Решаване на грешката "Видеокартата не е налична" в StarCraft II

Има ситуация, когато не можете да отворите StarCraft II поради факта, че видеокартата не е налична. Поне така се казва в съобщението за грешка. Пълен текст за грешка: „Видеокартата не е налична. Опитайте да отворите StarCraft II отново или рестартирайте компютъра. Ако грешката продължава, свържете се с техническата поддръжка за съвет. “ Честно казано, далеч не винаги причината наистина е във видеокартата или видео драйвера. Обхватът на проблемите, които могат да причинят неизправност, надхвърля границите на видео драйвера.

Как да поправите грешка в StarCraft II?

Следвайте инструкциите по-долу и е много вероятно да успеете да се отървете от грешката „Не е налична видеокарта“ в SC II.

PC рестартиране

Това действие помага да се отървете от системни сривове, които причиняват вируси, конфликти в приложението и т.н. След рестартиране на компютъра Windows започва със стандартните системни настройки, в които няма място за сривове.

Важно! Не рестартирайте компютъра от бутон на системния блок, в противен случай съществува риск от повреда на системата. Това се прави най-добре чрез панела „Старт“.

Дали компютърът е достатъчно мощен?

Всяка игра има минималните изисквания, на които трябва да отговаря компютърът, за да се стартира. Ако компютърът има малко по-ниски спецификации, играта все още може да започне, но ще започне да издава по-малко fps. Със значителен недостиг на компютърни ресурси, StarCraft II няма да стартира и може да доведе до различни грешки.

Изисквания на StarCraft II към компютъра:

 • ОС - Windows 7 или по-нова версия;
 • CPU - Intel Core 2 Duo или AMD Athlon ™ 64 X2 5600+;
 • Видео адаптер - NVIDIA GeForce 7600 GT, ATI Radeon HD 2600 XT, Intel HD Graphics 3000;
 • RAM - от 2 GB;
 • Безплатно дисково пространство - от 30 GB;
 • Резолюция - от 1024X768.

Актуализиране на стари драйвери

За да не търсите тези драйвери в системата, които се нуждаят от актуализиране, можете да изтеглите Driver Pack Solution. Програмата ще открие остарели драйвери и ще ги покаже. Можете да инсталирате всички драйвери от приложението, но е по-добре да не правите това, тъй като доста често това става причина за конфликта. По-добре е да проучите списъка на всички компоненти, които трябва да актуализирате драйвера, и да изтеглите софтуера от официалния уебсайт на производителя. Сайтът на програмиста винаги има най-актуалните драйвери.

Изключване на фонови приложения

Някои приложения, които работят във фонов режим, влияят неблагоприятно на стабилността на Blizzard игри. Компанията за развитие знае за това и затова е направила подробни инструкции за решаване на този проблем. Той е достъпен тук. На сайта трябва да изберете инсталираната операционна система и да следвате стъпките от инструкциите стъпка по стъпка.

Деактивиране на приложението Xbox DVR в Windows 10

Xbox DVR програмата се отразява негативно върху способността на системата да определи подходящата видеокарта. В резултат на това Windows 10 се опитва да стартира играта неправилно. Просто деактивирането на приложението помага за отстраняване на проблема.

Какво да правя:

 1. Отворете програмата XBOX, която можете да намерите чрез търсене в панела "Старт".
 2. Отидете на настройките на приложението.
 3. Изберете третия раздел, наречен „DVR за игри“.
 4. Преместете плъзгача в състояние, така че да се появи „изключено“.

Настройки за отмяна в играта

Клиентът на Battle.net ви позволява да възстановите настройките на играта до първоначалното им състояние, дори без да я стартирате.

Как да нулирате StarCraft II:

 1. Стартирайте клиента на Battle.net.
 2. Кликнете върху синята предавка в долния десен ъгъл и изберете "Настройки".
 3. Кликнете върху бутона в долната част на страницата „Нулиране на настройките“.
 4. Потвърдете действието и стартирайте играта.

Добавяне на параметър към старта

Почти всички приложения поддържат създаването на преки пътища с параметри, които отговарят за основните настройки на програмата. Една от опциите може да ви помогне да коригирате грешката „видеокарта не е налична“ в SC II.

Инструкции стъпка по стъпка:

 1. Отворете приложението Battle.net.
 2. Кликнете върху зъбното колело в долната част на прозореца и щракнете върху опцията „Настройки“.
 3. Отворете раздела "Настройки на играта".
 4. Задайте знамето до „Допълнителни аргументи на командния ред.“
 5. В полето, което се показва, поставете -Displaymode 0.
 6. Щракнете върху „OK“ и затворете приложението.
 7. Рестартирайте компютъра и се опитайте да стартирате играта.

Вече знаете всички ефективни начини за отстраняване на срив в StarCraft II. Ако следвате описаните инструкции, всичко трябва да се получи.

Интересни Статии