешка в акаунта на Microsoft, която от своя страна се появи след инсталирането на новата актуализация за Windows 10. Решението е да въведете отново акаунта в Microsoft.
 • Повредени файлове в Windows Store. Грешка 0x87e107e3 може лесно да възникне поради повреда на файлове, активно използвани от приложението на магазина. Повреденият кеш на магазина също може да се счита за потенциална причина. По един или друг начин, решението в тази ситуация е да нулирате компонентите на Windows Store, което става чрез командния ред или чрез настройките на приложението.

Както може би се досещате, поправянето на грешката 0x87e107e3 не е толкова трудно. Просто следвайте стъпките по-долу и със сигурност ще успеете. Три причини - три решения.

Методи за решаване на грешка 0x87e107e3

Метод №1 Проверка на Microsoft Server

На първо място, уверете се, че проблемът не е в самия сървър на Microsoft. Може би се безпокоите напразно и просто изчакайте малко. Използвайте тази връзка и вижте колко други потребители имат проблеми със сървърите. Все още можете да използвате това и тези услуги.

В допълнение, проверката може да се извърши в официалния Twitter акаунт на Windows Store. Ако Microsoft има проблеми със сървърите, можете да разберете за това там. Грешка 0x87e107e3 възниква поради сървъри? Опитайте се да изчакате няколко часа - проблемът определено ще се реши сам.

Метод №2 Излизане и влизане в акаунт в Microsoft

Това може да звучи странно, но много проблеми с Windows Store и други системни приложения могат да бъдат решени чрез елементарното излизане и влизането във вашия акаунт в Microsoft. Не е нужно дори да рестартирате компютъра си или нещо подобно.

Направете следното:

 1. кликнете върху бутона на Windows;
 2. кликнете върху иконата на акаунта;
 3. изберете "Изход";
 4. След като излезете, въведете личната си информация, за да влезете в акаунта си, и натиснете Enter;

Опитайте да проверите Windows Store. Грешка 0x87e107e3 трябваше да изчезне, ако наистина беше грешка в акаунта. Ако проблемът все още ви притеснява, можете да опитате нещо друго ...

Метод №3 Нулиране на Windows Store

И така, въпросната грешка не изчезва - какво да правя? В този случай можете да опитате да нулирате приложението Windows Store. Процесът е изключително прост и ще изисква само няколко минути. Има два начина за нулиране: и двата, които ще разгледаме по-долу.

Нулиране на Windows Store чрез команден ред

 1. натиснете Windows + R;
 2. въведете „cmd“ в празен ред и натиснете Ctrl + Shift + Enter;
 3. въведете командния ред "Wsreset.exe" и натиснете Enter;
 4. изчакайте, докато процедурата приключи, и рестартирайте компютъра.

Нулирайте Windows Store чрез настройките на приложението

 1. натиснете Windows + R;
 2. напишете „ms-settings: appsfeatures“ и натиснете Enter;
 3. Намерете Microsoft Store в списъка с инсталирани приложения и го изберете;
 4. отидете на допълнителни настройки на приложението;
 5. слезте през прозореца и кликнете върху бутона "Нулиране";
 6. натиснете отново бутона „Нулиране“, за да потвърдите намеренията си;
 7. след като нулирането приключи, рестартирайте компютъра.

Грешка 0x87e107e3 в този момент вече не бива да ви притеснява.

Интересни Статии