Решаване на проблеми с файла ucrtbase.dll

Грешките в операционната система винаги са разочароващи. Много потребители са принудени да се справят с тях навсякъде. Днес ще говорим само за една такава грешка, а именно за грешката, която казва, че файлът ucrtbase.dll не е намерен

Грешките с DLL файлове са може би една от тези, които са доста неприятни да се видят на вашия екран, тъй като веднага имате мисли за това как трябва да прекарвате часове, седнали пред компютъра, опитвайки се да накарате всичко да работи както преди.

Така че, за начало, нека да разгледаме самия вид на грешката с ucrtbase.dll. Може да се появи при стартиране на различни приложения. Когато възникне грешка, ще получите следното съобщение:

Програмата не може да бъде стартирана, защото ucrtbase.dll липсва на компютъра. Опитайте да преинсталирате програмата.

Както можете да видите, много типична грешка за DLL файлове. Сега нека разгледаме самия файл, тъй като това ще ни даде да разберем какво трябва да се направи с файловата грешка ucrtbase.dll.

Е, първо, този файл е динамична библиотека с връзки, която може да се използва от много помощни програми, програми и игри на вашия компютър. Второ, тази библиотека е компонент от времето на изпълнение на Windows Visual Studio C ++ 2015, без което, разбира се, повечето програми днес просто няма да работят.

Очевидно нещо се е случило с ucrtbase.dll и именно поради това виждате грешка за липсата му на вашия екран. Има много причини за появата на тази грешка, но сега няма да разглеждаме всички, защото те са напълно типични за всички .dll файлове. Можете да обобщите, че грешката с файла ucrtbase.dll може да бъде: вируси, злонамерен софтуер, повреда в системния регистър, самият потребител, неправилно инсталирана програма.

Сега, когато знаем какъв е проблемът, можем да дадем методи за решаване на тази ситуация. Нашият списък ще включва три метода, които сега ще разгледаме.

  • Тъй като ucrtbase.dll може да е част от самите програми, би било разумно да се опитате да го инсталирате отново. Опитайте това и вижте дали проблемът отшумява.
  • Тази библиотека е част от Windows Visual Studio C ++ 2015. Опитайте да актуализирате тези библиотеки. Именно това решение в повечето случаи трябва да разреши ситуацията с повредена библиотека.
  • И накрая, ако нищо не помогна от горното, което е доста странно, можете да опитате да инсталирате ucrtbase.dll в системните директории C \ Windows \ system32 и C \ Windows \ sysWOW64, след това регистрирайте regsvr32 ucrtbase.dll в помощната програма Run

Интересни Статии