Решение на DLL файла qt5core.dll

Може би създаването на някои комунални услуги със собствените си ръце не е проста материя, но особено за човек, който току-що е започнал да прави това. Искате да изтеглите qt5core.dll, най-вероятно поради факта, че помощната програма, която сте създали в Qt Creator, отказа да стартира. Дори повече от това тя ви даде грешка, която съдържаше следната информация:

Програмата не може да бъде стартирана, защото qt5core.dll липсва на компютъра. Опитайте да преинсталирате програмата.

или

Точката за влизане в процедурата ***************** не беше намерена в DLL ********* qt5core.dll

Какво може да се обърка? Всичко е съвсем просто: вероятно сте се опитали да стартирате създадената програма на друг компютър или не чрез Qt Creator. Малка помощ: Qt Creator е създаден с цел да се улесни работата с Qt рамката, с която можете да пишете различни програми в C ++ и много други.

И така, помощната програма, която сте създали при стартиране чрез Qt Creator, получава достъп до всички библиотеки, от които се нуждае, което, както разбирате, включва този файл. Ако се опитате да стартирате вашата помощна програма без Qt Creator, тя няма достъп до тази библиотека и следователно системата ще ви даде грешка, казвайки, че тя не се стартира, защото липсва qt5core.dll.

В този случай можете да направите няколко стъпки, в една от които ще трябва да изтеглите. Нека структурираме тези стъпки:

  • За да не получите тази грешка, можете да пресъздадете полезността си и да я създадете статична, т.е. тя ще бъде „свързана“ с всички библиотеки, необходими за нейната работа.
  • Постоянно инсталирайте на всеки от компютрите, на които ще се опитате да стартирате вашата помощна библиотека, необходима за нейната работа. Тези библиотеки ще включват също qt5core.dll.
  • Просто поставете необходимите библиотеки до изпълнимия файл на програмата и го копирайте в други компютри, ако е необходимо.

Първата стъпка в списъка е, че закупувате лиценз. Втората стъпка е просто твърде „объркана“ за изпълнение. Но само за да съдържа необходимите DLL-файлове до EXE'shnikom - това е най-добрият вариант.

Можете да изтеглите файла от връзката в края на тази статия, но най-вероятно ще трябва да изтеглите други библиотеки. Можете или да следвате съобщенията за грешки или да използвате такава удобна помощна програма като Dependency Walker.

Интересни Статии