Решаване на проблеми с d3drm.dll файла

Грешки относно липсата на динамични библиотеки DirectX - това е най-често срещаният проблем сред играчите на платформата на Windows. Само една от тези грешки с файла d3drm.dll, най-вероятно се натъкнахте на стартиране, вероятно, някаква видео игра.

И така, стартирате играта и виждате доста неприятно съобщение за грешка на екрана си, което гласи следното:

Програмата не може да бъде стартирана, защото d3drm.dll липсва на компютъра. Опитайте да преинсталирате програмата.

Това е типична ситуация, която се решава доста лесно. Първо, нека да разгледаме самата библиотека. Файлът е DirectX компонент и доста стар компонент. D3drm.dll означава задържан режим Direct3D, който преди се използваше от DirectX, но с пускането на операционната система Windows Vista вече не се поддържа.

Въпреки това никой не отменя стари приложения или игри и те трябва да бъдат стартирани по някакъв начин. Какво трябва да се направи, за да се отървете от тази грешка? Както може би вече сте били информирани, файлът d3drm.dll, т.е. трябва да го изтеглите и да го поставите сами в системата.

Е, това е вярно, но има по-лесен начин. Сега ще разгледаме и двете. Нека започнем с по-опростен метод - актуализиране на DirectX библиотеки. Най-логичната стъпка в случай на грешка относно отсъствието на d3drm.dll е да актуализирате библиотеките DirectX, използвайки най-често срещания уеб инсталатор, който можете да намерите на тази връзка.

Вторият метод, за който всъщност дойдохте тук, включва процеса на изтегляне, като го поставите в системните директории и след това го регистрирате в системата. Сега ще разгледаме по-отблизо този процес.

Как да сложа d3drm.dll на компютър?

  • Кликнете върху бутона за изтегляне в края на тази статия, за да изтеглите файла.
  • Поставете файла в основните директории на системата C \ Windows \ system32 и C \ Windows \ sysWOW64 .

    След това натиснете клавишната комбинация Win + R и напишете regsvr32 d3drm.dll на празен ред

  • Проверете дали възниква грешка при стартиране на тези помощни програми или игри. Ако все още остава спешен проблем, тогава можете да опитате да копирате d3drm.dll в папката с играта или програмата, която се опитвате да стартирате.

Интересни Статии