Решаване на проблеми с Wi-Fi връзката на Sony Xperia Z2

За съжаление, доста често има проблеми с свързването на Sony Xperia Z2 към Wi-Fi. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да поправите това:

  • Ако имате проблем с Wi-Fi с Sony Xperia Z2, препоръчително е просто да рестартирате телефона и да проверите дали затрудненията се решават.
  • Ако първият подход или не ви помага, или не ви устройва, опитайте да инсталирате най-новия софтуер. За да направите това, отидете на: Настройки => За телефона => Актуализация на софтуера => Актуализации на системата.
  • Освен това направете следното: отворете Wi-Fi и кликнете върху иконата за настройки. След това изберете "Разширени настройки" и посочете в менюто, така че Wi-Fi да остане включен винаги, дори когато телефонът преминава в режим на готовност.

Това може да звучи нелепо, но все пак много хора търсят проблем там, където го няма. Например, ние ви съветваме да се уверите, че не отивате далеч от вашата Wi-Fi точка с телефона си. Уверете се, че капакът, поставен на устройството, не пречи на сигнала. Опитайте да премахнете случая и вижте дали сигналът се усилва.

Ако не можете да се свържете с Wi-Fi на Sony Xperia Z2, тогава:

  • Първо, уверете се, че сте въвели паролата правилно и тя не съдържа специални символи
  • Второ, вижте дали има някакво устройство, което пречи на рутера до Wi-Fi рутера. Ако е така, пренаредете или самия рутер, или това устройство.

Нищо не помогна и проблемът със свързването към Wi-Fi Sony Xperia Z2 остана? Тогава ето още един съвет:

  • Задайте IP ръчно. За да направите това, отидете на Настройки => Wi-Fi => Натиснете и задръжте мрежата, към която искате да се свържете => Изберете "Промяна на мрежовите настройки" => Допълнителни опции => Кликнете върху Постоянен / Статичен в IP настройки => Запазване на промените

Ако никой от горните не помага, опитайте да се свържете с друга мрежа и вижте дали можете да го направите. Ако работи, тогава проблемът не е в телефона, а директно в мрежата. Но ако не можете да се свържете с никоя от Wi-Fi точки, препоръчваме последните две решения:

  • Изключете режима за пестене на батерията и проверете дали в този случай можете да се присъедините към Wi-Fi точката
  • Нулирайте телефона до фабричните настройки

Интересни Статии