Решаване на проблеми с bass.dll

За първи път всеки потребител на всяка операционна система трябва да се сблъска с проблема с DLL грешките. Само за един от тях днес ще проведем нашия разговор. Отивайки на тази страница, вероятно сте искали да изтеглите bass.dll. Естествено можете да направите това, защото статията се нарича така, но искаме да ви дадем и малко информация за вашата ситуация.

Първо започнете със самата грешка bass.dll. Прозорецът му може да съдържа следната информация:

Програмата не може да бъде стартирана, защото bass.dll липсва на компютъра. Опитайте да преинсталирате програмата.

Точката за въвеждане на процедурата BASS_SetConfig не беше намерена в DLL на bass.dll.

Както можете да видите, системата директно ви казва, че с такъв елемент в системата като файла bass.dll, не всичко е в ред. Някои съобщения за грешка могат да показват, че тази библиотека липсва, но това не винаги е вярно. Може да се намира на компютъра, но програмата / видео играта, която стартирате, не може да получи достъп до него.

Преди да започнем да анализираме причините за тази грешка, нека разгледаме самия файл. Първо, това е библиотека с динамични връзки. На второ място, bass.dll е аудио библиотеката BASS, която осигурява правилната работа с различни аудио потоци, MOD файлове, MO3 файлове, функции за запис, редактиране на аудио файлови тагове, конвертиране на популярни формати, „ограбване“ на AudioCD. Тази библиотека е разработена от Un4seen Developments.

Очевидно приложението, което стартирате, разчита на тази аудио библиотека. Когато се опитва да получи достъп до библиотеката и не успее, системата ви дава грешка, заявявайки, че bass.dll липсва.

Сега да преминем към възможните причини за това, което може да се случи с този файл.

  • Нека започнем с най-простата и веднага да насочим пръста си към потребителя, който би могъл, макар и не нарочно, да премахне тази библиотека от системата. Всичко се случва и е очевидно, че това може да се случи само поради небрежност и невежество.
  • Следващата вероятност може да бъде вирус, който по някакъв начин влезе във вашата система и промени файла bass.dll. В най-лошия случай вирусът може да премахне тази аудио библиотека.
  • Грешката може да бъде причинена и от повреда на записите в системния регистър в системния регистър на Windows. Много неща биха могли да повредят записите: вируси, зловреден софтуер, сривове по време на работа на операционната система и други подобни.
  • Тъй като файлът bass.dll често е част от видеоигри, вероятно първоначално е бил повреден. Възможно е това да се е случило по време на инсталирането на играта.

И така, сега, когато знаем каква е тази библиотека и проучихме някои от възможните причини за грешка с нея, нека разгледаме методите за решаване на тази, всъщност, току-що разрешена ситуация. Има огромен брой решения за проблеми с DLL файлове, които включват пускане на различни системни програми за проверка на целостта на файловата система и твърдия диск, сканиране на системата с помощта на антивирусен скенер и елиминиране на евентуален вирус, копаене в записи в регистъра и други подобни.

Сега ще разгледаме най-ефективните от тях, тези, които наистина могат да ви помогнат. Нека започнем с най-простия.

  • Проверете системата си за вируси в нея. Възможно е вирусът по някакъв начин да блокира файла bass.dll.
  • Преинсталирайте играта или помощната програма, която стартира. Както вече споменахме, инсталацията за първи път може да се провали и библиотеката в резултат на това да се повреди.
  • Опитайте да деактивирате вашия антивирус и защитна стена на Windows и след това опитайте да стартирате приложението отново. Ако започне, поставете файла bass.dll в изключенията на тези системи за сигурност.
  • Ако никой от горните не помогна, тогава можете да опитате да го изтеглите от официалния уебсайт на програмиста и да се опитате да го инсталирате в папката с приложения. Следвайте тази връзка и изтеглете архива, който е предназначен за различни цели. В изтегления архив можете да намерите както 32-битова версия, така и 64-битова. Изберете необходимия файл и го поставете в програмната папка.

Интересни Статии